in

Yeni Bir “Doctor Who” Dizisi Geliyor: Yapım UNIT Birimine Odaklanacak

Yeni Doctor Who spin-off dizisi geliyor. Yapım, Jemma Redgrave’in canlandırdığı Kate Stewart karakterini ve UNIT biriminin maceralarını takip edecek.

Yeni Doctor Who Spin-off Dizisi Geliyor
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Doctor Who dizisi hakkında ilk detaylar ortaya çıktı. Askeri araştırma örgütü UNIT’e odaklanacak yeni spin-off macerasının başrolünde Kate Stewart rolüyle Jemma Redgrave yer alacak..

Jemma Redgrave’in tanıdık karakteriyle yer alacağı Doctor Who spin-off dizisinin yapımcılığını üstlenen Russell T. Davies, ayrıca 15. sezonun bir bölümünü “hayatında yaptığı en büyük şeylerden biri” olarak nitelendirdi.

Disney+ ile yapılan uluslararası dağıtım anlaşmasının ardından, Whoniverse genişletmesinin bir parçası olarak spin-off’lar geleceği açıklanmıştı. Bu yeni dizi  askeri araştırma örgütü UNIT’e odaklanacak ve Redgrave’in Kate Stewart karakterine odaklanacak. Redgrave, 2012’den bu yana toplam 10 bölümde Stewart karakterine hayat vermişti. Spin-off da birkaç yıldır Doctor Who’da aralıklarla yer alan UNIT’in yönetimine odaklanacak.

- Reklam -

Yeni Doctor Who Spin-off Dizisi Geliyor UNIT

Dizinin 15. sezon bütçesi Disney’in de ortak olmasıyla büyük ölçüde (tam olarak 3 katı) artırılmıştı. Russell T. Davies de Disney+ anlaşmasının ardından “Whoniverse”ı genişletmek istediğini belirtmişti. His Dark Materials yapım şirketi Bad Wolf, BBC Studios ile birlikte ortak yapımcı olarak yer alıyor. İngiltere ve İrlanda dışında dizinin yayınlanacağı tek platform da Disney+ olacak.

Yeni Doctor Who Spin-off Dizisi, Ana Dizinin de Başında Olan Russell T. Davies’e Emanet

Dizinin 15. sezon kurgusunu tamamlanmak üzere olan Davies, BBC Radio 2’ya verdiği bir açıklamada yeni sezonun dördüncü bölümünü “hayatımda yaptığım en büyük şeylerden biri” olarak nitelendirdi. Programın sunucusu Michael Ball’a, “Çok ama çok mutluyum,” şeklinde konuştu.

Yeni Doctor Who Spin-off Dizisi Geliyor UNIT

Davies, son olarak ITVX draması Nolly’nin senaryosunu kaleme almıştı. Şu anda Doctor Who ile birlikte Men Up adlı bir BBC dramasının yapımcılığını üstleniyor.

- Reklam -

Redgrave’in yer alacağı Doctor Who spin-off’ı hakkındaki ilk haberler Daily Mirror gazetesi tarafından duyurulmuştu.

Davies, GQ dergisine verdiği röportajda evreni “bir sonraki seviyeye” taşımak istediğini ve her zaman spin-off’lara inandığını belirtmişti. Orijinal dizinin 15. sezonu, Ncuti Gatwa’nın yeni doktor olarak yer aldığı ve David Tennant ve Catherine Tate’in de geri döndüğü Noel özel bölümüyle başlayacak.

Yeni Doctor Who Spin-off Dizisi Geliyor UNIT

UNIT odaklı yeni bir Doctor Who dizisinin gelecek olması hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tintin Reporter: Cigars of the Pharaoh

Dünyaca Ünlü Çizgi Karakter Tenten’in Maceraları Oyun Oluyor

İki Erkek Fareden Yavru Üretildi

Bilim İnsanları İki Erkek Fareden Yavru Üretmeyi Başardı