in

Yeni Jon Snow Dizisi Hakkında İlk Detaylar Ortaya Çıktı: Kit Harington, Projenin Yaratıcısı Konumunda

Yeni Game of Thrones dizisi “Snow” hakkında ilk detaylar ortaya çıktı. George R.R. Martin, projeye dair bazı açıklamalarda bulundu.

yeni game of thrones dizisi snow hakkında
- Reklam -

Yeni Game of Thrones dizisi Snow hakkında ilk detaylar serinin yaratıcısı George R.R. Martin’den geldi. Martin, projenin Kit Harington tarafından yaratıldığını kaydederken henüz HBO’dan resmi onayın gelmediğini de ifade etti.

George R.R. Martin imzalı Buz ve Ateşin Şarkısı (A Song of Ice and Fire) romanlarından uyarlanan Game of Thrones dizisi 2011 – 2019 yılları arasında büyük ses getirmişti. Final sezonuyla eleştiri toplayan yapım yine de ekrandaki en büyük markalardan birisine dönüşmüş ve pek çok spin-off ile evrenini genişletmeyi sürdürmüştü. 2019’dan bugüne birçok Taht Oyunları yapımı duyuruldu. Bunlardan en yakını ise bu ağustosta yayına başlayacak olan House of the Dragon dizisi.

Öte yandan geçen günlerde yeni bir Game of Thrones dizisine dair bazı açıklamalar yapılmıştı. Jon Snow karakterine odaklanacak bu yeni yapımın, ana hikâyeden sonra geçecek olması ise dizinin ayırt edici özelliği olarak öne çıkmıştı.

- Reklam -

George R.R. Martin, kişisel blogunda paylaştığı bir gönderide Snow projesi hakkında bazı soruları yanıtladı.

Yeni Game of Thrones Dizisi “Snow” Uzun Süredir Geliştiriliyor

Martin’den öğrenilen ilk detay, projenin dizide Jon Snow karakterine hayat veren Kit Harington tarafından ortaya atıldığı oldu.

Şimdilik “Snow” adıyla geliştirilen projenin, bilinen diğer Game of Thrones spin-off’ları Ten Thousand Ships, Sea Snake/Nine Voyages ve The Hedge Knight/Knight of the Seven Kingdoms kadar eski bir geliştirme geçmişine sahip olduğu da açıklandı. Martin, bu dizinin bir şekilde basından uzak tutulabildiğine dikkat çekti ve haberi yapan muhabiri kutlamayı da ihmal etmedi.

HBO’dan henüz yeşil ışık gelmediğini belirten Martin, projeye dair Emilia Clarke’ın açıklamalarını da doğruladı.

Emilia Clarke, “Snow” Dizisiyle Geri Dönmeyecek

Clarke BBC’ye verdiği bir söyleşide şu ifadeleri kullanmıştı:

“Kit Harington projeye odaklanmış durumda. Projenin varlığından haberdarım, bana biraz bahsetmişti. Anladığım kadarıyla bu dizi Kit tarafından yaratılmış. İzleyeceğiniz şey, eğer gerçekleşirse yaratıcı isim Kit Harington olacak.”

yeni game of thrones dizisi snow emilia clarke

- Reklam -

Öte yandan Clarke’a yöneltilen “bu olası dizide Daenerys olarak dönmek ister miydin?” sorusuna, “hayır, sanırım benlik bir şey kalmadı,” yanıtını vermişti.

Martin ayrıca Harington’ın “kendi ekibini getirdiğini ve onları müthiş bulduğunu” ifade etti.

George R.R. Martin, “Snow” Dizisinin Ekibinde Olacak

Bununla beraber, Martin projeye dahil olduğunu da açıkladı:

“Benim projedeki varlığım ya da eksikliğim hakkında çeşitli söylentiler dolaşıyor. The Hedge Knight, The Sea Snake, Ten Thousand Ships ve diğer yapımlarda olduğu gibi, bu diziye de dahilim. Kit’in ekibi beni burada, Santa Fe’de ziyaret etti. Diziyi tamamlamak için benimle kendi parlak, yetenekli yazarlarıyla ve danışman ekibimle birlikte çalıştı.”

Snow dizisi şu an için senaryo aşamasında ve ne zaman geliştirilme aşamasına geçeceğine dair resmi bir açıklama yok.

Sizin bu projeden beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Hype Beast, BBC

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Jeeundo Jeeundo dedi ki:

    Artık söyleyecek söz yok. Keşke seriyi hiç okumasaydım diyeceğim olmayacak.

  2. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Bir edebiyat serisi nasıl piç edilip popüler kültürün tüketimi için harcanıyor.İbretle görüyoruz.Kit denen eleman işsiz açıkta kalınca yine bildiği role döndü.Polat Alemdar rolünde yıllarca takılan bizim yeteneksiz adam gibi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Albrecht Dürer çizim

Yüzlerce Yıldır Keşfedilmeyi Bekleyen Bir Albrecht Dürer Çizimi Gün Yüzüne Çıkmış Olabilir

Çıtır Çıtır Felsefe Kitapları Muzır

Çıtır Çıtır Felsefe Serisindeki 7 Kitap ‘Muzır’ İlan Edildi: Kitapların Satışı Kısıtlandı