in

Yeni Star Wars Dizisinin Adı “The Mandalorian” Olarak Duyuruldu

Star Wars evrenine yeni bir televizyon dizisi geleceğini bir süredir biliyorduk. Ancak dizi hakkında pek fazla bilgimiz yoktu. Sonunda dizinin ismi açıklandı ve yapımdan bazı detaylar ortaya çıktı!

boba fett
- Reklam -
- Reklam -

Bir süredir yeni gelecek olan Star Wars dizisi hakkındaki gelişmeleri merakla bekliyorduk. Dizinin yapımcısı Jon Favreau sonunda sessizliği bozdu. Favreau’nun Instagram hesabında paylaştığı bilgide şunlar yazıyor:
“Star Wars: The Mandalorian. Jango ve Boba Fett’in hikâyelerinden sonra, başka bir savaşçı Star Wars evreninde yükselişe geçiyor. Madalorian, İmparatorluğun düşüşünden sonra ve İlk Düzen’in yükselişinden öncesindeki sürede geçen bir hikâye. Yalnız gezen bir silahşorun izlerini galaksideki Yeni Cumhuriyet’in otoritesinden uzak noktalarına kadar takip ediyoruz…”
Bu paylaşım göründüğünden fazlasını anlatıyor aslında. Öncelikle, Mandolarian’ların Mandalore gezegeninden gelen bir ırk olduğunu hatırlatalım. Bu ırkın en popüler mensupları zaten yazıda da bahsediliyor: Jango ve Boba Fett… Mandolarian’lar için doğuştan savaşçılar dememiz doğru olacaktır. Tarihlerinde Mandalorian-Jedi Savaşları ve Klon Savaşları ile Emir 66 yer alıyor. Hikâyenin Yeni Cumhuriyet’ten uzaklarda, ayrıca Star Wars için klasikleşmiş bir hâle gelen iyi-kötü savaşının da olmadığı bir zamanda geçtiğini görüyoruz. Bu bizlere Rogue One’ın yaptığı gibi farklı bir Star Wars, farklı amaçlar uğruna savaşan insanlar ve farklı adaletler gösterecek gibi geliyor. Açıkçası kulağımıza da hoş geliyor bu sözler.

Henüz herhangi bir oyuncu seçimi yapılmayan The Mandalorian için Disney’in yeni platformunda, Scarlet Witch ve Loki dizileriyle birlikte gösterileceği de söylendi. Ne yazık ki bu platform hakkında da yeni bir bilgimiz bulunmuyor.

The Mandalorian

- Reklam -

Yeni Sorular

Dizide yeni bir savaşçının yükseleceği söyleniyor, peki bu savaşçımız bir başka Fett mi olacak? Onların geçtikleri testleri, zorlukları mı anlatacak? Yoksa tamamen yeni, hiç tanımadığımız bir isim olarak mı gelecek? Nasıl bir bakışla gelecekler evrenimize? Ne tarz hikâyeler getirecekler? Dizi hakkında cevabını hâlâ bilmediğimiz, kafamızı kurcalayan sayısız soru var.

- Reklam -

Ne diyorsunuz? Sizlerin bu sorulara cevapları var mı? Teoriler kafanızda oluşmaya başladı mı? Dizi karşısında heyecanlı mısınız? Yoksa Star Wars’ın sadece altı filmden oluştuğunu savunup yeni gelenleri ciddiye almayanlardan mısınız?

Umur Işık

1998 Tokat doğumlu. Çocukluğundan beri sinemaya düşkün, edebiyata biraz çekingen yaklaşan birisi olmuştur. Edebiyatla olan ilişkisini son yıllarda aşırı bir şekilde azaltmıştır. Türü, tarih veya felsefe olmayan bir kitap okuyalı ne kadar olduğunu kendisi bile hatırlamıyordur. Bunun sebebi ise artık içinden gelen ruhani bir yaşlanmışlık hissetmesidir. Yazılım Mühendisliğinde gerçirdiği iki sene içerisinde kendisini o kulvardan fırlatıp Tiyatro Eleştirmenliğine yerleştirmeyi başarmıştır. Bu aralarda bir çevirmen olarak çeşitli yerlerde uzun sürelerce çalışmıştır. Şimdilerde film yazıyor, çekmeye çalışıyor. O sırada da buraya uğrayıp incelemeler yazıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

sanderson cdpr

Brandon Sanderson’dan CDPR’a Destek

donus ust

Dönüş: Hayatı Parmağında Oynatan Hakikatin Gölgesi