in

Yeni Uzay Yolu Dizisinden İlk Fragman

Uzun süredir beklediğimiz yeni Uzay Yolu dizisinin heyecan verici ilk fragmanı yayınlandı.

Star Trek Discovery
- Reklam -
- Reklam -

Star Trek: Enterprise’ın (Uzay Yolu: Atılgan) 2005’teki iptalinden sonra TV ekranlarında yeni bir Uzay Yolu dizisi görmemiştik. Sadece 2009’dan beri yeni filmlerle yetiniyorduk. Şimdiyse Uzay Yolu, 12 yıllık bir aranın ardından ekranlara geri dönüyor.

Yeni dizimizin adı ise Star Trek: Discovery (Uzay Yolu: Keşif). Discovery, aslında 2005’ten beri düşünülen bir yapımdı. Fakat 2009’daki yeni filmin Uzay Yolu evreninde bambaşka bir zaman akışı oluşturması nedeniyle konuda tutarsızlıklar olmaması için sürekli ertelenmekteydi. İlk ciddi adımlar geçtiğimiz yıl atılmıştı.

Discovery‘nin bu yıl şubat ayında yayınlanması bekleniyordu ama sonra içinde bulunduğumuz mayıs ayına ertelenmişti. Fakat bu yılın başında yapılan bir başka açıklamayla süresiz olarak ertelendiği duyurulmuştu. Neyse ki şimdi ilk fragmanla birlikte yayın tarihinin çok yakın olduğunu anlıyoruz.

- Reklam -

Star Trek: Discovery, CBS ve Netflix ortaklığında yayınlanacak. Son zamanlarda merakla beklediğimiz bazı dizilerin birer birer Netflix tarafından kapıldığını görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan haberimizde görüldüğü üzere The Witcher’ın yayınlanacağı adres de Netflix. Dizinin yapımcılığını Bryan Fuller ve Alex Kurtzman üstleniyor.

Fragmanda gördüğümüz kadarıyla  Kirk, Spock ve Atılgan’dan on yıl önceki bir dönemi izleyeceğiz. Fakat fragmanda dikkat çeken bir başka ayrıntı daha var: Kaptan Georgiou‘yu görüyoruz. Kendisi Uzay Yolu’nun ikinci kadın kaptanı. Daha önce gördüğümüz tek kadın kaptan Star Trek: Voyager (Uzay Yolu: Gezgin) dizisindeki Kathryn Janeway‘dı. Fakat Georgiou, Atılgan’ın kaptanı olmayabilir. Her ne kadar fragmanda kendisini görsek de IMDb’ye göre dizinin başrolü Kaptan Lorca rolündeki Jason Isaacs. Fakat onun da başında bulunduğu yıldız gemisi Atılgan mı bilmiyoruz. Bu dizide Atılgan olacak mı onu da henüz bilmiyoruz. Bir de dizide fragmandan anladığım kadarıyla yarı insan yarı Vulcan bir karakter olacak ama Spock’tan farkı siyahi bir kadın olması.

- Reklam -

Sözü fazla uzatmadan sizi fragmanla başbaşa bırakalım.

https://youtu.be/f8mesUEFjas

Okan Akıncı

1986’da Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde doğdu. 1998’den beri ailesiyle birlikte Adana’da yaşıyor. 2010’da Mustafa Kemal Üniversitesi Muhasebe Önlisans bölümünden ve 2013’te Anadolu Üniversitesi İktisat bölümünden mezun oldu. Katı bilimkurguya bayılıyor, kendi çapında öyküler yazıyor. Şu sıralar en büyük hobisi yeni diller öğrenmek ve bir gün tüm dünyayı görebilmek istiyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

lovevraft country ust

J.J. Abrams’tan Bir Lovecraft Dizisi Geliyor!

m4y4 nesil ust

M4Y4: Nesil – Cevapsız Bütün Sorulara