in

Yeşilçam Dizisi Yayına Başladı: BluTV’den Tarihi Drama

Yeşilçam dizisi BluTV kanalında yayına başladı. Çağatay Ulusoy’un başrolünde olduğu yapım izleyiciyi 1960’lı yılların sinema dünyasına götürüyor.

Yeşilçam Dizisi blutv izle
- Reklam -
- Reklam -

BluTV yeni dizisi Yeşilçam ile yayın hayatına devam ediyor. Başrolünde Çağatay Ulusoy’un yer aldığı yapım, izleyiciyi 1960’lı yılların sinema dünyasına götürüyor. Yeşilçam 1. bölüm ve 2. bölüm platformdaki yerini aldı.

Türk sinema tarihinde oldukça önemli bir dönemi kapsayan Yeşilçam’ı odağına alan yapımın ilk iki bölümü 22 Nisan 2021 tarihi itibarıyla BluTV platformundaki yerini aldı. Dizinin 1. sezonu toplamda 10 bölümden oluşacak. Yapım tarihi, drama ve romantik türlerini bir araya getiriyor.

Tam adı Yeşilçam: Bir Sinema Hayvanı olan yapım Yeşilçam’ın altın çağında bir yeniden doğuş hikâyesine odaklanacak.

- Reklam -

Netflix ile birlikte giderek popülerleşen dijital yayın platformları arasında, ülkemizde BluTV de ciddi yatırımlarla karşımıza çıkıyor. Geçen aylarda Discovery ile ortaklık anlaşması imzalayan platform, yayın yelpazesini bir hayli genişletmeyi başarmıştı. Platform bir yandan da yerli ve orijinal yapımlara devam ediyor.

Yeşilçam Dizisi blutv izle

Sıfır Bir, Sahipli, 7 Yüz, Bartu Ben, Yaşamayanlar, Dudullu Postası, Bozkır, Behzat Ç.SaygıÇıplak, Alef, Bonkis ve Yarım Kalan Aşklar gibi dizileri izleyici ile buluşturan BluTV’nin yeni gözdesi ise Yeşilçam oldu.

Yeşilçam Dizisi Konusu ve Oyuncu Kadrosu

1969 yılında Türkiye’de sinemanın altın çağına eşlik eden Yeşilçam Sineması’nı odağına alan yapımda, bir yapımcının sektörde hayatta kalma çabasına şahitlik edeceğiz. Her şeyini kaybeden yapımcı Semih Ateş (Çağatay Ulusoy), küllerinden doğmak üzere bir kez daha harekete geçiyor.

Son dönemlerde Hakan: Muhafız ve Kâğıttan Hayatlar yapımları ile dijitaldeki varlığını artıran Çağatay Ulusoy’a yeni dizisinde Afra Saraçoğlu (Kötü Çocuk, Öğretmen) ve Selin Şekerci (Leyla ile Mecnun, Kavak Yelleri) eşlik ediyor.

Yeşilçam Dizisi blutv izle

Tülin Saygı karakterine hayat veren Afra Saraçoğlu, Yeşilçam dünyasına katılmaya hazırlanan genç ve güzel bir oyuncu adayını oynuyor. Mine Cansu karakterini canlandıran Selin Şekerci ise sektörün popüler yıldızlarından birisi olarak karşımıza çıkacak.

“Bir film yaparım, hastalar iyileşir, mevsim değişir.” – Semih Ateş

Yapımda yer alan diğer oyuncular ise şu şekilde: Güngör Bayrak, Nilüfer Açıkalın, Altan Erkekli, Yetkin Dikinciler, Özgür Çevik, Ayta Sözeri ve Bora Akkaş.

- Reklam -

Levent Cantek: “Yeşilçam Yazdığım En İyi İş”

Dizinin senaristliğini Bozkır’dan hatırladığımız Levent Cantek ve Ölümlü Dünya’dan aşina olduğumuz Volkan Sümbül üstleniyor. Yönetmen koltuğunda Issız Adam, Ulak ve Babam ve Oğlum gibi filmlerle tanınan Çağan Irmak yer alıyor. Dizinin yapımcısı ise Sibel Tuna.

Dizinin senaristlerinden Levent Cantek, Facebook sayfasında paylaştığı gönderide bu diziyi “yazdığım en iyi iş” olarak tanımlıyor.

Cantek’in açıklamasının bir kısmı şu şekilde:

“(…) Yeşilçam’ı yazarken zor dönemler geçirdim, babam hastalandı, kanserden vefat etti, annem covid oldu, ondan bana bulaştı… Bir daha “asla” demem gereken tatsızlıklar yaşadım, bir his olarak affetmeyeceğim şeylerle karşılaştım… Eskilerin ağzıyla kan, ter, ıstırap ve gözyaşı dolu günler geçti. Teşekkür edeceğim insanlar da var elbette ama onlar zaten yanımda yamacımdalar ve çok değiller… İstediğim an konuşuyorum onlarla.

Yeşilçam’ı daha yazmadan şey demiştim, “bu benim yazdığım en iyi iş olacak”, bu hissi halen taşıyorum. Genel olarak yaptığı işlerin tadını çıkarabilen, kutlamasını yapabilen, “oh be” diyebilen biri olamadım. Hep sonraki maçlara geçerim.

Yine öyle olacak…”

Yeşilçam Dizi BluTV yeni

Volkan Sümbül ise Altyazı’ya verdiği söyleşide, diziyi dijital bir platforma yazmanın avantajlarından bahsetti:

“Dijitalde ise dünyanın geri kalanı bu işi nasıl yapıyorsa öyle yapma şansımız var. Hikâyeyi baştan sona kurabiliyoruz, varacağımız yeri biliyoruz, zamanımız olduğu için geriye dönük değişiklikler yapabiliyoruz. Hikâye anlatma imkânları da daha fazla.”

Yeşilçam dizisinin yeni bölümü 29 Nisan 2021 tarihinde yayınlanacak.

Yeşilçam 3. Bölüm Fragman | İZLE

YouTube video

Dizi hakkındaki yorum ve eleştirilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dokuzuncu Cemiyet - Leigh Bardugo

Dokuzuncu Cemiyet: Leigh Bardugo, Karanlık Örgütlerin İzini Yeni Fantastik Romanında Sürüyor

beyaz diş incelemesi jack london

Beyaz Diş İncelemesi: Sevginin İyileştirici Gücüne Dair Çarpıcı Bir Anlatı