in

YouTube, Premium Servisinin Abonelik Ücretlerine Ciddi Oranda Zam Yaptı

YouTube Premium abonelik ücretleri zamlandı. Dijital video paylaşım platformu, aylık ödeme planlarına %130’a varan fiyat farkları uyguladı.

YouTube Premium Abonelik Ücretleri Zamlandı
- Reklam -
- Reklam -

YouTube Premium abonelik ücretleri yeni zamlarla karşı karşıya kaldı. Dünyanın en büyük video paylaşım ve izleme servisi, aylık ödeme planlarına yüzde 130’lara varan bir fiyat güncellemesi uyguladı.

Teknoloji devi YouTube da, abonelik ücretlerine yeni bir zam uygulayarak kullanıcılarını üzen bir karara imza atmış oldu. Şirket, halihazırda Premium kullanan kullanıcılarına gönderdiği mailde gelecek ay itibarıyla fiyatlarda güncellemeye gideceğini duyurdu.

Arka planda video oynatma özelliği, videoları indirdikten sonra internetsiz ortamda da oynatabilme seçeneği fakat en önemlisi reklamsız oluşuyla tercih edilen YouTube Premium, şirketin özellikle son zamanlarda uyguladığı agresif reklam politikasıyla birlikte daha da ilgi odağı hâline gelmişti. Görece uygun sayılabilecek fiyatları ve bazı anlaşmalı bankalarla yarı yarıya varan indirimler sayesinde çok daha fazla kullanıcının Premium’a yönelme durumu doğmuştu. Ancak son gelen ciddi zamlarla birlikte bu artış oranı sekteye uğrayabilir.

- Reklam -

YouTube Premium Abonelik Ücretleri Zam

YouTube şu an için bireysel, aile ve öğrenci olmak üzere toplamda 3 farklı paket sunuyor. Aynı zamanda bireysel planı tercih edenler için yıllık bir paket de bulunuyor. Yıllık paket seçildiğinde ise 12 ay yerine 10 aylık bir ödeme yapıyorsunuz. Peki tüm bu paketlerde yeni zamlı fiyatlar ne oldu?

YouTube Premium Abonelik Ücretleri %100’ü Geçen Zamlar Aldı

Şimdiye kadar aylık 16,99 TL olan YouTube Premium bireysel abonelik ücreti, 29,99 TL olarak güncellendi. Yani bireysel paket için %76’yı aşan bir zam söz konusu. Eğer yıllık paket almak istenirse, bu paket için 299,99 TL ödenmesi gerekecek.

Önceki fiyatı 25,99 TL olan aile üyeliği paketi de artık 59.99 TL’lik bir abonelik ücretine sahip. %130’u aşan bir orana denk gelen bu rakam, özellikle aile paketini kullanan üyeler adına ciddi bir oran anlamına geliyor.

- Reklam -

Öğrenciler için uygun paket olarak sunulan ve şimdiye dek 9,99 TL olan paketin fiyatı da tam %100’lük bir fiyat artışıyla 19,99 TL’ye çıktı.

YouTube Premium Abonelik Ücretleri Zam

Şu an için hâlihazırdaki mevcut abonelerde eski fiyatlar geçerli olsa da, YouTube tarafından gönderilen mailde yeni zamların 21 Kasım 2022 itibarıyla geçerli olacağı aktarıldı. Premium’a ilk defa abone olacaklar ise 1 aylık ücretsiz deneme kullanımı sonrası yeni zamlı tarifelere tabi olacaklar.

YouTube’un Premium servisi için yaptığı bu yeni zamlar hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Neandertal aile yaşam

Sibirya’da Bulunan Kalıntılar Neandertallerin Aile İçi Gündelik Hayatını Gün Yüzüne Çıkardı

noel baba mezarı Aziz Nikolaos

Dünyaca Ünlü “Noel Baba” Mitine İlham Veren Aziz Nikolaos’un Mezarı Antalya’da Bulundu