in ,

Yüzüklerin Efendisi ve Avatar 2 Çekimleri Karantinada Devam Edebilir

Yüzüklerin Efendisi dizisi ve Avatar 2 filmi, yeni normalleşme kuralları çerçevesinde Yeni Zelanda’da çekimlere devam edebilir.

Yüzüklerin Efendisi ve Avatar 2
- Reklam -
- Reklam -

Merakla beklenen Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings) dizisi ve ilk yapımının üzerinden 10 yıldan fazla geçmiş olan Avatar 2 filminin çekimleri, Yeni Zelanda’da devam edebilir. İki proje de Koronavirüs pandemisinden payını almış ve mart ayında virüsün kontrolden çıkmasıyla beraber çekimlerini durdurmak zorunda kalmıştı.

James Cameron’un Avatar 2’su, canlı çekimlere ara vermişken dijital ortamda geliştirilmeye devam edecek kadar malzemeye sahipti. Fakat Yüzüklerin Efendisi seti kapanmadan önce çekimlere neredeyse hiç başlanmamıştı. Bu nedenle bir süredir tüm yapım beklemeye alınmıştı.

Hollywood ise yaz sonuna doğru normalleşme sürecine girmeyi ve çekimlere devam etmeyi umuyor. Fakat Disney gibi büyük isimler, çok beklenen Marvel filmlerinin çekim tarihleriyle ilgili kesin planlamalar yapmaktan kaçınıyor. Amerika’dan uzakta, Çek Cumhuriyeti gibi bazı ülkeler yeni sağlık yönetmeliklerini çekimlere devam edebilecek kadar güvenli buluyorlar. Virüsün diğer ülkelere kıyasla oldukça az yayıldığı Yeni Zelanda’da ise, çekimlere yakın zamanda başlamak için adımlar atılıyor.

- Reklam -

Lord of the Rings Yüzüklerin Efendisi

Deadline’a konuşan Yeni Zelanda Film Komisyonu, hükûmet tarafından onaylanan sağlık ve güvenlik yönetmeliklerine uygun olarak bazı film ve dizilerin çekimlerinin “güvenli bir şekilde devam ettiğini” doğruladı. Bu düzenlemeler sayesinde, daha düşük bütçeli birçok yapımın yanı sıra Avatar 2 ve Yüzüklerin Efendisi gibi yüksek bütçeli yapımlar da tekrar çekime başlayabilecek. Düzenlemeler, Sağlık Bakanlığı’nın ve iş güvenliğini düzenleyen WorkSafe kuruluşunun Covid-19 salgınını daha iyi izlemesini ve hastalığı taşıyanları çok daha hızlı tespit etmesini amaçlıyor.

Cameron, Karantina Sürecinde Avatar 2’yi Geliştirmeye Devam Ediyor

Avatar 2’nin Yüzüklerin Efendisi dizisinden önce çekimlere devam etme olasılığı yüksek gözüküyor. Yüzüklerin Efendisi ekibi, yapım durdurulduğunda J.A. Bayona tarafından yönetilen ilk iki bölümünü çekmenin ortasındaydı. Salgından önce bile 2. sezon için birkaç aylığına ara vermeyi planlıyordu. Bu nedenle dizinin çekimlere hemen başlamak yerine birkaç ay sonra kaldığı yerden devam edeceği tahmin ediliyor.

Öteki yandan Cameron ve Landau, karantina boyunca Avatar 2’daki görsel efektler üzerine çalışmaya devam etmişti. Hatta Cameron, filmin sualtı sahnelerini çektiğini belirten fotoğrafları Twitter’da paylaşmıştı. Bu sahneler –neredeyse- kesin olarak karantinadan önce çekilmişti. Cameron’ın canlı çekimlere başlamış olması imkânsız olsa da önceden çekilenler üzerinde görsel iyileştirmeler yapıyor gibi duruyor.

james cameron avatar 2

- Reklam -

Kısacası son gelen bilgiler, özellikle Marvel’ın yeni dizilerinden The Falcon and the Winter Soldier’ın da Çek Cumhuriyeti’nde çekildiği düşünüldüğünde, yeni yapımları o kadar da çok beklemeyeceğimizi gösteriyor. Umuyoruz ki bunlar, küresel eğlence sektörünün iyileşme sürecinin ilk adımlarıdır ve sinema sektörünün önemli figürlerinden olan ABD gibi ülkelerde de çekimlerin nasıl devam edebileceğiyle ilgili ışık tutacaktır.

Her ne kadar sürecin olabildiğince hızlı normale dönmesini istiyor olsak da, tabii ki insanlığın sağlığı ve güvenliği Hollywood’un çekim tarihlerinden daha önemli. Üstelik Hollywood’un acele etmesi, virüsün tekrar kontrolden çıkmasına ve zaten yüksek olan yayılma hızının daha da artmasına yol açabilir. Netflix de geçen günlerde kimi ülkelerde prodüksiyonlara yeniden başlayacaklarını duyurmuştu.

Yine de Yeni Zelanda, küçük projelerden başlayarak yeni güvenlik ve sağlık yönetmeliklerini daha büyük projelerde de uygulayabilir gibi duruyor. Bu şekilde en azından, kötü bir yıl olsa da önümüzde hala bizi eğlendirecek Avatar 2filmi ve The Lord of the Rings dizisi gibi yapımların olduğunu bilmekten güç bulabiliriz. İlk ortaya çıkışından beri kitlelere hitap etme özelliği yüksek olan sinema sektörü, bu salgın günlerini de kolaylaştırmaya yardımcı olabilir.

Siz ne düşünüyorsunuz? Bu yapımların tekrar çekilmeye başlaması güvenli gözüküyor mu? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Avatar 2 Set Fotoğrafı Sürpriz Bir Karakteri Ortaya Çıkardı

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Koç

1998’in sonbaharında, İstanbul’da dünyaya gözlerini açan yazar hala doğduğu semtte yaşamakta. Küçük dünyaların büyük hayalcisi olması nedeniyle zaman zaman kabına sığamıyor. Eskinin öğretmen lisesi şimdininse Çapa Fen Lisesi’nde okurken lise fanzinine yazdığı şiirlerle ilk eserlerini okuyucuya sunmaya başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Matematik Mühendisliği okurken aynı zamanda da edebiyat ve sinemayla ilgileniyor. Gezmeyi, izlemeyi ve yazmayı bir bütün haline getirdiği eserler verme hayali içerisinde yaşarken şimdilik sadece sitelere birkaç haber yazmakla yetiniyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kuyrukname - Peren Ercan | Yazarının Kaleminden

Kuyrukname – Peren Ercan | Yazarının Kaleminden

Koronavirüs Karantina İngiltere Tünel

Karantinadan Sıkıldı, Evinin Altındaki 120 Yıllık Gizli Tüneli Keşfetti