in

Yüzüklerin Efendisi ve Cowboy Bebop Çekimlerine Onay Verildi

Yüzüklerin Efendisi ve Cowboy Bebop dahil olmak üzere Yeni Zelanda hükûmeti yedi projenin çekimlerine devam etmesi için izin verdi.

Yüzüklerin Efendisi Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Yüzüklerin Efendisi dizisi ve Cowboy Bebop çekimleri için gerekli onay geldi! Yeni Zelanda hükûmeti her iki dizi de dahil olmak üzere birkaç büyük prodüksiyonlu yapım için çekim izni verdi.

Koronavirüs salgını sebebiyle sinema salonları kapatılmış, film ve dizi sektörü tam anlamıyla durmuştu. Ülkemizde çekimlere ara verilen dizilerin yanı sıra dünya çapındaki hayranların merakla beklediği yapımların da ertelendiği haberlerini birçok defa üzülerek aktarmıştık. Neyse ki heyecanla beklenen yapımların çekimlere döneceği haberleri yavaş yavaş gelmeye başladı. Görevimiz Tehlike 7’nin de çekime dönme tarihlerinin belirlendiği duyurusu paylaşılmıştı. Bu seferki müjde Amazon Prime’da yayınlanacak The Lord of the Rings (Yüzüklerin Efendisi) dizisi ve Netflix’te göreceğimiz Japon yapımı ünlü seri Cowboy Bebop’tan geldi. İki yapım da diğer beş projeyle birlikte Yeni Zelanda’da çekimlere başlama izni aldı.

the lord of the rings yüzüklerin efendisi efendisi ekibi

- Reklam -

Yeni Zelanda merkezli haber sitesi Stuff’a göre ülkenin İş, İnovasyon ve İstihdam Bakanlığı salgın döneminde yedi projenin ülkede çekilmesine izin verdi. Böylelikle uzun zamandır beklenen Avatar’ın devam filmi, Jane Campion’ın The Power of the Dog isimli projesiyle birlikte The Lord of the Rings ve Cowboy Bebop için de kamera karşısına geçilecek. Ayrıca kabul edilen diğer projeler arasında Power Rangers Beast Morphers, The Greatest Beer Run Ever, Sweet Tooth da bulunuyor.

Yüzüklerin Efendisi Çekimleri Yeni Zelanda’da Kaldığı Yerden Devam Edecek

Önümüzdeki altı aylık süreç içinde ülkeye iki yüz altı kişilik oyuncu ve çekim ekibi, onların ailelerinden de toplamda otuz beş kişi alınacak. Bakanlığın bu kararı alırken çekimlerin, ülkeye üç bin kişilik istihdam sağlama ve Yeni Zelanda ekonomisine 400 milyon dolarlık katkı sağlama potansiyelini göz önünde bulundurduğu belirtiliyor. Ekonomik Kalkınma bakanı Phil Twyford, konuyla alakalı olarak şunları söyledi:
“COVID-19 salgınındaki başarımız bize, güvenli bir şekilde içerik üretilebilecek birkaç ülkeden biri olma fırsatı getiriyor. Yapım şirketlerinden aldığımız bilgilere göre Yeni Zelanda, küresel çapta güvenli bir sığınak olarak görülüyor. Bu, kaçırmamamız gereken bir fırsat. Yüzleşmekte olduğumuz felakete rağmen bu dönem, Yeni Zelanda’nın sinema ve dizi sektörü için heyecan verici bir zaman.”
cowboy bebop netflix

Koronavirüs salgını başladığında The Lord of the Rings dizisinin çekimleri Auckland’de sürmekteydi. Karantina döneminde set ekibinden bazıları ülkede kalırken bazıları memleketlerine dönmüştü. Cowboy Bebop’un çekimlerineyse hiç başlanmamıştı. Netflix’in bu yapımı için Yeni Zelanda set ekibinden on dokuz, aile bireylerinden de dokuz kişiyi ülkeye kabul edecek.

- Reklam -

Yeni Zelanda, bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyor gibi görünüyor. Heyecanla beklenen yapımların setlerinin yeniden kurulması hakkında neler düşünüyorsunuz? The Lord of the Rings’in çekimlerinin bir süreliğine durmuş olması yapımın kalitesini etkileyecek midir? Düşüncelerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşın.


* IndieWire Açıkladı: Tüm Zamanların En İyi 40 Fantastik Filmi

Kaynak: variety

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Studio Ghibli Müzesi Sanal Tur Gezi

Studio Ghibli Müzesi Sanal Turu Youtube’da Yayında

Çekiliş: Robert Newman'dan "Nöropolis" ve Onur Okan'dan"Altın Balık"

ÇEKİLİŞ: Nöropolis ve Altın Balık | Kitap Seti