in

Yüzüklerin Efendisi Dizi Çekimleri Corona Virüsü Nedeniyle Durduruldu

Yüzüklerin Efendisi dizi çekimleri Corona Virüsü salgını nedeniyle askıya alındı. Yapımın prodüksiyonu Yeni Zelanda’da devam ediyordu.

Yüzüklerin Efendisi Dizi Corona Virüsü Erteleme
- Reklam -
- Reklam -

Amazon’un 1 milyar doları aşan dev bütçesiyle göz dolduran projesi Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings) dizisi, çekimlere ara verdi. Dizinin prodüksiyonu Corona Virüsü nedeniyle askıya alındı.

Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına aldı. Dünya genelinde 150 binden fazla insanı enfekte eden hastalık, 5 bin kişinin de ölümüne sebep oldu. Pek çok ülke sınırlarını kapatırken gündelik hayat da durma noktasına geldi. Kafeler, restoranlar kapatıldı; konserler, spor müsabakaları ertelendi; film ve dizi çekimleri durma noktasına geldi.

Corona Virüsü salgını nedeniyle çekimleri durdurulan yapımlar arasına ise bugün bir yenisi daha eklendi. Amazon’un çekimleri Yeni Zelanda’da devam eden Yüzüklerin Efendisi dizisi, prodüksiyon sürecini 2 haftalığına ara verdi. Ancak prodüksiyon çalışanları, yapıma tam olarak ne zaman devam edebileceklerine emin değil.

- Reklam -

Covid-19 virüsünün yarattığı güvensiz ortam nedeniyle Amazon, 16 Mart Pazartesi gününden itibaren en az iki haftalığına dizinin çekimlerine ara verdiklerini duyurdu.

Yüzüklerin Efendisi Dizi Corona Virüsü Erteleme

Yeni Zelanda’da şu ana kadar toplamda 8 kişinin yeni tip koronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırıldığı raporlandı. Ülkede Covid-19 vaka sayılarının artması bekleniyor. Bu nedenle başta seyahat kısıtlamaları gibi pek çok tedbir uygulanıyor.

Yüzüklerin Efendisi Çekimleri Yeni Zelanda’nın Auckland Kentinde Devam Ediyordu

Lord of the Rings dizisi, tıpkı filminde olduğu gibi prodüksiyon yeri olarak Yeni Zelanda’yı tercih etmişti. Dizinin çekimleri Şubat 2020 tarihinde başlamıştı. Bir buçuk aydır devam eden prodüksiyon, bu hafta itibarıyla durdurulacak. Böylelikle Yüzüklerin Efendisi, salgın yüzünden çekimleri aksayan yapımlar arasına katıldı.

Henüz prodüksiyon sürecine başlamadan 2. sezon onayını alan yapımın çekimlerinde yaşanan bu aksaklık, dizinin çıkış tarihini ne ölçüde etkileyecek henüz bilinmiyor.

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Konusu ve Kadrosu

Dizi, Güneşin İkinci Çağı’nda geçecek. Bu da toplamda 3441 yıllık bir zaman dilimini kapsıyor. Bu süreç içerisinde Orta Dünya’da olan olaylar ise hayli ilgi çekici.

Numenor’un yükselişi ve çöküşü; Sauron’un halkları kandırış hikâyesi ve ilk yenilgisi, güç yüzüklerinin dövülüşü, Tek Yüzük’ün ilk yılları; Mordor, Gondor ve Rohan’ın kuruluşu, Nazgûl’e dönüşen dokuz insan kralı gibi olaylar bu çağda yaşananlardan sadece bazıları. Ayrıca Genç Galadriel rolüyle yapıma katılan Morfydd Clark ile birlikte Eregion’a gideceğimizi ve Üç Elf Yüzüğü’nün dövülüşüne de tanıklık edeceğimizi de tahmin edebiliriz.

- Reklam -

Yüzüklerin Efendisi Dizi Corona Virüsü Erteleme

Dizinin şimdiye dek açıklanan kadrosunda ise şu oyuncular yer alıyor:

Robert Aramayo, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Daniel Weyman ve Maxim Baldry.

Diziden sorumlu olan kişiler ise J.D Payne ve Patrick McKay.

Çekimleri ertelenen Lord of the Rings’in, nasıl bir takvimle karşımıza çıkacağı merakla bekleniyor. Eğer bir erteleme kararı söz konusu olmazsa dizinin ilk sezonunun 2021’in ilk aylarında karşımızda olacağı tahmin ediliyor.

Sizin bu karara dair yorumlarınız neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Nzherald

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Lucifer 5. Sezon Corona Virüsü

Lucifer 5. Sezon Çekimleri Corona Virüsü Nedeniyle Durdu

Zaman Çarkı Corona Virüsü

Zaman Çarkı Dizi Çekimlerine Corona Virüsü Engeli