in

Yüzüklerin Efendisi Dizisinde Korkutan Ayrılık: “İşler Farklı Bir Yöne Gidiyordu”

Yüzüklerin Efendisi dizisi bir oyuncusunu kaybetti. Aktör Tom Budge, canlandırdığı karakterin farklı bir yöne gitmesinden ötürü yapımdan ayrıldı.

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Oyuncu
- Reklam -
- Reklam -

Amazon Prime Video imzalı Yüzüklerin Efendisi dizisi yeni bir ayrılık haberi ile sarsılıyor. 1 milyar dolarlık bütçesiyle gövde gösterisi yapan seri, izleyiciyi yeniden Orta Dünya’ya götürmeye hazırlanıyor. Çekimleri devam eden yapımdan gelen ayrılık haberi ise akıllara soru işaretlerini getirdi. Aktör Tom Budge, hayat verdiği karakterin farklı bir yöne gidiyor olmasından ötürü seriden ayrıldığını duyurdu.

39 yaşındaki Avustralyalı aktörü Judy & Punch, The Proposition ve Candy yapımlarından hatırlıyoruz. The Lord of the Rings dizisinde de rol alan oyuncunun dizide hangi karakteri canlandırdığı ise bilinmiyor.

Tom Budge, Instagram hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda üzülerek diziden ayrıldığını ifade etti.

- Reklam -

“Üzülerek söylüyorum ki Amazon’un Yüzüklerin Efendisi dizi uyarlamasından ayrıldım. Geçen yılki ilk bölüm çekimlerinden sonra Amazon, canlandırdığım karakterin farklı bir yöne gitmesi gerektiğini kararlaştırdı. Yaratıcı ekibe yeni, heyecan verici ve güzel şeyler denemeye cesaretlendirdiği için teşekkür ediyorum. Ayrıca bütün oyunculara ve ekibe, zor ve alışmadık deneyim olsa da gösterdikleri sevgi ve destek için teşekkür ediyorum. Ne yazık ki bazen sadece olmuyor.”

tom budge
Tom Budge

Tom Budge’ın canlandırdığı karakter ve bu karakter üzerindeki değişikliklere dair resmi ağızdan bir bilgi paylaşılmış değil. Ancak çekimi tamamlanmış bir bölümden sonra, karakterde yapılmak istenen değişiklik fikrinin izleyiciyi huzursuz etmesi de oldukça normal.

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Daha Önce de Oyuncu Değiştirmişti

Tom Budge diziden ayrılması akıllara birçok soru işaretini birlikte getirmişti. Dizide daha önce başrol olarak açıklanan Will Pulter da, “program uyuşmazlığı” nedeniyle yapımdan ayrılmıştı. Ancak bu değişiklik, çekimler başlamadan önce gerçekleştiği için pek de fazla gündem olmamıştı. Yine de bu hamlenin “son dakikada” gerçekleşiyor olması endişe verici olarak yorumlanmıştı.

Yüzüklerin Efendisi Dizisi

Dizi hakkındaki tek endişe oyuncuların kararları değil. Seri daha önce “cinsellik içeren sahneler ile öne çıkacağı” iddiası ile de tepki toplamıştı.

İlk başlarda yaratıcı ekipte yer alan Tolkien Uzmanı Tom Shippey ve Tolkien eserleri için konsept çizimler yapmış olan John Howe da yapımdan ayrılan isimler arasında olduğunu hatırlatalım.

Yüzüklerin Efendisi Dizisi İzleyiciyi Bilinen Maceralardan Öncesine Götürecek

Dizinin 1. sezon çekimleri hâlâ devam ediyor. İlk sezonun resmi özeti ise geçen aylarda açıklandı.

- Reklam -

İkinci Çağ’da geçecek olan yapımda birçok efsane ilk defa ekrana taşınmış olacak. J.R.R. Tolkien’in The Hobbit ve The Lord of the Rings kitaplarında anlattığı maceralardan binlerce yıl öncesi konu alınacak.

Küçük beyliklerin nasıl krallıklara dönüştüğü, büyük krallıkların nasıl yıkıldığı, korkulan “kötünün” geri döndüğü, Dumanlı Dağlar’dan Elf başkenti Lindon’ın görkemli ormanlarına dek türlü macera yapımda izleyiciyi bekleyecek.

Sauron

Morgoth’un mağlubiyetinden Sauron’un ilk yenilgisine dek geçen 3441 yıllık bir zaman dilimi, dizide karşımıza çıkacak yelpazeyi gösteriyor.

Sauron, Galadriel ve Elrond gibi tanıdık karakterleri yeniden izleme fırsatı bulacağımız yapım 2. sezon onayını da şimdiden aldı. J.D Payne ve Patrick McKay ikilisi tarafından yaratılan dizi, bu yılın sonunda izleyici ile buluşabilir. Serinin en az 5 sezon sürmesi ve her sezonun toplamda 8 – 10 bölümden oluşması bekleniyor.

GÜNCELLEME: Yeniden Çekimler Olacak

Amazon TV’nin yaptığı son güncellemeye göre dizinin ilk iki bölümü pilot olarak kabul ediliyor. Karakterler, oyuncular ve sahneler yeniden değerlendirilme aşamasında. Bu durumda mart ayında bahsi geçen bölümler için yeni çekimler yapılacak. Bu da dizinin yayın tarihinin ertelenmesine neden olabilir.

Peki Tom Budge’ın bu kararı hakkında sizin düşünceniz ne? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Çok yazık gerçekten çok yazık.Oysa ilk haberleri çıktığı zamandan beri büyük umutlar bağlanmıştı.Anlaşılan Tolkien evrenine uymayan yakışmayan bir yapım geliyor.

  2. Avatar for swarf swarf dedi ki:

    Çok merak ediyorum acaba Lotr diye ortaya ne tür bir popüler kültür garabeti çıkaracaklar?

  3. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Görsel efektler dışında, hikayeden pek ümitli değilim.

  4. Avatar for Kenan Kenan dedi ki:

    Ben açıkçası çıkmasını hiç istemiyorum. Amazon daha geçen gün sansürcülük yaparak belli bir kesimi eleştiren kitapları satmayı yasakladı. Muhtemelen bu dizide de popüler kültür dayatmasını gözümüze gözümüze sokacaklar. Ne diyelim hayırlısı olsun.

  5. Avatar for NamelessOne NamelessOne dedi ki:

    Tolkiem’in yarattığı hikaye yazıldı ve bitti. Sırf para için popüler kültürün bunu devam ettirmesi yanlış bence.

    Popüler kültüre kültür demeyi doğru bulmuyorum. Birçok eseri para kaygısı ile uzatıyor ve kitlelerle beğendirme uğruna, asıl değerini yok ediyorlar bence. Güzel yanları da var elbette.

    Herkese göre değişir ve hiçbirine doğru yada yanlış denemez. Bu benim bu mesajı yazarken ki fikrim.

    Önyargı değil dediğim, sadece bir düşünce. Yanlış anlaşılmasın. :slightly_smiling_face:

    Fikirlerim hep değişebilir ve hiçbir fikrin taraftarı tada antisi olmayı doğru bulmuyorum. Bu ona bağımlı olmasını sağlar insanın. Bu yüzden her an değişebilir.

    Ek: Gönderilerimi aklına geldikçe geliştirdiğim (:joy:) için, iki de bir üste çıkıyor. Örneğin bir cümle ekledim şu an. Lütfen yanlış anlaşılmasın. :slightly_smiling_face: Bu huyumu değiştireveğim sanırım. Bir başkası olsaydım kendimi bu yüzden sevmezdim, rahatsız olurdum. Bu durumu değiştirmek üzere, özür diliyorum. :slightly_smiling_face::sunflower:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Antikythera dünyanın ilk bilgisayarı

Dünyanın İlk Bilgisayarı Sayılan 2.000 Yıllık Antikythera Gizemi Çözülüyor

Vakıf’ın Sınırı - Isaac Asimov

Isaac Asimov’un Vakıf Serisi “Vakıf’ın Sınırı” ile Türkçedeki Macerasına Devam Ediyor