in

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Cinsellik İçeren Sahneler ile Öne Çıkabilir

Yüzüklerin Efendisi dizisi cinsellik içeren sahneler ile ön plana çıkabilir. Amazon Prime yapımında, oyuncu seçimlerinden dikkat çeken detay.

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Cinsellik
- Reklam -
- Reklam -

Amazon Prime’ın dev bütçeli fantastik serisi Yüzüklerin Efendisi dizisi çekimleri devam ediyor. Yapıma dair gelen son dedikodular ise dizinin cinsellik/çıplaklık ile öne çıkan serilere benzeyen bir yanı olacağı şeklinde.

J.R.R. Tolkien’in yarattığı Orta Dünya’da, Güneşin İkinci Çağı’nda geçecek olan dizi; duyurulduğu ilk günden beri HBO’nun Game of Thrones’u ile kıyaslanıyor. Taht Oyunları’nın “tahtını” elinden alabilecek mi, bir epik fantazi uyarlaması olarak George R.R. Martin’in dünyasında “yapılan” değişiklikler, Amazon Prime dizisinde de olacak mı? gibi sorular hep akıllarda. Game of Thrones, elbette kaynak aldığı kitapları (Buz ve Ateşin Şarkısı) neticesiyle de sert bir yapıya sahipti. Ensest sahneler, cinsellik, çıplaklık HBO dizisinin vazgeçilmezleri arasındaydı.

Peki Tolkien kitaplarında pek görmediğimiz bu unsurlar, değişen çağ ile birlikte dizide karşımıza çıkacak mı?

- Reklam -

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Oyuncu Seçmelerinde Çıplaklık Konusunda Rahat Adaylar Aranıyor

Kısa bir süre önce, The Lord of the Rings hayran siteleri arasında güvenilir bir konumda olan The One Ring, bir oyuncu seçme çağrısı yapıldığını belirti. BGT Casting tarafından yapılan bu çağrıdaki notlardan birisi de “oyuncuların çıplaklık konusunda rahat olmaları”.

Tolkien’in kitaplarında, cinsellik açıkça yazılan bir mesele değil. Elbette Amazon Prime dizisi, yazarın uzun uzun anlatmayı tercih etmediği bir dönemde geçiyor. Yani hikâyede pek çok boşluk var.

Lord of the Rings Dizisi Cinsellik

Knight Edge Media’nın haberine göre, dizi gerçekten de karakterleri arasında cinsel içerikli sahnelerin barındıracağını iddia ediyor. Site, dizinin “bu tip yakın temas, cinsellik içeren sahneler” için görev alacak Jennifer Ward-Lealand isminde bir koordinatörü teknik kadrosuna kattığını belirtiyor.

The One Ring sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Amazon, bunu yapma! Bu Game of Thrones değil. Numenor’u Hedonizm devirmedi,” ifadesini kullandı.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle ara verilen The Lord of the Rings dizi çekimleri, geçen günlerde Yeni Zelanda’da tekrar başladı.

Yapımda Numenor’un kuruluş dönemi, yükselişi ve çöküşü, Sauron’un hamleleri, Güç Yüzükleri ve Tek Yüzük’ün dövülüşü, Mordor, Gondor ve Rohan’ın ortaya çıkışı, dokuz insan kralının hikâyeleri gibi pek çok önemli olayın işlenmesi bekleniyor.

Sorumluluğu J.D Payne ve Patrick McKay ikilisine ait olan dizinin oyuncu kadrosu ise şu şekilde:

Robert Aramayo, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers ve Daniel Weyman.

Şimdiden 2. sezon onayını alan dizinin 2021 yılının son çeyreğinde yayınlanması bekleniyor.

The Lord of the Rings yuzuklerin efendisi

Peki sizce cinsellik Yüzüklerin Efendisi dizisinde nasıl bir yer tutacak? Yapımın öne çıkan taraflarından birisi olarak dikkatleri çekecek mi? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Horn of Gondor: Yüzüklerin Efendisi’nin 500 Yıl Öncesini Anlatan Hayran Filmi | İZLE

Kaynak: Knight Edge Media

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

20 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Everfever Everfever dedi ki:

    Temsili tepkim:

    resim

  2. Avatar for Howl Howl dedi ki:

    Galatasaraylı birinin Fenerbahçeliği ile ön plana çıkması gibi bir şey bu ://

    Adamın cocuklarını uyutmak için düşündüğü kurgular sonuçta. Olduğu hâliyle yeterince ilgi çekici bir dünya değil mi neden yani?

  3. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Böyle olursa Tolkien vakfı dava edip yapımın telif hakkını iptal eder.Tolkien evreninde çıplaklık ve cinsellik yoktur.Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi romanlarında öpüşme bile olmaz.Akıllarını hayalarına değil başlarına alsınlar.

  4. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Saçmalamakta sınır tanımıyorlar.

  5. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Christopher amca gittiğine göre serbest davranabilir onlar da. Paragöz tipler oldukları söyleniyordu.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

15 cevap daha var.

Ve Diğer Kutsal Şeyler - Selim Bektaş | Yazarının Kaleminden

Ve Diğer Kutsal Şeyler – Selim Bektaş | Yazarının Kaleminden

The Godfather Belgeseli

The Godfather Belgeseli Geliyor: Oscar Isaac ve Jake Gyllenhaal Başrolde!