in

Yüzüklerin Efendisi Dizisinde Genç Galadriel Rolü Açıklandı

Yüzüklerin Efendisi dizisinde Galadriel’in gençliğini oynayacak oyuncu belli oldu. Üç Elf Yüzüğü’nün dövüldüğü Eregion’a gidiyoruz!

Yüzüklerin Efendisi
- Reklam -
- Reklam -

Amazon Prime Video tarafından geliştirilen ve bütçesiyle parmak ısırtan Yüzüklerin Efendisi dizisinde bir oyuncu ismi daha belli oldu. Üstelik bu defa oyuncunun canlandıracağı karakter hakkında da net bir fikrimiz var. Morfydd Clark’ın dizide genç Galadriel rolünü aldığı duyuruldu.

Bugüne kadar Yüzüklerin Efendisi dizi kadrosuna dair haberlerde karakter isimleri hep belirsiz ya da hakkında hiçbir fikir yürütemeyeceğimiz isimler üzerinden çıkmıştı. Bugün ise sonunda hem film serisinde hem de kitaplardan aşina olduğumuz bir karakterin gençliğini canlandıracak bir isim duyuruldu.

Galler’in başkenti Cardiff’te dünyaya gelen Morfydd Clark’ı son zamanlarda HBO ekranlarına gelen ve bir başka fantastik dizi uyarlaması olan His Dark Materials (Philip Pullman, Karanlık Cevher) dizisindeki Sister Clara rolünde görmüştük. Ayrıca kendisini Pride and Prejudice and Zombies, The Man Who Invented Christmas ve Eternal Beauty gibi yapımlardan tanıyoruz. Clark’ı son olarak gelecek yılın başında izleyeceğimiz Dracula dizisinde önemli karakterlerden birisi olan Mina rolünde göreceğiz.

- Reklam -
morfydd clark genc galadriel lotr
Morfydd Clark

Üç Elf Yüzüğü’nün Dövüldüğü Eregion’u Göreceğiz

Dizinin geçeceği Güneşin İkinci Çağı’nda Galadriel, Moria’nın Batı Kapısı yakınlarında bulunan, Doğu Eriador’daki Noldorin Elflerinin yaşadığı Eregion adlı diyarı yönetiyordu.

Üç Yüzük göğün altında yaşayan Elf krallarına…” cümlesiyle tanıdığımız döneme şahit olacağımız dizide, Üç Elf Yüzüğü’nün Eregion Elfleri tarafından dövüldüğünü hatırlatalım. Üç Yüzük olarak da anılan bu yüzükler, meşhur Tek Yüzük’ten sonra en kudretli olanlarıdır. Yüzükler ateş, su ve havayı temsil eder.

Yüzüklerin Efendisi Dizisinde Şu Ana Kadar Neler Biliyoruz?

Çekimlerinin Yeni Zelanda’da gerçekleştirileceği dizinin ön prodüksiyon süreci sürüyor.

Geçen günlerde dizinin başrollerinden birisi olarak açıklanan Will Poulter’ın yapımdan ayrıldığını duymuştuk. Kadroda şimdiye kadar bildiğimiz isimler arasında ise Ema HorvathJoseph MawleMarkella Kavenagh ve Maxim Baldry yer alıyor.

- Reklam -
genc galadriel rolu aciklandi
Morfydd Clark

Güneşin İkinci Çağı bizlere Numenor’un yükseliş ve çöküş dönemlerini; Sauron’un halkları kandırışını ve ilk yenilgisini; güç yüzüklerinin dövülüşünü; Tek Yüzük’ün ilk anlarını; Mordor, Gondor ve Rohan’ın kuruluşunu; Nazgûl’e dönüşen dokuz insan kralını sunabilecek potansiyele sahip. Bu da tam 3441 yıllık bir dönemi kapsıyor.

Yüzüklerin Efendisi dizisinin 2021 yılı içerisinde Amazon Prime Video ekranlarında olması bekleniyor.

Sizin genç Galadriel için Morfydd Clark tercihi hakkındaki görüşleriniz neler? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* Yüzüklerin Efendisi Romanlarına Çevreci Bir Bakış

Kaynak: Ign

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for GkiraraJ GkiraraJ dedi ki:

    Dizide Legolas’ın yanına gittiği genç Aragorn zamanı olmayacak miydi? Max 50-60 yıl gibi bir süre için neden Galadriel genç oluyor? Çok çok eskileri anlatan sahneler mi olacak acaba?

  2. Avatar for Lezek Lezek dedi ki:

    Yeni oyuncu eski Galadrielin yaşında olsa herkes kafasındaki Galadriele benzemediği için yadırgayacaktır. Evet fazla genç olmuş bence de. Elf yaşı için 60 çok bir anlam ifade etmiyor. Ama “İzleyici ne bilsin. Ne koysan izler. Genç yapalım iyi olur.” demişlerdir.

    Bir Flashback’le amcalarını görsek güzel olurdu gerçi. Ama telif var işin içinde.

  3. Avatar for GkiraraJ GkiraraJ dedi ki:

    Henüz okumadığım için cağları bilmiyorum ama film 2. çağda geçecek ve aragorn dizinin sonunda görünecek diye bir bilgilendirme aldım. O süre zarfı belki çok uzundur, okumadığım için bilemiyorum ama. :thinking:

  4. Avatar for Tobizume Tobizume dedi ki:

    Görünüş olarak Galadriel’e benziyor en azından, buna da şükür.

  5. Avatar for Xerhias Xerhias dedi ki:

    Dizi, Güç Yüzüklerinin dövüldüğü zaman ve sonrasını anlatacak diye biliyorum. Yani yüzükler yapılacak, yozlaştıracak, savaş çıkacak, Ä°suldur tek yüzüğü ele geçirecek, soyu tükenecek, naipler başa geçecek… Aragorn daha sonraki hikaye. Yoksa ben mi yanlış biliyorum. Bu kadar olayı diziye sığdıramazlar heralde!

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

star trek yeni filmler

Star Trek İçin İki Yeni Filmin Yapım Aşamasında Olduğu Duyuruldu

WandaVision Marvel

WandaVision Dizisine Ait İlk Set Görüntüleri Paylaşıldı