in

Yüzüklerin Efendisi Dizisinde Hobbitler de Olacak: Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

Yüzüklerin Efendisi dizisi için yeni detaylar sızdı. Amazon Prime yapımının ilk sezonunda neler olacağına dair ipuçları geldi. Hobbitler de yapımda yer alabilirler.

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Hobbit
- Reklam -

Yüzüklerin Efendisi dizisi için bazı önemli detaylar belli oldu. Hobbit ırkının da ilk sezonda görüleceği belirtilen yeni iddialar oldukça çarpıcı. Amazon Prime’ın beklenen The Lord of the Rings macerasının 1. sezon yayın tarihi de ortaya çıkmış olabilir.

J.R.R. Tolkien’in Orta Dünya destanına dayanan ve Amazon Stüdyoları tarafından geliştirilen Yüzüklerin Efendisi dizisi için prodüksiyon uzun süre önce başlamış olsa da, yapım hakkında belli başlı yüzeysel bilgiler dışında şimdilik pek bir şey bilmiyoruz. Güneş’in İkinci Çağı’nda geçeceği, yüzüklerin dövülmeye henüz başlamadan öncesini anlatarak ilerleyeceği ve Sauron, Galadriel ve Elrond gibi tanıdık karakterleri de izleyicilere gösterecek olan maceranın oldukça pahalıya mâl olduğu biliniyor.

Amazon’un toplamda 1 milyar dolarlık bütçe ayırdığı yapımın sadece ilk sezonu için 465 milyon dolar harcanmış durumda. Bu rakamın ilk sezon için bu kadar yüksek olmasının nedeninin, en başta altyapıyı inşa etmek için olduğu da dizi sorumluları tarafından açıklandı. Ancak ortaya çıkan yeni iddialar ise şimdiye kadar merak edilen birçok sorunun cevabını veriyor.

- Reklam -

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Hobbit Irkını İçerecek

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Hobbit

Özellikle uzun yıllardır Orta Dünya ile ilgili verdiği haberlerle öne çıkan The One Ring sitesi, bir “casus raporuna” dayandırdığı yeni bilgiler paylaştı. Kendilerine bu bilgilerin maddeler halinde geldiğini ve aynı şekilde yayınladıklarını belirten sitede, dikkat çeken en önemli konulardan biri Hobbitler ile ilgiliydi. İddialara göre, kitaplarda İkinci Çağ’da kendilerinden bahsedilmeyen Hobbitler de dizinin ilk sezonunda yer alacaklar. Üstelik farklı ten renklerinde olacaklar. Üç farklı Hobbit ırkının gözükeceği yapımda, bazı buçuklukların daha koyu tene sahip olacaklar. Bu buçuklukların Shire Hobbitleri’nin koyu tenli öncüleri olduğu biliniyor. Ünlü İngiliz aktör Lenny Henry de “Harfoot” adlı siyah ten rengine sahip bir buçukluğu canlandıracak.

Bu tarz bir değişikliğe rağmen Tolkien Vakfı’nın işlerin tam içinde olduğu ve gidişattan oldukça memnun olduğu da belirtiliyor. Hatta bugüne dek yapılan tüm uyarlamalara göre en memnun kaldıkları işin bu dizi olduğunu gösteriyor.

Bir diğer önemli iddia ise ilk sezonda Sauron’un görünmeyecek olması. Bu önemli karakterin ikinci sezon bölümlerine saklanacağı söyleniyor. Hayranların sonraki sezonları daha da heyecanla beklemelerini sağlamak için böyle bir kararın aldığı belirtiliyor.

The Lord of the Rings Dizisi ile Kısa Saçlı Elf Görmeye Hazırlanın

The Lord of the Rings Dizisi Amazon Prime

Orta Dünya’nın en sevilen ırkları arasında yer alan Elfler, günümüz şartlarına uygun olarak daha küt ve kısa saç stillerine sahip olacaklar. Geçen aylarda kadrodan ayrıldığını açıklayan Tom Budge’ın yüzük yapımcısı Celebrimbor rolünde olduğu ve bu tarz bir yeniden şekillendirme üzerine diziden ayrılma kararı aldığı belirtiliyor.

- Reklam -

Warner Bros.’un lisans kısıtlaması nedeniyle bazı türlerin adında da değişikliğe gidilecek. Örneğin Mağara Trolleri olarak bildiğimiz ırk Amazon Prime dizisinde Buz Trolleri olarak anılacak. Ancak neyse ki stüdyo Bitmemiş Öyküler ve Silmarillion’da bulunan hikâyelerin tam haklarını satın almış durumda. Yani bu kitaplardaki materyalleri dizide rahatça kullanabilecek.

Son olarak yine geçen aylarda ortaya çıkan bir haber ile hayranların tepki verdiği çıplaklık unsurunun, dizide korkulduğu kadar önemli bir yer tutmayacağı da belirtilen maddeler arasında. Seyrek şekilde karşımıza çıkacak olan bu sahneler daha çok sanatsal kaygı nedeniyle yer alacak.

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Yayın Tarihi Ortaya Çıktı

The Lord of the Rings Dizisi Yayın Tarihi

Şimdilik gelen detaylar bu yönde olsa da, çekimlerle ilgili de heyecan verici gelişmeler paylaşıldı. Henüz açıklanmamış çok ünlü yıldız isimlerin ve yönetmenlerin olduğu, ana çekimlerin Nisan 2021’de tamamlandığı ve dışarıya bilgi sızmasın diye de ikinci bir ekibin farklı yerlerde çekimler yaptığı iddia edildi. Gerçek prodüksiyon ile ilgisi olmayan bu sahte setler ile Amazon’un detayların gizliliğine ne kadar önem verdiği anlaşılabiliyor. Ayrıca yapım bir başka beklenen Amazon Prime dizisi olan Zaman Çarkı dizisi ile ortak yönetmenlere ve teknik ekibe sahip olacak. Epik fantazi türündeki her iki seride ortak isimlerden faydalanılacak olması, belli bir türde uzmanlaşmış kişilerle çalışıldığı izlenimi uyandırıyor.

Peki tüm bu bilgiler sonrasında, şimdiye dek 2021 yılı içerisinde ilk sezonu geleceği tahmin edilen dizinin çıkış tarihi ne olacak? Ne yazık ki, Yüzüklerin Efendisi 1. sezon için, 2022 yılının ortasını beklememiz gerekecek. Ekip, gelecek yıl haziran veya temmuz ayları için toplamda 8 bölüm sürecek ilk sezonu yayınlamayı hedefliyorlar.

GÜNCELLEME: Yayın Tarihi Resmi Olarak Açıklandı

One Ring sitesi, yayın tarihini 2022’nin ortaları demişti. Ancak gelen son bilgiler resmi yayın tarihi bilgisini ortaya çıkarttı. Yapımın prömiyeri 2 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Yeni iddialar hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce bu söylentilerdeki gerçeklik payı nedir? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

33 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Bu diziden umudumu tamamen kestim.

  2. Avatar for _OZ _OZ dedi ki:

    Niye ki sadece olay örgüsü değil evren yansıtılıyor.

  3. Avatar for erce erce dedi ki:

    Şu dizi çıksa da Hakan bir haber yapmaktan kurtulsa. Telef oldu çocuk :grin:

  4. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Yıllardan beri niye Yüzüklerin Efendisinde siyahi yok, Tolkien ırkçı der dururlar. Belki dedikleri doğru da olabilir, ırkçı olabilir ama şu an anladığım kadarıyla vakıf ve yapımcılar herkese şirin gözükmeye çalışıyorlar. Gerçi haksız da sayılmazlar 1 Milyar Dolarlık bütçe söz konusu olunca :smiley:

  5. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    İyi de olay örgüsü ile evren bir bütün değil midir? Olayların geçtiği çağda var olmayan ırkları dahil etmek ne kadar doğru? Veya Tolkien’in betimlediği ırkların dış görünüşünü değiştirmek? Evren, Tolkien’in tasavvur ettiği şekilde yansıtılmıyor demek ki. Tüm bunlar benim diziden yana umutsuz olmama neden oluyor. Siz umutlu olabilirsiniz tabi ki.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

28 cevap daha var.

Netflix Normalleşme abone sayısı

Normalleşme Süreci Netflix’e Abone Kaybettirdi

The Witcher: Nightmare of the Wolf Resmi Fragmanı

The Witcher: Nightmare of the Wolf’un Resmi Fragmanı Yayınlandı