in

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Farklı Ten Rengindeki Hobbitlere Yer Verecek

Yüzüklerin Efendisi dizisinde yer alan Hobbitler yalnızca beyaz tenli olmayacak. Amazon’un yeni uyarlaması çeşitliliğe özen gösterecek.

Yüzüklerin efendisi dizisi hobbit ten rengi
- Reklam -
- Reklam -

Yüzüklerin Efendisi dizisi hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Amazon’un dev bütçeli uyarlamasında Hobbitler farklı ten renklerine sahip olabilecek.

J.R.R Tolkien tarafından yazılan ve en başarılı fantastik edebiyat kitapları arasında yer alan Yüzüklerin Efendisi üçlemesi 2000’li yıllarda Peter Jackson tarafından sinemaya uyarlanmıştı. Daha sonrasında yine üçleme olarak sunulan The Hobbit serisi ile Orta Dünya macerası devam etmişti.

Şimdilerde ise Tolkien tarafından yaratılan Orta Dünya’yı Amazon Stüdyoları’nın Yüzüklerin Efendisi dizisi ile tekrar ziyaret etme fırsatını yakalıyoruz. Tarihin en pahalı dizilerinden birisi olmasının yanı sıra kadrosu ile merak uyandıran Amazon dizisinde Hobbit ırkını göreceğimiz açıklanmıştı. Dizinin kadrosunda yer alan Lenny Henry’nin yaptığı açıklama ise filmlerde alışık olduğumuz gibi tüm Hobbit’lerin beyaz tenli olmayacağının sinyallerini verdi. Lenny Henry BBC’nin radyo programında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

- Reklam -

“Dizide ele alınan zaman Tolkien’in yarattığı evrenin ve dahası Shire’ın ilk zamanları. Çok fazla sayıda olmayan bir grup Harfoot’uz. Aslında buçukluğuz fakat o zamanlarda bize Harfoot ismi veriliyor. Irktan çok kabileyiz ancak geniş bir kültürel temelimiz var. Aramızda siyah tenli, kahverengi tenli, Asyalı ve hatta Maori görünümlü kişiler bile bulunuyor.”

Yüzüklerin efendisi dizisi hobbit ten rengi

İngiliz komedi oyuncusu Lenny Henry konuşmasında Yüzüklerin Efendisi dizisinin farklılıklara dikkat çekeceğini ve kadın karakterleri güçlendirmeye odaklı olacağını ekledi. Ayrıca dizinin beyaz perdede izlediklerimizden daha farklı olacağını da vurguladı.

Dizinin oyuncu kadrosunda Lenny Henry ile birlikte Cynthia Addai-Robinson, Joseph Mawle, Peter Mullan ve Morfydd Clark gibi isimler yer alacak.

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Çıkış Tarihi için Geri Sayım Başladı

Amazon tarafından çekilen dizi için resmi olarak açıklanmış herhangi bir fragman olmasa bile diziye dair bazı ayrıntılar belli olmuş durumda. Filmlerden yaklaşık 3.000 yıl öncesinde geçmesi beklenen dizi, Galadriel, Elrond ve Sauron gibi tanıdık yüzleri de ekranlara getirecek.

- Reklam -

Peter Jackson film adaptasyonunda ağırlıklı olarak beyaz oyuncular ile birlikte çalışmıştı. Ancak Amazon’un oyuncu tercihlerini çeşitliliği artıran bir şekilde yaptığı görülüyor. Amazon’un Hobbitler üzerinde aldığı bu karar Tolkien Vakfı tarafınca kabul görmüş durumda. Hayranlarca merakla beklenen yapımın görselliğe ve atmosfere oldukça önem verdiği de söylentiler arasında.

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Yayın Tarihi

Amazon Prime Video üzerinden izleyici ile buluşacak dizinin ilk gösteriminin 2 Eylül 2022 tarihinde yapılması bekleniyor.

Siz Yüzüklerin Efendisi dizisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

93 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Kenan Kenan dedi ki:

    Kitaplarda geçiyor mu bilmiyorum. Okumadım. Ama kitaplarda geçmemesine rağmen(en azından ben böyle biliyorum, yanlışsam düzeltin) şunu yapmaları yazara ve eserine büyük saygısızlık.

  2. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    Şu haber bile diziye olan inancımı tamamen bitirdi. Artık izlesem bile çok kötü bir yapım diyeceğim. Çünkü böyle saçma kararların olduğu yerde kaliteli bir yapım beklemek hata olur.

  3. Avatar for Kvot Kvot dedi ki:

    Böyle haberler gördükçe canım çok sıkılıyor.

  4. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    İlla her şeyi mahvedecekler.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

88 cevap daha var.

Rami Malek

Rami Malek Dönüm Noktasını Anlattı: “Pizza Kutularına Fotoğrafımı Eklerdim”

Safranbolu Bulak Mağaras gizemli not

Safranbolu Bulak Mağarası’nda 175 Yıllık Gizemli Not: “Orada mısınız? Sizi Arıyoruz”