in

Yüzüklerin Efendisi Dizisinde İlk Oyuncu Belli Oldu

Amazon’un merakla beklenen Yüzüklerin Efendisi dizisinde ilk oyuncu belli oldu! Ancak bu oyuncunun canlandıracağı karakter, serinin hayranlarına pek de tanıdık gelmeyebilir.

Markella Kavenagh LotR
- Reklam -
- Reklam -

Amazon’un en büyük yapımlarından birisi olacak olan Yüzüklerin Efendisi dizisi için sıcak haberlerimiz var! Bu zamana kadar dizinin geçtiği çağdan, yönetmenlere ve senaristlere kadar bazı bilgiler almıştık. Hangi karakterleri görebileceğimiz üzerine de bilgiler vardı. Ama hiç net bir şekilde belli olan bir oyuncu olmamıştı.

Varietynin özel haberine göre Lord of the Rings dizisinin ilk oyuncusu belli oldu. Çeşitli kaynaklardan doğrulanan bilgiler bizi Markella Kavenagh ismine götürüyor. Daha önce The Cry, Picnic at Hanging Rock ve Romper Stomper gibi dizilerde rol alan Kavenagh hangi rolle karşımıza çıkacağı ise belirsiz. Fakat Variety, oyuncunun canlandıracağı karakterin adının “Tyra” olduğunu iddia ediyor.

Yüzüklerin Efendisi dizisinde, tam olarak nasıl bir hikâye işleneceğini bilmediğimiz için Tyra karakterini de bir yere oturtmakta zorlanıyoruz.

- Reklam -
Markella Kavenagh
Markella Kavenagh

Bildiğimiz bir şey varsa dizinin en azından bir kısmının İkinci Çağ’da, yani Güç Yüzükleri’nin dövüldüğü tarihlerde geçeceği. Bunun anlamı dizinin en azından ilk sezonunun Numenor’un yükselişi ve çöküşü; Sauron’un kendini iyi biri gibi göstererek diğer halkları kandırması; güç yüzüklerinin dövülüşü; Tek Yüzük’ün ortaya çıkışı; Mordor, Gondor ve Rohan’ın kuruluşu ve dokuz insan kralının Nazgûl’e dönüşmesi gibi konulara temas edebilecek olması.

Ayrıca Aragorn’un gençliğini göreceğimiz de gelen bilgiler arasındaydı. Hatta aday oyunculardan birisi de Tom Payne.

- Reklam -

Bununla birlikte diziyi Patrick McKay ve John D. Payne kaleme alacak. Bryan Cogman ise senaryo ekibinin danışmanı olarak karşımıza çıkacak. Yönetmenlerinden en az birisi ise J.A. Bayona olacak.

Yüzüklerin Efendisi dizisi için en erken tarihin ise 2021 yılı olduğu konuşuluyor. Elimizdeki tüm bilgiler şimdilik bu kadar.

Siz ne dersiniz? Markella Kavenagh’ın canlandıracağı Tyra karakteri hikâyede nasıl bir rol oynayabilir? Teorileriniz varsa bunları Kayıp Rıhtım Forumda bizlerle paylaşmayı unutmayın!


* Orta Dünya Büyücüleri

* Amazon Yeni Bir Yüzüklerin Efendisi Oyunu Geliştiriyor

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

8 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for AhmetUsay AhmetUsay dedi ki:

    Tyra karakterini tam hatırlamadığım için rica etsem biraz bilgilendirir misin?

  2. Avatar for kaanaskin93 kaanaskin93 dedi ki:

    Öyle bir karakter yok. Muhtemelen sıçıp batıracak Amazon. Tıpkı Peter Jackson’ın uyarladığı Hobbit’teki Tauriel uydurması gibi.

  3. Avatar for AhmetUsay AhmetUsay dedi ki:

    O zaman afiyet olsun AMANzon. Bilmeyen sadece izlemek isteyen seyircileri çekecek kısaca işte LOTR dizisi bu izleyeceksiniz ve bana para kazandıracaksınız.

  4. Avatar for Gurlino Gurlino dedi ki:

    +Efendim bir karakter yaklaşıyor…

    -Kimsin sen? Çık dışarı…

    image

  5. Avatar for Muhammed_Deger Muhammed_Deger dedi ki:

    Sadece hayal gücüme katki yapsın diye izleyeceğim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 cevap daha var.

Black Widow ve Hawkeye

Hawkeye, Black Widow Filminde Gözükecek mi? Scarlett Johansson Açıkladı!

Owen ve Stephen King uyuyan guzeller

Owen ve Stephen King’in “Uyuyan Güzeller”i Çizgi Roman Oluyor