in

Yüzüklerin Efendisi Dizisine Kadın Gandalf Önerildi

Amazon Prime’ın Yüzüklerin Efendisi dizisi yaklaşırken eski LOTR oyuncusundan ilginç bir öneri geldi: Kadın bir Gandalf neden olmasın?

Yüzüklerin Efendisi
- Reklam -
- Reklam -

Amazon Prime’ın 1 milyar doları aşan bütçesiyle Game of Thrones’tan doğan boşluğu en iddialı şekilde doldurmak için yola çıktığı Yüzüklerin Efendisi dizisi için hâlâ çok zamanımız var. Dizinin teknik kadrosu ve bazı oyuncuları tanıtıldı. Olayların geçeceği oldukça geniş bir zaman diliminden de bahsedildi, ancak hepsi o kadar.

Hal böyle olunca da dizi hakkında tahminler, dilekler ve daha prodüksiyon başlamadan getirilen eleştiriler kaçınılmazdı.

Robyn Malcolm de bir röportajında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kendisi Yüzüklerin Efendisi: İki Kule filminde Morwen rolüyle karşımıza çıkan Rohan’lı bir anne. Morwen’i çocuklarını Miğferdibi’ne yolcu ederken görmüştük.

- Reklam -

Malcolm’un Stuff’a verdiği söyleşide dikkat çeken satır başları vardı. Eski efsane ve mitlerin ataerkil kökenlerine değinen Malcolm, neden güçlü karakterlerinin kadın olduğu anaerkil büyülü bir döneme bakış atamayacaklarını sorguladı.

Malcolm’un Kadın Gandalf Adayları Oldukça İddialı

Bununla birlikte Malcolm, bu rolde görmek isteyeceği kadın Gandalf adaylarından da bahsetti. Buna göre, eğer herkesin tanıdığı büyük bir yıldıza ihtiyacınız varsa bu Dame Judi, Eileen Atkins ya da Maggie Smith olmalı, diyerek Gandalf rolünde görmek istediği isimleri işaret etti.

Dövmeler içinde kadın bir Gandalf görmenin inanılmaz olacağını belirten Malcolm, geçmişte kadın Hamlet’lerin olduğunu da hatırlattı.

- Reklam -

Yüzüklerin Efendisi dizisinde oyuncu seçimleri hâlâ devam ediyor. Dizinin Güneşin 2. Çağı’nda geçeceğini ve Gandalf’ın 3. Çağ’da Orta Dünya’ya gönderildiğini düşünürsek yapımda bir Gandalf görmemiz düşük bir ihtimal. Elbette işin Valinor tarafını görürsek durumlar değişebilir. Bu durumda bir İstari olan Gandalf’ı farklı cinsiyet ve formda görmemiz mümkün olabilir. Yine de bu ihtimal kulağa biraz zayıf geliyor.

Amazon Prime’ın LOTR dizisinin J.R.R. Tolkien’in kurgusal evreniyle asla çelişemeyeceğini ve Tolkien Vakfı’nın süreci yakından takip ettiğini biliyoruz. Dolayısıyla senaristlerin hikâyedeki bazı boşlukları o kadar da özgürce dolduramayacaklarını tahmin ediyoruz. Yine de kim bilir, yeni televizyonculuk anlayışında her şey kulağa mümkünmüş gibi geliyor.

Yüzüklerin Efendisi dizisi en iyi ihtimalle 2021 yılı içerisinde karşımıza çıkacak. Yapımda yer alması kesinleşen ise iki isim var: Will Poulter ve Markella Kavenagh. Dizinin ilk sezonunun 20 bölümden oluşması bekleniyor.

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

32 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Elinizi çok korkak alıştırmayın, Galadriel erkek, Elrond trans ve Isildur ile ilişkisi olsun mesala.

  2. Avatar for aeglos aeglos dedi ki:

    IMG_20191004_123925

  3. Avatar for Orhan_Kolibandi Orhan_Kolibandi dedi ki:

    Olabilir yani neden olmasın.
    Ama ak sakallı kadın görmeye hazır mıyız

  4. Avatar for OgulcanKara OgulcanKara dedi ki:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

27 cevap daha var.

Dean DeBlois

Dean DeBlois, Define Adası Filmi Çekecek

Aynadaki Masallar

Anıl Can Uğuz’un Aynadaki Masallar’ı Raflarda