in

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Ne Zaman Çıkacak? Kaç Bölüm Olacak? Serinin Danışmanı Açıkladı!

Amazon’un büyük bir gövde gösterisine hazırlandığı Yüzüklerin Efendisi dizisinden yeni haberler var. Dizinin danışmanı Tom Shippey olası yayın tarihi ve ilk sezonun bölüm sayısı hakkında konuştu.

Yüzüklerin Efendisi Numenor
- Reklam -
- Reklam -

Geçtiğimiz günlerde Amazon’un dev projesi “Yüzüklerin Efendisi”nin yapım ekibini tanıtan bir video yayınlanmıştı. Tanıtım filminden sonra ise dizinin danışmanlarından Tom Shippey ile uzun soluklu bir söyleşi gerçekleştirilmiş.

Röportajın konusu kabaca Yüzüklerin Efendisi dizisiyle ilgili geçtiğimiz günlerde yayımlanan videoda gözüken İkinci Çağ haritası odağında ilerliyor. Tom Shippey videoda görülebilen haritanın fazla bilgi göstermediğini, yer isimleri veya herhangi bir detay içermediğini belirtiyor. Harita Númenor’un hâlâ orada olduğu bilgisini verdiği gibi, İkinci Çağ olduğunu da belli ediyor. Shippey ise aslında bunun da bir sorun olduğunu, çünkü İkinci Çağ hakkında fazla bir şey bilmediğimizi söylüyor.

Daha sonra bu konuya biraz daha açıklık getirmeye çalışıyor. İkinci Çağ’ın aralığının çok fazla olduğunu, bu süreçte neler yaşandığı hakkında pek fazla bilgimiz olmadığını belirtiyor:
Haritada İkinci Çağ’ın sonu, Yer İsimleri, kıyı şeridi veya sınır çizgileri açısından Üçüncü Çağ’ın başlangıcı ile aynı görünüyor. Ayrıca, İkinci Çağ’ın ortalarındaki fark zaten çok daha büyük. Númenor hâlâ haritada listeleniyor, yer adları farklı.

- Reklam -

İkinci Çağ için bir harita oluştururken karşılaştığımız zorluklar çok fazlaydı. Çünkü İkinci Çağ’a ait haritanın hangi tarihte olması gerektiğini tam olarak belirleyemiyorsunuz. Tolkien bazılarını yazdı, evet. Ancak İkinci Çağ’a gelince, elimizdeki bilgiler Yüzüklerin Efendisi ve Númenor’un Krallarının Listesi eklerinde yer alan üç sayfalık bir zaman çizelgesi ve bir de Bitmemiş Öyküler’deki birkaç materyalden ibaret. İşte hepsi bu kadar.
Yuzuklerin Efendisi ikinci Cag

Tolkien Vakfı’nın Onaylamadığı Hiçbir Şey Olmayacak

Ve asıl beklediğimiz sorulardan birisi kendisine yöneltildi: O zaman Amazon’un seri içerisinde kendi isteğine göre bazı değişiklikler yapması olası mı?

Shippey bu konuda oldukça net konuşuyor. Arada kalan boşluklara yeni karakter eklenebilir, fakat Tolkien’in yarattığı dünyayla çelişmediği sürece. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde diziye katılan ilk oyuncu ve karakterin ortaya çıktığıyla ilgili bir haber yapmıştık. Bu haberde sözü geçen karakterin adını ilk defa duyuyorduk. Ve bu bizi biraz endişelendirmişti. Şimdi Shippey’in yaptığı açıklamalar ile içimiz biraz rahatladı diyebiliriz. Çünkü Tolkien Vakfı’nın onaylamadığı hiçbir şeyi dizide olmayacak. Amazon bu konuda dikkatli olacak ve Tolkein’in yarattığı sınırları hiçbir şekilde bozmayacak. Üstelik Tolkien Vakfı’nın yapılan değişiklikleri veto hakkı da bulunuyor.

İlk videodaki sahnelerin nerede çekildiği de ortaya çıktı. John Howe’ın da yaşadığı İsviçre’nin başkenti Neuchâtel’de.

Ayrıca Shippey Birinci ve Üçüncü Çağ’ın muhtemelen dizide olmayacağını da söylüyor.

- Reklam -

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Ne Zaman Başlıyor? Kaç Bölüm?

Ayrıca sizlerin de muhtemelen en merak ettiği sorulardan birisi de röportajda cevap buldu: Dizinin ilk sezonu tahminen 2021 yılında gösterime girecek ve 20 bölümden oluşacak. Fakat çekimlerin bu yıl içerisinde başlaması pek de olası gözükmüyor.

Son olarak kendisi pazarlamanın başında olsaydı daha sık aralıklarla daha fazla bilgi vereceğini ama muhtemelen Amazon yetkililerin merak uyandırmaya çakıştıklarını belirtiyor. Ve şimdilik basın tarafından kendisini dizinin içeriğiyle alakalı kimsenin sıkıştırmadığını ama muhtemelen bu video sonrası bol bol maruz kalacağını gülerek belirtiyor.

20 bölümlük bir ilk sezon hayli iddialı duruyor. Açıkçası Amazon Prime’ın alışkanlıklarının da dışında bir karar. Elbette burada bahsedilen 20 bölüm, ilk sezondan ziyade birlikte çekilecek ilk 20 bölümü de kastediyor olabilir. Belki kanal bölümleri 10’ar bölümlük 2 ayrı zamanda yayınlamayı tercih eder.

Siz bu yeni bilgiler hakkında neler düşünüyorsunuz? Sanki içimiz bir nebze daha rahat, ne dersiniz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz!
Kaynak: tolkiengesellschaft


Yüzüklerin Efendisi Dizisinden İlk Video: Ekiple Tanışın!

Orlando Bloom Yüzüklerin Efendisi Dizisindeki Olası Legolas Rolü Hakkında Konuştu

Yüzüklerin Efendisi Dizisinde İlk Oyuncu Belli Oldu

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Netflix

Netflix, Mobil Kullanıcılarının ‘Fiziksel Aktivite’ Verilerini Toplamak İstiyor

Türkiye Yayıncılar Birliği - Pucca

Türkiye Yayıncılar Birliği’nden Yargısız İnfaz Üzerine Dikkat Çeken Açıklama