in

Yüzüklerin Efendisi Dizisinin Çekileceği Resmen Duyuruldu

Amazon ve Warner Bros., Yüzüklerin Efendisi dizisiyle ilgili ilk resmi açıklamayı yaptı.

yuzuklerin efendisi ust
- Reklam -
- Reklam -

Hatırlayacağınız gibi çok değil, daha geçen hafta Yüzüklerin Efendisi serisinin bir televizyon dizisine dönüştürüleceğine dair dedikodular ortalığı şöyle bir sarsmıştı. Kimileri bu haberi büyük bir heyecanla karşılarken kimileriyse buna karşı çıkmıştı. Gelin görün ki ortada resmi bir açıklama yoktu, o nedenle dedikoduların aslı astarı olup olmadığından pek emin değildik. Ta ki bu sabaha kadar.

Amazon tarafından bu sabah yayınlanan bir basın bildirisine göre Yüzüklerin Efendisi üçlemesini baz alan ve birden fazla sezondan oluşması planlanan bir dizi film için çalışmalar resmen başladı. Orta-Dünya’da geçecek olan dizi, Yüzük Kardeşliği’nden önce yaşanan, daha önce hiç işlenmemiş olayları konu alacak ve başarıya ulaşması hâlinde ana diziden bağımsız olarak, başka veya yan karakterlerin hikâyelerini konu alan ekstra diziler de (spin-off) çekilebilecek. Yani sizin anlayacağınız Silmarillion‘dan tutun da Numenor’un Yıkılışı‘na, Gondor‘un kuruluşundan Arwen ile Aragorn‘un öyküsüne dek pek çok konuyu işleyebilecekler.

Dizinin Amazon Prime’da yayınlanması planlanıyor. Yapımcılar arasında Amazon’un yanı sıra Tolkien Derneği, HarperCollins ve Warner Bros.’un alt kolu olan, Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit üçlemelerini beyazperdeye taşıyan New Line Cinema da var. Sevindirici olduğu kadar endişe verici bir detay. Öte yandan Deadline‘da yer alan özel bir habere göre Tolkien Derneği ile HarperCollins bu sefer işi bayağı sıkı tutuyormuş ve dizide nelerin yer alıp nelerin yer alamayacağı kesin çizgilerle belirtilmiş. Ne kadar doğrudur bekleyip göreceğiz elbette. Lâkin Tolkien Derneği ile Warner Bros.’un kısa süre önce mahkemelik olduğunu ve dev film stüdyosunun hatırı sayılır bir tazminat ödemek zorunda kaldığını da unutmamak gerek…

- Reklam -

Deadline’ın haberinde yer alan bir diğer ilgi çekici detaysa bu anlaşmanın Amazon’a 250 milyon dolara mâl olduğu. Ki bu sadece dizinin hakları için verilen miktar. Yani çekim, oyuncular, prodüksiyon gibi şeyler hariç…

- Reklam -

Dizinin tahmini yayın tarihi, oyuncu ve yönetmen seçimi gibi bilgilerse şimdilik belli değil. Yeni gelişmeler için Palantir’imizle etrafı gözetmelemeye devam edeceğiz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

kirmizi piyano ust

Kırmızı Piyano: Ses’e Kulak Verecek Cesareti Olanlara

yalnizligin on bir hali ust

Bir Richard Yates Klasiği “Yalnızlığın On Bir Hali” Raflarda