in

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Yeni Zelanda Onayını Aldı!

Amazon’un 1 milyar doları aşan bütçesiyle tüm gözleri kendisine çevirdiği Yüzüklerin Efendisi dizisinde çekim yeri resmen onaylandı. Yeni Zelanda’ya geri dönüyoruz!

Yüzüklerin Efendisi
- Reklam -
- Reklam -

Peter Jackson’ın Yüzüklerin Efendisi üçlemesi ve Hobbit gibi üçlemelerine ev sahipliği yapan Yeni Zelanda, şimdi de yeni LOTR dizisini ağırlamaya hazırlanıyor. Amazon Prime’ın 1 milyar dolardan daha fazla bir bütçe ayırdığı dizi için artık gün saymaya başlıyoruz.

J.R.R. Tolkien’in epik fantazi dünyası Orta Dünya’yı belki de en başarılı yansıtabilen coğrafyalardan olan Yeni Zelanda, yeni seride de bizleri büyülü bir evrene götürecek.

Yüzüklerin Efendisi dizisinin resmi sayfasında paylaşılan Yeni Zelanda bayrağı ile gözler yeniden Amazon’a döndü.

Dizi seti ülkenin başkenti Auckland’da kurulacak. Önceki Orta Dünya filmleri ise Wellington’da çekilmişti. Bu noktada aynı ülkenin başka bir şehrine konuk olmamız, turizm açısından bir hamle olabilir mi, sorularını akıllara getiriyor.

Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi filmlerinin çekildiği noktalar Yeni Zelanda’ya milyonlarca turistin akın etmesini sağlamıştı.

Dizi şu an ön yapım aşamasında ve çekimler önümüzdeki aylarda Auckland’da başlayacak.

- Reklam -

Lord of the Rings Minas Tirith

İkinci Çağ’da geçecek yapım için dizinin yürütücüleri Patrick McKay ve JD Payne şöyle konuşuyor:

‘En Görkemlisini Bulmalıydık’

Orta Dünya’nın İkinci Çağı’ndaki ilkel güzellikleri hayata geçirebilmek için yer ararken en görkemlisini bulmamız gerektiğini biliyorduk. El değmemiş kıyıları, ormanları ve dağlarıyla orası bir ev. Ve şimdi Yüzüklerin Efendisi için Yeni Zelanda onayını resmi olarak alabildiğimiz için çok mutluyuz. Prodüksiyon öncesi aşamada bizleri destekleyen Yeni Zelanda hükûmeti ve özellikle Auckland halkına minnettarız. Bizleri Kiwi misafirperverliğiyle karşıladılar ki bu da bii şimdiden büyük oranda kendi evimizde gibi hissettirdi. Önümüzdeki yıllarda bu ortaklığı derinleştirmeyi dört gözle bekliyoruz.
Yeni Zelanda Ekonomi Bakanı Phil Twyford ise yeni projenin istihdam ve yabancı yatırım dahil ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını düşünüyor.

İkinci Çağ’da karşımıza çıkabilecek bazı olaylar şöyle: Numenor’un yükselişi ve çöküşü; Sauron’un kendini iyi biri gibi göstererek diğer halkları kandırması; güç yüzüklerinin dövülüşü; Tek Yüzük’ün ortaya çıkışı; Mordor, Gondor ve Rohan’ın kuruluşu ve dokuz insan kralının Nazgûl’e dönüşmesi.

giovanni calore porto numenor

2021 yılında Amazon Prime üzerinden yayınlanması beklenen dizide şimdilik belli olan sadece 2 oyuncu var: Markella Kavenagh ve Will Poulter. İkilinin hangi rollerde karşımıza çıkacağı ise şu anlık bilinmiyor.


* Yüzüklerin Efendisi Dizisi Tolkien’in Yazdıklarıyla Asla Çelişmeyecek

* Yüzüklerin Efendisi Dizisi Ne Zaman Çıkacak?

* Yüzüklerin Efendisi Dizisi Yapım Ekibi Kim?

Kaynak: SlashFilm, BBC Türkçe

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Battlestar Galactica

Mr. Robot’un Yaratıcısı “Battlestar Galactica”yı Yeniden Yapmayı Planlıyor

Iron Man - Black Widow

Iron Man, Black Widow Filminde Hangi Sahnelerde Görünebilir?