in ,

Yüzüklerin Efendisi Dizisine Game of Thrones Senaristi

Game of Thrones dizisinin senaristlerinden Bryan Cogman, Amazon’da yayınlanacak Yüzüklerin Efendisi dizisinin kadrosuna katıldı.

bryan cogman lotr ust
- Reklam -
- Reklam -

Game of Thrones‘un senaristlerinden ve asistan yapımcılarından biri olan Bryan Cogman, Amazon’un çekeceği Yüzüklerin Efendisi dizisine katıldı.

Cogman, David Benioff ve D.B. Weiss’ın ardından dizinin üçüncü yetkili kişisi olarak tanınıyordu. Kendisi Buz ve Ateşin Şarkısı serisi hakkında ansiklopedik bir bilgi deposu olmasıyla tanınıyor. O nedenle 2011’de, HBO dizi için yeşil ışık yaktıktan hemen sonra kadroya katılan ilk isimlerden biri olmuştu.

Cogman daha sonra terfi etmiş ve toplamda 10 bölümün senaryosunu yazmıştı. Bunlardan biri de Sansa Stark ile Ramsay Bolton’un arasındaki o “malum sahneyi” içeren bölüm. Bu da akıllara Amazon’un dizisinde cinsellikle ilgili sahneler olup olmayacağı sorusunu getiriyor. Cogman’ın yazdığı son bölümse sekizinci sezonun ikinci bölümü olan “A Knight of the Seven Kingdoms“dı.

- Reklam -

Bryan Cogman daha önce beşinci Game Of Thrones yan dizisinin senaristi olarak duyurulmuştu. Ancak o proje daha sonra suya düştü ve dizlerden bazıları iptal edildi. Cogman’ın ki de bunlardan biriydi. Şimdiyse, Variety‘de yer alan habere göre, Amazon’la anlaşmış durumda. Tek tecrübesinin Game of Thrones dizisiyle olması ve sadece 10 bölüm yazması insanı düşündürmüyor değil. Öte yandan dizinin en iyi bölümlerine imza attığını savunanlar da var.

- Reklam -

Bu haber ayrıca Amazon’un Game of Thrones‘tan doğacak boşluğu doldurma arzusunun hâlâ devam ettiğine de işaret ediyor. Yüzüklerin Efendisi dizisinin 2021 yılında gösterime girmesi bekleniyor. Dileyelim de ortaya hepimizin keyifle izleyeceği, güzel bir şey çıksın.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Asude Asude dedi ki:

    Got senaristi deyince haliyle ilk başta korktum fakat adamın yazdığı bölümleri beğendiğimi söylemem gerek…eh umut tükenmez

  2. Avatar for BiblofilYouTube BiblofilYouTube dedi ki:

    Lan D&D değilmiş ödüm patladı. Valla bu sefer gider bulurum onları. Sakın ola… Bak sakın diyorum. Gitsinler Star Wars’ u falan batırsınlar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

sansa stark ust

Game of Thrones Oyuncusu Sert Çıktı: Saygısızsınız

Le Guin

Le Guin’in Ödüllü Denemesi “Boşa Geçirecek Vakit Yok” Artık Türkçe