in

Yüzüklerin Efendisi Dizisini Peter Jackson Yönetebilir

Amazon, Yüzüklerin Efendisi dizisi için yönetmenler ve senaristlerle görüşmelere başladı. Listede Peter Jackson da var.

peter jackson lord of the rings1
- Reklam -
- Reklam -

Amazon kanalı tarafından çekilmesi planlanan Yüzüklerin Efendisi dizisi için ilk ciddi adımlar atılmaya başlandı. The One Ring sitesinin içeriden aldığı bilgilere göre, kanal yetkilileri projenin başına geçirilecek yönetmen ve senaristleri belirlemek için kolları sıvadı. Listede Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit üçlemelerini yöneten Peter Jackson da var.

Hatırlayacağınız gibi daha önce filmlerdeki materyallerden bazılarının dizilerde kullanılabilmesi olasılığı üzerinde durulduğunu ve Peter Jackson’ın danışman yapımcı olarak projede yer alabileceğini duyurmuştuk. Görünen o ki kanal yetkilileri bu fikri bir adım öteye taşıyıp ünlü yönetmeni kadroya dahil etme peşinde. Şu an için Jackson’ın dışında hangi isimlerle görüşüldüğüne dair başka bir bilgi paylaşılmamış. Ancak kendisinin upuzun bir listedeki diğer isimlerden biri olduğu belirtilmiş. Yani henüz kesinleşen bir şey yok. Ama Jackson’ın düşünülmesi bile heyecan verici bir durum. Tabii biraz da endişe…

Peter Jackson, 2001-2003 yılları arasında gösterime giren Yüzüklerin Efendisi filmleriyle büyük bir başarı elde etmiş, hatta bir de Oscar Ödülü kazanmıştı. Filmlerle kitaplar arasında bariz farklılıklar olsa da serinin hayranları genel olarak sonuçtan gayet memnun kalmıştı. Ne yazık ki aynı şeyi zorlama bir şekilde üç filme bölünen Hobbit için söylemek zor… Jackson bu sefer kitapların “hayli” dışına çıkmakla kalmamış, işin içine bu evrenin kurallarına ters şeyler de katmıştı (Cüce ve elf aşkı gibi gibi…)

- Reklam -

Öte yandan Babylon 5 ve Sense8‘in yapımcısı J. Michael Straczynski’nin de dizide çalışmayı çok istediği biliniyor. Kendisi çok büyük bir Yüzüklerin Efendisi hayranıdır, öyle ki üniversite tezini bile elfçe yazmış vakti zamanında.

- Reklam -

Gelişmeler için palantirimize bakmaya devam edeceğiz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

14 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Ciddi mi bu olay? O.o

  2. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    Hobbit üçlemesi gibi hayal kırıklığı yaşatması, bizim yok böyle bir dizi diyebilme olasılığından daha yüksek. Zaman ne gösterecek bakalım bir.

    Gelişmeler için palantirimize bakmaya devam edeceğiz.

    Saruman buralara uğrar mıydı yahu? :open_mouth:

  3. Avatar for mit mit dedi ki:

    Ciddi :slight_smile:

    https://twitter.com/straczynski/status/982770201136541696

    Tercümesi:

    “Belirtmek isterim ki Yüzüklerin Efendisi’ni her iki yılda bir tekrar okuyan, tüm filmlerini onlarca kez izlemiş ve üniversite tezini elfçe yazmış biri olarak bu diziyi yönetmek için bir akciğer feda edebilirim. Hatta kendiminkilerden birini bile.”

  4. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Tolkien: Ben buna pipo yakıyorum! O.o

    Bense buna “insan değilsiniz” demek istiyorum zira tez yazmak zaten zorken bir de kurgusal bir dil öğrenip onu kullanarak tez yazmak nedir? Allah akıl fikir versin :smiley: Tolkien aşırıya kaçan okurlarını kaçık olarak nitelerken bence edepli davranmış :buyucu:

  5. Avatar for Selcen Selcen dedi ki:

    Hobbit’de yaptığı hataların farkında gibi duruyordu belgeselde. Bence dizinin başına geçerse muhteşem bir yapıt çıkarabilir. Gerçi Tauriel faciasıyla ilgili bir şey söylememişti mesela. Gene abuk sabuk eklemeler yapıp batırabilir de. Bilemedim şimdi.

    Straczynski, iyi bir yönetmense dizinin başına onun geçmesi en iyisi. Tolkien’in mirasına saygılı birisi belli ki. Hollywood standartlarına uyduracağım diye hiç etmez hikayeyi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

9 cevap daha var.

Batman Okuma Rehberi

Batman Okuma Rehberi

Sherlock Holmes Serisi Üçüncü Filmi

Sherlock Holmes Serisinin Üçüncü Filmi İçin Çıkış Tarihi Duyuruldu