in ,

Yüzüklerin Efendisi Markası, Marvel ve Star Wars’un İzinden Giderek Geniş Bir Sinematik Evrene Kavuşabilir

Yüzüklerin Efendisi serisi, Marvel Sinematik Evreni ya da Star Wars dünyası gibi geniş bir evrene dönüştürülebilir. Tolkien’in mirası, yeni hak sahipleriyle farklı bir boyuta adım atmaya hazırlanıyor.

yüzüklerin efendisi marvel sinematik evreni gibi olabilir
- Reklam -
- Reklam -

Yüzüklerin Efendisi serisi yeni bir yola girmek üzere. J.R.R. Tolkien tarafından yaratılan Orta Dünya, tıpkı Marvel ve Star Wars gibi birçok yapımla beslenen devasa bir markaya dönüştürülebilir.

Bir süre önce Orta Dünya’nın yayın hakları Embracer Group’a satılmıştı. Tolkien eserlerinin uyarlama hakları el değiştirince ileride yepyeni yapımların ve daha fazlasının geleceği konuşulmuştu. Şimdi ortaya çıkan yeni bir haberle birlikte, bunun beklenenden erken olabileceği ve hatta çok daha devasa bir şekilde gelebileceği söyleniyor.

Anlaşmayla ilgili yeni bilgiler Tolkien’in haklarının İsveçli Embracer Group’a satışına aracılık eden ACF Investment Bank CEO’su Thomas Dey’den geldi. Dey’e göre Yüzüklerin Efendisi serisi, Marvel ve Star Wars’un 6 milyar dolardan fazla gelir getiren ölçeğini bile geride bırakacak bir potansiyele sahip.

- Reklam -

yüzüklerin efendisi evreni marka orta dünya

Her yıl Cannes’da düzenlenen dizilerin uluslararası satışı, uluslararası yapım ortaklarına kaynak sağlaması ve proje geliştirme gündemini belirlemesi için düzenlenen MIPCOM’a katılan Thomas Dey, Yüzüklerin Efendisi’nin gerçek potansiyelinin bu satış sonunda ortaya çıktığını ve gezegenin en büyük altı ticari markasından biri hâline geleceğini dile getirdi.

Yüzüklerin Efendisi Markası Orta Dünya Özelinde Yeni Bir Genişletilmiş Evrenin Habercisi Olabilir

Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit markalarıyla ilgili sinema filmi, video oyunu, masa oyunu, mağazacılık, tema parkları, sahne prodüksiyon hakları ve ayrıca Orta Dünya ile ilgili diğer edebi eserlerin haklarını devralan Embracer, büyük planlara imza atmaya hazırlanıyor. Söz konusu satış haberinin zamanlaması da oldukça dikkat çekiciydi. Çünkü bu gelişme, Amazon dizisi The Rings of Power’ın  yayına başlamasından sadece birkaç hafta önce gerçekleşişti.

Orta Dünya’nın Marvel ve Star Wars ölçeğinde büyük bir evren hâline gelebileceğini düşündüğünü belirten Dey, sözlerine, “Birilerinin bunun iddialı şekilde olabileceği inancına ihtiyacı vardı,” cümlesiyle devam etti. Aslında söz konusu ’evrenleşme’ isteği daha önce Netflix tarafından dillendirilmiş ancak Tolkien Vakfı bunu kabul etmemişti.

- Reklam -

Embracer’ın ilk başta odak noktası muhtemelen oyunlar üzerinde olacak. Geçen yıl Dark Horse Comics’i de satın alan şirketin çizgi romanlarla ilgili de yeni planlar yapması bekleniyor. Hâlihazırda var olan içeriklerin yanı sıra, tıpkı Marvel ve DC Comics gibi markaların orijinal işlerine benzer Orta Dünya’da geçen yeni çizgi romanlar okurları bekliyor olabilir.

Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit film oyun hakları satılıyor

Amazon da Güç Yüzükleri öncesi Aragorn’un gençliğine odaklanan bir yapım da dahil olmak üzere farklı fikirler üzerine gitmişti. Ancak belli ki bu tarz yapımlar yeni yapımcı şirketler bünyesinde ortaya çıkacak.

Amazon’un Yüzüklerin Efendisi dizisi hamlesi sonrası farklı işlerin gelmesi konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın. Ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Kvot Kvot dedi ki:

    Ya bu büyük şirketler iyice Melkor’a benzemeye başladı benim gözümde.Yeni hiçbir şey yapmayıp yapılmış şeyleri bozuyorlar anca.Arkadaş Marvel denilen evren çizgi roman evreni.1 karakter onlarca yazar tarafından farklı şekillerde anlatıldığı için çizgi romanları farklı şekilde uyarlama şansın oluyor.Burada ise anlatılacak her şey serinin yazarı tarafından anlatılmış bir kitap evreni var.Üstelik edebi,felsefi,kültürel anlamda insanlara ifade eden bir evren.Bu şirketler bu evreni alıp çarpıtıp ucube bir hale getiriyorlar.Mesela dizide Tolkien’in zerresi yok.Yazarın ne anlattığını ve ne anlatmak istediğini zerre umursamayan ve anlamayan yeteneksiz adamlar yaptı diziyi.Bundan dolayıda vasat bir iş çıktı ortaya.Bundan sonra Orta Dünya’ya dair çıkacak şeylerde böyle olacak.Zerre Tolkien olmayacak içinde ama yersen Orta Dünya.Bende isterim Silmarillion’da yazılan hikayelerin animasyonu,dizisi ve filmi yapılsın ama bu salakların derdi kaliteli ve aslına uygun bir eser çıkarmak değil anca popüler olmak ve kendi salakça fikirlerini insanlara empoze etmek.Böyle bir işe girişenlerin umarım ellerinde patlar bu iş.

  2. Avatar for Gorilyuzbasi Gorilyuzbasi dedi ki:

    Bunun için malzeme ve yaratılan evren yetersiz. Tolkien’in hikayesi de buna elverişli değil. Her eserden böylr bir beklentiye girmemek lazım. Star wars’ta bir olayı anlatan yüz yazar ve eser var hepsi birbirini retconluyor mesrla. George lucasın yazdıkları bile böyle oluyor hatta. Lotr için bu kabul edilemez

  3. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    O vakit evvela diziden vazgeçmemiz icap edecektir. :smiley:

  4. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Olmasını isterim ama çok umutlu değilim, animasyon projeleri daha iyi olabilir.

  5. Avatar for autarch autarch dedi ki:

    Öyle bir şey mümkün değil. Nedeni şu: Lotr’u Lotr yapan kendi içerisindeki ilkel ve yazarıyla bütünleşmiş felsefesi. Bu bir edebi eser; uyarlanılabilir, esinlenilebilir ama değiştirilemez. "Değiştirilemez"den kastım yasaklama anlamı içermiyor, olanaksızlık anlamı içeriyor. Zira bu eseri değiştirildiğinde biricikliğini kaybedip kendisi olmaktan çıkar, farklı bir şeye dönüşür. Nasıl bir şeye dönüştüğünü herkes Rings Of Power’da gördüğü için detaylandırmayacağım.

    En iyisi gidip bu planlarını Unutulmuş Diyarlar, Ejderha Mızrağı üzerinde denesinler. Onlar çeşitlilik konusunda bu işe çok daha fazla uygun.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

A Man Called Otto fragmani

Tom Hanks’in Huysuz Bir Komşuyu Canlandırdığı “A Man Called Otto” Filminden Fragman

Hans Niemann hile raporu

Araştırma, Niemann’ın 100’den Fazla Satranç Karşılaşmasında ‘Muhtemelen’ Hile Yaptığını Ortaya Koydu