in ,

Netflix’in Márquez Uyarlaması “Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisinden İlk Tanıtım Yayınlandı

Yüzyıllık Yalnızlık dizi uyarlaması için ilk tanıtım yayınlandı. Netflix, Gabriel García Márquez’in kült yapımını ekrana taşımaya hazırlanıyor.

Yüzyıllık Yalnızlık Dizi tanıtım marquez
- Reklam -
- Reklam -

Yüzyıllık Yalnızlık dizi uyarlaması için Netflix cephesinden ilk tanıtım videosu yayınlandı. Kolombiyalı yazar Gabriel García Márquez’in kült yapıtı, dijital yayın devi tarafından ekrana taşınıyor.

One Hundred Years of Solitude adıyla izleyicilerin karşısına çıkacak diziden ilk tanıtım, yapıma dair çok fazla detay içermemekle birlikte dizinin resmi duyurusunu gerçekleştiriyor.

Böylelikle ilk defa 2019 yılında Netflix tarafından ekrana taşınacağı açıklanan yapım hakkında ilk ipuçları da paylaşılmış oldu.

- Reklam -

Macondo şehrinin kurucularından Buendia ailesinin beş neslinin hikâyesini anlatan eser, Márquez’in Nobel Edebiyat Ödülü’ne çıkan yolculuğunda önemli bir dönüm noktasında yer alıyordu.

1967 yılında yayımlanan ve o tarihten bu yana, ilk defa ekrana adapte edilen Yüzyıllık Yalnızlık romanı; dünya çapında 50 milyondan fazla okura ulaşmış olmasına rağmen bugüne dek hiç ekrana taşınmamıştı.

Yüzyıllık Yalnızlık Dizisi Tanıtım Videosu | İZLE

YouTube video

(Tanıtımı YouTube üzerinden ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.)

Yayınlanan kısa tanıtım, ünlü romanın ilk uyarlaması üzerinde çalışan yapım ekibine bir ilk bakış atma imkânı sağlıyor. Romana uygun olarak, dizi, José Arcadio Buendia’nın hayali Macondo kasabasını kuran Buendia Ailesi’nin çok kuşaklı hikâyesini takip edecek. Dizinin dili ise, romanın da orijinal dili olan İspanyolca olacak.

Dünyaca ünlü yazarın oğulları Rodrigo García ve Gonzalo García Barcha’nın baş yapımcılığını paylaşacağı dizinin prodüksiyonu Kolombiya’da gerçekleştiriliyor.

Yüzyıllık Yalnızlık Dizi tanıtım

- Reklam -

Yazarın oğulları, daha önce yaptıkları bir açıklamada babalarının uzun yıllar kitabın haklarını satmaya yanaşmadığını; Marquez’in uyarlamanın İspanyolca dışında bir dilde yapılmasını doğru bulmayacağını kaydetmişti.

Marquez’in mirasçılarını ikna eden ise Netflix’in dünya çapında yayın yapıyor oluşu ve platformun İspanyolca yapımlardaki (Narcos, Roma, La Casa de Papel) başarılı işleri oldu.

Dizinin yönetmenliğini Cowboy Bebop, The Witcher ve Chilling Adventures of Sabrina yapımlarında görev almış Alex Garcia Lopez ile Frontera Verde ile tanınan Laura Mora Ortega üstleniyor.

Yüzyıllık Yalnızlık dizi uyarlamasında oyuncu kadrosu ve çıkış tarihi gibi detaylar ise henüz belli olmadı. Çekimlerinin büyük kısmı Kolombiya’da gerçekleştirilecek yapım henüz ön hazırlık aşamasında.

Gabriel Garcia Marquez yüzyıllık yalnızlık

Gabriel García Márquez uyarlaması dizi hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

salman rusdi saldiri

Saldırıya Uğrayan Booker Ödüllü Yazar Salman Rüşdi, Bir Gözünü ve Bir Elini Kaybetti

2022 Kristal kelepçe ödülleri kazananları

Polisiye Edebiyat Ödülü “Kristal Kelepçe”de 2022’nin Kazananları Açıklandı