in

Gabriel Garcia Marquez’in “Yüzyıllık Yalnızlık” Romanı Netflix Dizisi Oluyor

Büyülü gerçekçilik denince akla ilk gelen eserlerden olan, Gabriel Garcia Marquez’in “Yüzyıllık Yalnızlık” romanı Netflix’te karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Yüzyıllarca sürecek bu yalnızlığı bir de ekranlarda hissetmeye hazır mısınız?

Yüzyıllık Yalnızlık dizi marquez
- Reklam -

Netflix’te İspanyol dizileri de oldukça popüler. Bu dizilerin arasına katılacağı duyurulan Gabriel García Márquez’in en ünlü romanı Yüzyıllık Yalnızlık’ın hakları satın alınmış bile. 1967’de basılan ve dünya çapında 50 milyondan çok satan roman ekrana hiç taşınmamıştı. Yazarın oğulları Rodrigo García ve Gonzalo García Barcha’nın diziye danışmanlık yapacağı söyleniyor. Dizinin büyük bir bölümüyse Kolombiya’da çekilecek.

TvLine‘ın haberine göre oğulları, yapım hakkında şöyle konuştu:

“Babam yıllarca kitabın hakları satmaya yanaşmadı çünkü bu hikayenin, bir filmle kısıtlanmasının veya İspanyolca dışında bir dilde yapılmasının doğru olmayacağını düşünüyordu. Ancak dizilerin altın çağında, onca yetenekli yazar ve yönetmenin, kaliteli içeriğin ve yabancı dildeki yapımların dünya çapında kabul görmesi Netflix’in sunduğu “dünya çapında izleyici” fırsatı için daha iyi bir zaman olamayacağını düşünmemizi sağladı. Bu girişimde Netflix ve yapımcıları destekliyor, ortaya çıkacak yapımı heyecanla bekliyoruz.”

- Reklam -

Netflix yetkililerinin de romanın ilk uyarlamasını çekecek olmaktan onur duyduğunu tahmin edebiliyoruz. Ancak bu haberin bizi biraz endişelendirdiğini de söylemeden geçmeyelim. Hiç de kısa sayılmayacak uzunlukta ve yıllar boyunca gelişip değişen olayların anlatıldığı Yüzyıllık Yalnızlık, Netflix’in dizi formatına uyabilecek mi? Bunu hep birlikte göreceğiz.

- Reklam -

Siz ne dersiniz?

Yüzyıllık Yalnızlık – Arka Kapak

“Yüzyıllık Yalnızlık’ı yazmaya başladığımda, çocukluğumda beni etkilemiş olan her şeyi edebiyat aracılığıyla aktarabileceğim bir yol bulmak istiyordum. Çok kasvetli kocaman bir evde, toprak yiyen bir kız kardeş, geleceği sezen bir büyükanne ve mutlulukla çılgınlık arasında ayrım gözetmeyen, adları bir örnek bir yığın hısım akraba arasında geçen çocukluk günlerimi sanatsal bir dille ardımda bırakmaktı amacım. Yüzyıllık Yalnızlık’ı iki yıldan daha kısa bir sürede yazdım, ama yazı makinemin başına oturmadan önce bu kitap hakkında düşünmek on beş, on altı yılımı aldı. Büyükannem, en acımasız şeyleri, kılını bile kıpırdatmadan, sanki yalnızca gördüğü olağan şeylermiş gibi anlatırdı bana. Anlattığı öyküleri bu kadar değerli kılan şeyin, onun duygusuz tavrı ve imgelerindeki zenginlik olduğunu kavradım. Yüzyıllık Yalnızlık’ı büyükannemin işte bu yöntemini kullanarak yazdım. Bu romanı dikkat ve keyifle okuyan, hiç şaşırmayan sıradan insanlar tanıdım. Şaşırmadılar, çünkü ben onlara hayatlarında yeni olan bir şey anlatmamıştım, kitabımda gerçekliğe dayanmayan tek cümle bulamazsınız.”

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    Marquez’in okuduğum kitaplarını (Kırmızı Pazartesi, Aşk ve Öbür Cinler) sinema veya ekrana pek uygun görmemiştim. Usta yazarın edebiyat cambazlığında tat bulduğu bir tarzı var. Örneğin Kırmızı Pazartesi, salt hikâye olarak bakınca bir özelliği yok. Ancak öyle değil işte. Yüzyıllık Yalnızlık için de geçerlidir diye düşünüyorum.

    Bu sebeple klasik ve düz uyarlamadan kaçınırlar umarım. Temel alıp, yazarın tarzı da hesaba katılarak deneysel bir anlatım bekliyor ve istiyorum.

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Aile içerisindeki; ensest ve aşırı uç ilişkiyi nasıl aktaracaklar acaba ? Bu kitabı ilk okuduğumda kanım donmuştu. Bu nasıl bir kitap demiştim. Aslında anlatılmak istenen ütopik bir dünyanın nasıl kurulduğuna dair geçiş süreci. Ve bu dönemin nasıl sancılı ve sorunlu geçtiğini anlatıyor aslında. Ama, bazı olaylar o kadar beynime kazınmış ki ana temaya odaklanamadım. Yine de baya akıcı bir hikayesi vardı. Tabi bana göre. Dizi olarak biraz sıkıcı olabilir. Keza sıfır aksiyon var neredeyse :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kıyamet Gösterisi Dizisi good omens fragman

Kıyamet Gösterisi Dizisinde Fragman Vakti

sivas hobbit evleri ust

Sivas’taki “Hobbit Evleri” Hizmete Açıldı