in

Zack Snyder, Netflix’in Yeni İskandinav Mitolojisi Anime Serisinin Başına Geçti

Watchmen, Man of Steel, 300 gibi filmlerin yönetmeni Zack Snyder, Netflix’in İskandinav mitolojisi temalı yeni anime serisinin başına geçti.

Zack Snyder
- Reklam -
- Reklam -

Netflix, anime ve animasyon yapımlarıyla da adından söz ettirmeye devam ediyor. Daha geçtiğimiz günlerde Cuphead animasyonuyla karşınıza çıkmıştık. Çok daha öncesindeyse bir Yunan mitolojisi serisinin geleceğini duyurmuştuk. Şimdiyse sıra Zack Snyder imzalı bir İskandinav mitolojisi animesinde.

Netflix mitolojilerin büyülü dünyalarını anime çizgileriyle buluşturmaya devam ediyor. Yunan mitolojisini konu alacak Gods & Heroes dizisi henüz ufukta gözükmeden kanal rotasını Kuzey’e kırdı bile.

Zack Snyder ve Jay Oliva ortaklığında gerçekleştirilecek yeni anime serisi hakkında henüz fazla bir bilgimiz yok. Bu ikilinin birlikte imza attığı bazı DC filmleri şunlar: Man of Steel ve Batman v Superman: Dawn of Justice.

- Reklam -

Netflix’in anime departmanı başkanı John Derderian, Snyder kararı için bazı açıklamalarda bulundu. Derderian, Zack Snyder’in görsel hikâye anlatıcılığı konusunda getirdiği yeniliğin sektör için devrim niteliğinde olduğunu ve bu anlayışın Synder’i neslinin en dikkat çekici film yapımcılarından birisi hâline getirdiğini vurguladı. İskandinav mitolojisinin ikonik karakterlerini ve onların hikâyelerini, Snyder ve ekibinin ellerinde görmek için sabırsızlandığını da ekleyerek sözlerini tamamladı.

- Reklam -

Zack Snyder

Hem Oliva hem de Snyder şu sıralar başka Netflix projelerinde aktif olarak çalışıyor durumdalar. Snyder’i, Army of the Dead adlı zombi filminde görürken Oliva’yı da bir başka Netflix animesi olan Trese’nin yapımında izleyeceğiz.

Yeni ve İskandinav mitolojisi odaklı bir anime dizisi size ne düşündürdü? Zack Snyder ve Jay Oliva ikilisi için ne diyorsunuz? Yorumlarınızı Forumlarımızda bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Kaynak: Polygon


* Çözerken Kuzey’in Sert Rüzgârlarını Hissedeceğiniz Bir İskandinav Mitolojisi Testi

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

10 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Firtinakiran Firtinakiran dedi ki:

    Anime mi, animasyon dizisi mi? Anime olduğuna dair bir ipucu göremedim. Animasyon demek daha doğru olur sanıyorum.

    Şimdi kaynağa da baktım, yav koskoca Polygon da anime demiş. Neler oluyor -_- ? Stüdyo Japon bir firma mı? Çünkü öyle değil diye görüyorum.

  2. Avatar for Yedek Yedek dedi ki:

    İkisi de aynı anlama geldiği için çok da önemi olmadığını düşünüyorum. Anime kelimesi “Animasyon” kelimesinin Japon’ların kendi keyfine göre kısaltmalarından geliyor çünkü. Daha çok ekip Japon mu yoksa değil mi onu sorgulamak lazım. Cast açıklanır ileride. Ama muhtemelen Japon bir ekip değildir.

  3. Avatar for okedi okedi dedi ki:

    Insallah synder baskan bvs gıbı yapmaz.Goruntu olarak cok guzel olacagına emınım.Keske neıl gaıman ı da yapımcı olarak gorsek.

  4. Avatar for Firtinakiran Firtinakiran dedi ki:

    Ekip şimdilik Japon değilmiş gibi göründüğü için anime denmesini yanlış buluyorum. Adamların kendi kısaltması olmasından çok onların kültürüne entegre edilmiş de bir kelime olması değinmek istediğim nokta aslında. O nedenle seçilen kelimenin önemli olduğunu düşünüyorum.

    Mesela anime deyince aklıma direkt Japon bir yapım geliyor, ama bu örnekte göründüğü kadarıyla bu yapım değil. Kültür farkı burada üzerinde durmak istediğim en büyük mesele. Kelimeler de burada bunu ifade ediyor bence.

  5. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Hani JL filminden sonra herhangi bir yapımda olmayacaktı. JL filmi kendi bıraktı, sonrada sosyal medya hesaplarından görüntüler paylaştı. Bu adama güvenmiyorum. Bu işi de yarıda bırakır bence. Ayrıca İskandinav Miti ile anime ne alaka ? Bununla birlikte; bana deli diyebilirsiniz;ama, herşeye rağmen bu adamın, efsane bir God Of War filmi yönetmesini istiyorum :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

5 cevap daha var.

Zeplin - Karin Tidbeck

Karin Tidbeck’in Tuhaf Öyküleri Zeplin ile Yeniden Bizlerle

Rick and Morty

Rick and Morty 4. Sezonuna Dahil Olmak İster misiniz?