in

Zaman Çarkı Dizi Çekimlerine Corona Virüsü Engeli

Zaman Çarkı dizisi çekimleri de Corona Virüsü nedeniyle durduruldu. Amazon için hazırlanan yapımın ne zaman devam edeceği açıklanmadı.

Zaman Çarkı Corona Virüsü
- Reklam -
- Reklam -

Dünya çapında küresel salgın ilan edilen ve şimdiye kadar binlerce insanın ölümüne, onbinlercesinin de hastalanmasına yol açan Corona Virüsü her alanda hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Virüsün nedeniyle çekimlerine belirsiz bir süreyle ara veren bir diğer dizi de Zaman Çarkı (The Wheel of Time) oldu.

Sinema ve dizi sektörünü de fena şekilde etkileyen virüs nedeniyle, uzun süredir vizyona girmesi beklenen pek çok yapımın tarihi aylar sonrasına ertelendi. Hatta bazı filmlerin çıkış tarihi neredeyse bir yıl sonrasına atıldı. Halihazırda çekimleri devam eden yapımların da çoğunun prodüksiyonu durduruldu. Tom Hanks ve eşi Rita Wilson’ın yaptırdıkları COVID-19 testinin pozitif çıkması sonucunda da özellikle büyük bütçeli yapımlar teker teker beklemeye alındı.

Zaman Çarkı

- Reklam -

Neredeyse tüm gündemimizi işgal eden bu tarz erteleme haberlerine bir yenisi daha eklendi. Amazon Prime için hazırlanan Zaman Çarkı dizisinin Prag’da yapılması plananan çekimleri de global pandemi sebebiyle ertelendi.

Zaman Çarkı Çekimlerinin Devam Etmesi İçin Her Şey Hazır

Çek Cumhuriyeti merkezli bir yapım şirketi olan Stillking Films adına konuşan Matthew Stillman, “Bu geçici bir kesinti, ancak ne kadar süreceğini bilmiyoruz. Hepimiz biraz karanlıktayız,” diyerek şunları söyledi.

Prensip olarak, dizi için altyapı tamamlanmış durumda ve devam etmeye hazır. Yani istendiği takdirde birkaç gün içinde çekimler yeniden başlayabilir. Daha önce de kesintiler yaşadık. Çekim ekibi doğası gereği bu konulara hazırlıklı. Şimdilik bu konuda herhangi bir sorun yok.

Ancak salgın sebebiyle tekrar güvenli bir ortam oluşturmak, insanların seyahat güvenini geri kazanmak, kurumsal güveni geri getirmek çok daha zor bir iş. Bunun nasıl olacağını bilmiyoruz.

- Reklam -

Zaman Çarkı The Wheel of Time Corona

Robert Jordan’ın yazmış olduğu (ve daha sonra Brandon Sanderson’un devam ettirdiği) dünyaca ünlü kitap serisinden uyarlanan Zaman Çarkı 1. Sezon için Amazon tarafından henüz bir yayın tarihi açıklanmamıştı. Ancak dizi çekimleri başlamıştı. Gelen bu ertelemeyle birlikte açıklanmamış tarihler için değişiklik olacak mı bilinmiyor.

Daha önce yaptığımız The Falcon and the Winter Soldier çekimleri de aynı şekilde Atlanta’dan Prag’a geçecekken durdurulmuş ve belirsiz bir tarihe ertelenmişti.

Sizce bu hastalığın sonu nereye gidiyor? Virüsü geçirmiş ve atlatmış kişilerin bile bir kez daha enfekte olabildiği iddiaları gündemde dolaşırken bu süreç daha ne kadar uzayabilir? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Orhan_Kolibandi Orhan_Kolibandi dedi ki:

    Eeeh her şeyin cekimi durdu bi Türk dizileri tam gaz devam.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yüzüklerin Efendisi Dizi Corona Virüsü Erteleme

Yüzüklerin Efendisi Dizi Çekimleri Corona Virüsü Nedeniyle Durduruldu

Koronavirüs - Yan Lianke

Yan Lianke: “Koronavirüs Sonrasında Ne Olacak?”