in ,

Zaman Çarkı Dizisinde Çekimler Başladı ve İlk Fotoğraf Geldi

Robert Jordan’ın epik fantazi serisi Zaman Çarkı için hazırlanan Amazon Prime dizisinde çekimler başladı. Oyunculardan da toplu halde ilk fotoğraf geldi!

Zaman Çarkı
- Reklam -
- Reklam -

Amazon Prime’ın merakla beklenen Zaman Çarkı dizi uyarlaması bizleri heyecanlandırmaya devam ediyor. Robert Jordan’ın epik fantazi destanı The Wheel of Time’dan adapte edilen dizinin çekimleri nihayet başladı.

Prodüksiyon aşamasına Prag’da başlanan dizinin resmi Instagram hesabından bunun şerefine bir gönderi paylaşıldı!

“Zaman Çarkı dönerken başlangıçlar ve sonlar yoktur. Ama bir başlangıçtı.”

- Reklam -

Rosamund Pike tarafından çekilmiş gibi duran fotoğrafta, Moraine, al’Lan, Rand, Mat, Perrin, Nynaeve ve Egwene bir araya gelmiş.

Daha önceki açıklamalara göre kimin kim olduğunu tekrar hatırlayalım:

Moraine: Rosamund Pike
al’Lan Mandragoran: Daniel Henney
Rand al’Thor: Josh Stradowski
Perrin Aybara: Marcus Rutherford
Matrim Cauthon: Barney Harris
Nynaeve al’Meara: Zoë Robins
Egwene al’Vere: Madeleine Madden

zaman carki illustrasyon

- Reklam -

Zaman Çarkı dizisinin kesin çıkış tarihi konusunda şu an için net bir bilgimiz yok. Fakat yapımın çekimlerinin başladığını bu haberle birlikte öğrenmiş olduk. Bu durumda dizinin en iyi ihtimalle 2020’nin son aylarında karşımıza çıkabileceğini söyleyebiliriz.

Serinin kitapları dilimize İthaki Yayınları etiketiyle kazandırılıyor. Serinin ilk kitabı Dünyanın Gözü’nün arka kapak tanıtımı şu şekilde:
Zaman Çarkı döner ve çağlar gelip geçer; ardında efsaneye Zaman Çarkıdönüşen anılar bırakır. Efsaneler solup söylenceye döner; söylencelerse, ortaya çıkmalarını sağlayan çağ geri geldiğinde çoktan unutulmuş olurlar. Üçüncü Çağ’da, kehanetler çağında, Dünya ve Zaman dengede durduğunda, puslu dağlarda bir rüzgar eser…

Kehanetlerin gerçekleşeceği zamandır bu. Zaman Çarkı, Çağların Deseni’nde bir ağ örmektedir; Dünya dolanan bir ağ, Dünyanın gözü kör edildiğinde, zamanın kendisinin bile ölebileceği bir zaman…
Yazar Robert Jordan’ın hayatını kaybetmesi sonrası bir başka epik fantazi yazarı Brandon Sanderson tarafından tamamlanan seri 15 kitaptan oluşuyor.

Amazon Prime’ın yeni göz bebeği hakkında detaylar belli oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Bu sırada siz de diziden beklentilerinizi ve serinin kitapları hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Zaman Çarkı Dizisi Yaklaşırken Yapım Hakkında Bildiğimiz Her Şey

* The Wheel of Time Uyarlaması Kitaplardan Kısmen Farklı Olacak

Brandon Sanderson’dan Robert Jordan’ı Anma Yazısı

Kaynak: Tor

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for syl syl dedi ki:

    Nynaeve hadi yine neyse de… Egwene olmamış yaa, yok yani.

  2. Avatar for muaet muaet dedi ki:

    Seçimler oldukça güzel olmuş bence. Bu arada bir düzeltme yapayım, Moraine değil, Moiraine olacak. Şu anda çekimlere başlansa dahi çok önemli bir kişi daha var aslında, acaba onu kim oynayacak. Padan Fain Efendi!1bir!!1

  3. Avatar for Bunn-Y Bunn-Y dedi ki:

    Allah’ım Perrin ve Mat’e baktıkça replikleri aklıma geliyor. Ne kadar muhteşem seçimler ya.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Game of Thrones

Game of Thrones Yazarı G.R.R Martin: “Yüzüklerin Efendisi Kusursuz Değil”

Harry Potter

Harry Potter ve Lanetli Çocuk Filmi İddialarına Son Nokta