in

Zaman Çarkı Dizisinden İlk Görseller: The Wheel of Time Yaklaşıyor

Zaman Çarkı dizisi için ilk görseller yayınlandı. Hayranların uzun süredir merakla bekledikleri ikonik karakterlerin canlı hallerine ilk bakış.

Zaman Çarkı Dizisi karakterler
- Reklam -
- Reklam -

Zaman Çarkı dizisi için ilk görseller yayınlandı. Rand, Mat, Logain ve Moiraine ilk kez hayranların karşısına çıktı. The Wheel of Time macerası her geçen gün yaklaşıyor.

Jeff Bezos’un Amazon Prime Video ekibine Game of Thrones’tan daha başarılı olacak bir fantastik dizi isteğinde bulunup Zaman Çarkı yanıtını almasının üzerinden 3 yıldan fazla zaman geçti ve nihayet Çark’ın dişlilerini ilk kez görebildik.

Robert Jordan ve Brandon Sanderson’ın kaleminden çıkan 15 kitaplık Zaman Çarkı serisi Rafe Judkins tarafından diziye uyarlanıyor. Dizinin başrolünde Moiraine olarak Rosamund Pike’ı izleyeceğiz.

- Reklam -

Geçmişte Chuck ve Agents of SHIELD gibi dizilerde görev alan Judkins, The Wheel of Time uyarlamasını şu sözlerle tanımladı:

“Bana göre The Wheel of Time dizisi fantastikle gerçekçiliğin sınırında gezen Game of Thrones ile, büyülü gerçekliğin en uç noktasında, Orta Dünya’nın mitlerini anlatacak Yüzüklerin Efendisi dizisi arasında mükemmel bir köprü.

Wheel of Time farklı kökenden gelen karakterlerin politik ve kültürel iç dünyasını anlatan ilk fantastik roman serilerindendi. Ayrıca hikâyeyi birden fazla karakterin bakış açısıyla sunan ilk eserlerin de arasındaydı. Yani, büyük bir kadroyu takip ediyorsunuz, her birinin kendi planları ve emelleri var. Bu serinin fantastik edebiyatın TV veya sinemaya getirilmemesinin hep bir eksiklik olduğunu düşünmüştüm.”

Zaman Çarkı Dizisi İlk Görseller

Zaman Çarkı Dizisi Kadın Karakterleriyle Diğer Fantastik Eserlerden Ayrılıyor

Zaman Çarkı’nın isimsiz diyarının en büyük krallığı, anneden kıza geçen bir matriyarki yönetiminde ve diyarda barışı korumakla görevli mistik tarikat Aes Sedai sadece kadın üyelere sahip. Dizide başrol olan Aes Sedai üyesi Moiraine ile İki Nehir halkından birkaç genci canavar köylerine saldıran canavardan kurtarırken görüyoruz. Rosamund Pike, Moiraine’i şöyle tanımlıyor:

“Moiraine bu dünyanın rehberi. Köye gelen gizemli yabancı ve karakterlerimizin hayatını tamamen değiştirecek. Onunla birlikte çıkacakları yolculuk ya insanlığın kurtuluşu ya da yok oluşuyla sonuçlanacak.”

Zaman Çarkı Dizisi İlk Görseller

- Reklam -

Zaman Çarkı’nın büyüleri geçmişte iki cinsiyet tarafından kullanılıyorken Dark One adındaki antik düşman erkekleri lanetledi ve o günden beri Aes Sedai ölümcül olabilen yöntemlerle erkekleri büyü gücünden yoksun bırakıyor. Ayrıca Dünya, Dark One’ın lanetinden etkilenmeden büyü kullanabilen bir erkek kahramanı, yeniden doğan Dragon’u bekliyor. Moiraine’nin İki Nehir’den kurtardığı gençlerden birisinin o olduğuna dair şüpheleri var.

Dizinin çekimleri Doğu Avrupa’da, iki yılı aşkın bir süredir devam ediyor. Covid-19 salgınından etkilenen yapım süreci uzasa da, dizinin 2. sezonu onayı da bu dönemde gelmişti. Judkins, dizinin yapımcılık koltuğunda oturmanın hem kolay hem zor yönleri olduğunu belirtti:

The Wheel of Time Dizisi İlk Görseller

“Shadar Logoth’u sadece 15 dakika ekran süresi için sıfırdan inşa ettik çünkü Jordan’ın kitabında sadece klişe iyi kötü savaşının anlatılmadığını, pek çok farklı gücü barındıran bir hikâyeye şahit olduğumuzu ilk orada anlıyoruz.

Kitapların omurgasını korumaya, eserin ruhunu olduğu gibi ekrana getirmeye odaklıyım. Bunu başarabilirsem, hikâye ve karakterler kolayca seyircilerin kalbinde yer bulabilir.”

Kasım 2021’de yayın hayatına başlayacak dizinin tam çıkış tarihinin önümüzdeki haftalarda yayınlanacak fragman ile duyurulması bekleniyor.

Zaman Çarkı dizisi için heyecanlı mısınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Entertainment Weekly

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Şaheser bir seriye çöp bir dizi çekmişler anlaşılan.Lanet olsun sana Jeff Bezos.

  2. Avatar for deeepreader deeepreader dedi ki:

    Serideki kadın karakterlerin (Moiraine hariç) hepsinde yalnızca iki özellik var; sinirli ve kibirliler. Dizide bu durum nasıl yansıyacak merak ediyorum. Kitaptaki gibi yüzeysel olurlarsa çok sıkıcı olacak onları izlemek.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Eternals fragman marvel filmi

Eternals’ın Son Fragmanı Avengers Bağlantısını ve Ana Düşmanı Gösterdi

Wool Dizi silo oyuncu kadrosu

Kıyamet Sonrasını Konu Alan Wool (Silo) Serisi Dizi Oluyor: Oyuncu Kadrosu Netleşmeye Başladı