in

Zaman Çarkı Dizisinde Başrol Krizi: 2. Sezon Öncesi Kritik Değişiklik

Zaman Çarkı dizisinde önemli bir başrol değişikliği yaşandı. Maceranın 2. sezonunda Mat Cauthon karakterini The Witcher oyuncusu canlandıracak.

Zaman Çarkı Dizisi Başrol Krizi
- Reklam -
- Reklam -

Zaman Çarkı dizisinde başrol değişti. Amazon’un yaklaşan dizisi The Wheel of Time için The Witcher’da oynayan Dónal Finn, 2. sezonda Mat Cauthon karakterine hayat verecek.

Robert Jordan’ın kaleme aldığı ancak ölümünden sonra Brandon Sanderson’ın devam ettiği Zaman Çarkı serisi, J.R.R. Tolkien’in Yüzüklerin Efendisi üçlemesinden bu yana fantastik edebiyatın en etkili eserlerinden biri sayılıyor. Kısa bir süre sonra Amazon Prime’da başlayacak olan ve ilk sezonu toplamda 8 bölümden oluşan dizi uyarlaması ise hayranları oldukça heyecanlandırıyor.

İlk olarak 2017 yılında Sony Pictures Television tarafından duyurulan dizi, Chuck ve Marvel’s Agents of SHIELD senaristi Rafe Judkins tarafından yönetiliyor. Amazon, 2018’de dizinin ortak yapımcılığını ve dağıtımını üstlenmek için devreye girdikten sonra, Eylül 2019’da çekimler resmi olarak başladı. Çok sayıda karakter içeren ilk sezonun kadrosunda Moiraine rolünde Rosamund Pike, Rand al’Thor rolünde Josha Stradowski, Perrin Aybara rolünde Marcus Rutherford, Nynaeve al’Meara rolünde Zoë Robins, Matrim “Mat” Cauthon rolünde Barney Harris, Egwene al’Vere rolünde Madeleine Madden ve al’Lan Mandragoran rolünde Daniel Henney yer alıyor.

- Reklam -

2. sezon çekimlerin çoktan başladığı duyurulan dizinin oyuncu kadrosu ile ilgili şaşırtıcı bir bilgi paylaşıldı. Deadline’ın haberine göre Barney Harris, 2. sezonda Matrim “Mat” Cauthon olarak geri dönmeyeceğini bildirdi. Yerine rolü devralacak isim ise daha önce hem The Witcher’ın ilk sezonunda yer alan hem de yine bir başka Netflix yapımı olan Cursed’de de oynayan aktör Dónal Finn olarak açıklandı. Ancak haberin detaylarında Harris’in diziden neden ayrıldığı belirsizliğini koruyor.

Zaman Çarkı Dizisi Kasım 2021’de Başlıyor

Zaman Çarkı Dizisi İlk Görseller

Oyuncu kadrosu değişikliği haberi bazı hayranları üzebilir. Ancak Harris’in nasıl bir performans sergilediği henüz ilk sezon da yayınlanmadığı için bilinmiyor. Daha önce de büyük dizilerde kilit rollerden bazıları değişikliğe uğramış ancak bu durum yapımları pek fazla etkilememişti.

- Reklam -

Zaman Çarkı’nın ilk sezonu 19 Kasım 2021’de Amazon Prime Video’da başlayacak. Başladığı zaman ilk üç bölümü aynı anda yayınlanacak olan yapım, 2021’ tamamlamadan, 24 Aralık’ta sonlanacak. Ancak seride Mat Cauthon’un önemli bir yeri olduğundan bu durum 2. sezona nasıl yansıyacak hep birlikte göreceğiz.

Bu zamansız oyuncu değişikliği ile ilgili sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce bu değişiklik 2. sezonda hayranların gözüne çok batar mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Resimdeki tiplere bak.Mahalle serserilerini oyuncu diye almışlar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Roald Dahl Eserleri Netflix

Roald Dahl Eserleri Netflix ile Gelecek: Dijital Yayın Devi, The Roald Dahl Story Company’yi Satın Aldı

Saygı 2. sezon yayında

Saygı 2. Sezon Yayına Başladı: Ercüment Çözer Geri Dönüyor