in ,

Zaman Çarkı Fragmanı: Amazon’un Epik Fantazi Uyarlamasından Tanıtım Geldi

Zaman Çarkı fragmanı paylaşıldı. Amazon Prime’ın Robert Jordan imzalı epik fantazi destanından uyarladığı The Wheel of Time dizisinden tanıtım geldi.

zaman carki fragmani amazon The Wheel of Time
- Reklam -
- Reklam -

Zaman Çarkı fragmanı sonunda görücüye çıktı. Amazon Prime tarafından ekrana uyarlanan meşhur fantastik destan için ilk tanıtım videosu geldi.

Başrolünde Rosamund Pike’ın yer aldığı The Wheel of Time dizisi, fantastik edebiyat tutkunlarının uzun zamandır merakla beklediği bir yapımdı.

Robert Jordan’ın meşhur fantazi destanından uyarlanan ve fantastik edebiyatın en önemli serileri arasında gösterilen Zaman Çarkı, 14 kitaplık geniş bir külliyata sahip. Dünya çapında 90 milyondan fazla okura ulaşan serinin dizi uyarlaması, henüz ilk sezonu izleyicilerin karşısına çıkmadan 2. sezon için onay almasını da bilmişti.

- Reklam -

Koronavirüs pandemisi nedeniyle zor günler geçiren yapım artık o kadar da uzakta değil. İlk görselleri geçen ağustos ayında paylaşılan The Wheel of Time uyarlamasında, başkarakter Moiraine’e Rosamund Pike hayat veriyor.

Seriyi ekrana uyarlayacak isim ise Agents of S.H.I.EL.D., Hemlock Grove ve The Division ile tanınan Rafe Judkins.

Zaman Çarkı Fragmanı: The Wheel of Time | İZLE

YouTube video

Dizi, Aes Sedai adlı yalnızca kadınlardan oluşan esrarlı bir topluluğun üyesi olan Moiraine’in, İki Nehir adlı kasabada yaşayan Rand al’Thor ile tanışmasıyla başlayan macerayı konu alıyor.

Rosamund Pike’a eşlik edecek oyuncular ise şu şekilde: Josha Stradowski (Rand al’Thor), Marcus Rutherord (Perrin Aybara), Zoe Robins (Nynaeve), Sophie Okonedo (Siuan Sanche), Barney Harris (Mat Cauthon), Madeleine Madden (Egwene Al’Vere), Kae Alexander (Min Farshaw), Miguel Alvarez (King of Gealdan), Naana Agyei Ampadu (Danya), Hammed Animashaun (Loial), Pasha Bocarie (Master Grinwell), Priyanka Bose (Alanna Mosvani), Lolita Chakrabarti (Marin al’Vere), Darren Clarke (Basel Gill), Kate Fleetwood (Liandrin Guirale), Jennifer Cheon Garcia (Leane Sharif) ve Stuart Graham (Geofram Bornhald).

İlk sezonu toplamda 8 bölümden oluşacak dizinin bölüm adları 2020’nin başlarında açıklanmıştı. Buna göre ilk sezonda izleyicileri bekleyen başlıklar şu şekilde: Leavetaking, Shadow’s Waiting, A Place of Safety, The Dragon Reborn, Blood Calls Blood ve The Flame of Tar Valon. Bölümler hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.)

- Reklam -

Zaman Çarkı dizisi Kasım 2021 tarihinden itibaren Amazon Prime Video üzerinden izleyicilerin karşısına çıkmaya başlayacak.

Zaman Çarkı Dizisi İlk Görseller

Öte yandan ayrı bir üçleme ile sinema dünyası ile de tanışmaya hazırlanan Zaman Çarkı, işin o boyutunda Delilik Zamanı ve Dünyanın Kırılışı’ndan önceki dönem olan Efsaneler Çağı işlenecek.

Zaman Çarkı fragmanı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Polygon

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

17 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Çok kötü.Bilindik netflix dizilerinden farklı bir tarafı yok.Taht Oyunları yüzünden ünlü fantastik seriler çöp bir şekilde dizi yapılıyor.

  2. Avatar for Chikyujin Chikyujin dedi ki:

    Bölüm başına $10 milyon dolar bütçeyle kötü bir dizi yapamazlar diye düşünüyorum. Sonu da belli olduğu için got gibi berbat etme ihtimalleri de yok.

  3. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Şimdiye kadar yapılmış en iyi High Fantasy dizi olacak bence. Taht Oyunlarıyla karşılaştırmak yersiz çünkü kitaptaki büyüyü bile minimuma indirdiler Low Fantasy yaptılar ve hanedan dizisine çevirdiler. High Fantasy’e çıkan son sezonlarda da batırdılar.

    Taht Oyunları’nın efsane olan ilk sezonları tamamen Low Fantasy hanedan dizisi.

    Zaman Çarkı baştan sona High Fantasy, büyüler havada uçuşuyor.

  4. Avatar for romeus romeus dedi ki:

    Dizi şimdilik hangi kitapları içeriyor bir bilginiz var mı?

  5. Avatar for swarf swarf dedi ki:

    Adamlar neredeyse serinin ilk yarısındaki tüm aksiyon bölümlerini tek fragmana koymuşlar. Şimdi bundan dizinin aksiyon odaklı bir dizi olacağını mı çıkartmalıyız? E ama kitaplarda aksiyon çok az(RJ kısmında).

    Zaman Çarkı okumasaydım bu fragmanı yüksek bütçeli, büyülü genç yetişkin dizisi olarak yorumlardım. Umut edelim de dizide ayrıntılı betimlemelerin kullanılışını, karakterlerin iç seslerini iyi yansıtmış olsunlar. Çünkü Zaman Çarkına asıl özelliğini veren kısımlar bunlar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

12 cevap daha var.

Red Notice 2 ve 3 Yolda

Red Notice Fragmanı: Netflix’in Beklenen Filmine İlk Bakış

night of the cooters george rr martin

George RR Martin’in Yeni Projesi, Marslıları Teksas’a Konuk Eden Bir Bilimkurgu Filmi: Night of the Cooters