in

“Zaman Yolcusunun Karısı” Dizi Oluyor

Steven Moffat, “Zaman Yolcusunun Karısı” adlı ünlü romantik bilimkurgu romanını HBO için televizyon dizisine uyarlayacak.

Zaman Yolcusunun Karısı Dizi
- Reklam -
- Reklam -

Sinemayla, özellikle de fantastik ve bilimkurgu filmleriyle içli dışlıysanız 2009 yılında gösterime giren Zaman Yolcusunun Karısı adlı filmi de mutlaka duymuşsunuzdur. Audrey Niffenegger‘in 2003 yılında yazdığı, aynı adlı romandan uyarlanan romantik-bilimkurgu filmi vakti zamanında bir hayli ses getirmişti zira. Biz de bu sayede yazarın bu ilk romanını Epsilon Yayınevi aracılığıyla okuma fırsatı bulmuştuk.

İşte o kitap şu günlerde yeni bir uyarlamayla gündemde. Ama bu sefer sinemaya değil, televizyonlarımıza geliyor. Üstelik Doctor Who‘nun ünlü yapımcısı Steven Moffat‘ın ellerinden…

Deadline‘ın haberine göre aralarında Amazon’un da bulunduğu pek çok kanal (yeter ama artık Amazon) dizinin haklarını almak için bayağı bir mücadele etmiş. Ama en sonunda kazanan HBO ve Steven Moffat olmuş. Üstelik Moffat bu durumdan bir hayli memnun çünkü kendisi bu kitabın çok büyük bir hayranı.

- Reklam -

“Audrey Niffenegger’ın Zaman Yolcusunun Karısı romanını birkaç yıl önce okumuş ve ona âşık olmuştum. Hatta ‘The Girl In The Fireplace’ adlı bir Doctor Who bölümü yazıp kitaba direkt olarak bir göndermede bile bulunmuştum. Audrey’nin sonraki romanında bir karakterin o bölümü izlediğini okuduğumda muhtemelen onun da benim çalışmalarımı sevdiğini anladım.

“Bunca yıl sonra, romanın kendisini uyarlama fırsatı elde etmek benim için bir rüyanın gerçek olması demek. Uzun soluklu televizyon dizilerinin cesur yeni dünyası artık bu tür derin ve karmaşık eserlere hazır.”

- Reklam -

Roman bir zaman yolcusu olduğunu bilmeyen ve kontrolü dışında zamanda bir ileri bir geri gidip duran Henry ile onun bu uzun yokluklarıyla başa çıkmaya çalışan ressam eşi Clare’in başından geçenleri konu alıyor. Clare kocası olacak bu adamla ilk defa altı yaşındayken tanışıyor ama Henry daha sonra ortadan kayboluyor. Tekrar karşılaştıklarında ise Clare artık yetişkin bir kadın hâline gelmiş oluyor ve çok kısa bir süre sonra da evleniyorlar. İlk başlarda kocasının ansızın ortadan kaybolmalarıyla başa çıkabileceğini sanan Clare yıllar geçtikçe bunu daha da zor bulmaya başlıyor.

Dizinin ne zaman yayına gireceği ya da başrollerinde kimleri izleyeceğimizle ilgiliyse henüz bir haber yok.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Filmini izlemiştim. Yapmasınlar bu sıcakta çekilmez. :slight_smile:

  2. Avatar for Mels Mels dedi ki:

    Filmi güzeldi. Bazı şeyler güzeldir ve abartılmamalıdır bence :blush:

  3. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Aşağıdaki satırlar konuyla alakasız ve buna rağmen yazılmadan durulamamış ifadelere yer vermektedir:

    Rachel McAdams! Kendisi, Zamanda Aşk ve Paris’te Gece Yarısı filmlerinde de zamanda yolculuk edenlerle ilişkisi bulunan karakterleri oynamıştır. Sırf o yüzden Doctor Who bölümünde konuk olsa ne güzel olur, diye düşünmüşümdür hep. Hatta sırf o yüzden, kadın Doctor dedikoduları dolaşır dolaşmaz, mümkün olmadığını bile bile aklıma ilk o gelmiştir.

  4. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    İngiliz olsaydı imkanı olurdu :confused:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

batman gothamin gaz lambalari inceleme

Batman: Gotham’ın Gaz Lambaları

anathem inceleme

Bilimkurgu ve Felsefenin Doruklarında Gezinen Farklı Bir Tat: Anathem