in

Hikmet Hükümenoğlu’nun Polisiye, Gerilim ve Fantazi Dolu Romanı 04:00 Yeniden Raflarda

Hikmet Hükümenoğlu imzalı 04:00 yeniden okurun karşısına çıkıyor. Eserin yeni adresi Can Yayınları oldu.

04:00 - Hikmet Hükümenoğlu
- Reklam -
- Reklam -

Hikmet Hükümenoğlu eserleri yeni baskılarla okurların karşısına çıkmayı sürdürüyor. Yazarın 04:00 romanı yeni baskısıyla Can Yayınları etiketi altında raflardaki yerini aldı.

1971 yılında İstanbul’da dünyaya gelen yazar, ilk olarak 2005 yılında Kar Kuyusu romanı ile karşımıza çıktı. Onu 2007’de Küçük Yalanlar Kitabı, 2010’da 47 Numaralı Kamara, 2012’de 04:00, 2016’da Körburun, 2018’de Aşka İnanmayanlar İçin Aşk Öyküleri ve 2020’de Atmaca takip etti. Hükümenoğlu’nun Körburun romanı, 2017 senesinde Attila İlhan Roman Ödülü’ne değer bulundu.

Yazarın daha önce çeşitli yayınevlerinden yayımlanan eserler, Can Yayınları tarafından tek bir çatı altında toplanıyor. İlk olarak 2012’de yayımlanan gerilim, fantazi ve polisiye romanı 04:00 de yeni baskısıyla raflardaki yerini alan eserler arasında.

- Reklam -

04:00 – Hikmet Hükümenoğlu | Arka Kapak Tanıtımı

04:00 - Hikmet Hükümenoğlu

“Ama bunlar sırf benim şeytanlarım değil, otobüste yanıma oturan adamın beynini kemiren dertler de bana bulaşıyor ya da marketteki kasiyer kız, çünkü gözlerindeki nefreti görüyorum, tuşlara basan parmaklarının nasıl öfkeyle kasıldığını görüyorum, onların şeytanları da bana da bulaşıyor ya da televizyonda tükürükler saçarak kavga eden o çok bilgili insanlar, onların öfkesi de, mutsuzluğu da, kini de, kederi de eninde sonunda beynimin kıvrımları arasına yerleşip kök salıyor…” Bizimkine benzeyen ama bazı açılardan da çok farklı bir İstanbul. Belki milyonlarca paralel evrenden birinde yer alan diğer İstanbul… Bu şehirde korku, öfke ve çaresizlik birikip patlama noktasına yaklaştıkça adeta şekil almış ve karanlık bir organizmaya dönüşmüş.

Geçmişindeki korkunç bir olay yüzünden hayattan kaçan Giray’la eski karısı –ve yeni cinayet masası baş komiseri Defne– kaybolan çocukların sırrını çözmek için yeniden bir araya gelir. Ancak Giray, gizli gücünü kullanmaya razı olacak mı? Ve tanımadığı insanlar için hayatını tehlikeye atmak onu kendi karanlığından çekip çıkarabilecek mi? 04:00, Hikmet Hükümenoğlu’nun gerilimle fantaziyi birleştirdiği, hızlı kurgusuyla etkileyen bir 21. yüzyıl romanı.

- Reklam -

Toplamda 400 sayfadan oluşan 04:00 geçen yaz raflardaki yerini aldı. Eserin düzeltisi Ebru Aydın, mizanpajı Bahar Kuru Yerek ve kapak tasarımı Utku Lomlu tarafından gerçekleştirildi.

Kitap, yazarın diğer eserlerinde olduğu gibi Can Yayınları’nın Çağdaş dizisi altında yayımlandı. Serideki diğer kitaplara buradan göz atabilirsiniz.

Hikmet Hükümenoğlu eserleri ve 04:00 hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

iski kazıları bizans kalıntıları

İSKİ Kazıları 1.500 Yıllık Bizans Kalıntılarını Ortaya Çıkarttı

Elijah Wood Yüzüklerin Efendisi favorisi

Elijah Wood, Yüzüklerin Efendisi Üçlemesindeki Favorisini Açıkladı