in

Suat Duman’ın Polisiye Serisi 1918 “Bir Hayalet Dolaşıyor” ile Devam Ediyor

Suat Duman polisiye roman serisi 1918’e “Bir Hayalet Dolaşıyor” adlı üçüncü kitap ile devam ediyor.

1918: Bir Hayalet Dolaşıyor – Suat Duman
- Reklam -
- Reklam -

Suat Duman imzalı polisiye roman serisi 1918, yeni macerası Bir Hayalet Dolaşıyor ile yola devam ediyor. Kitap, önceki serüvenlerde olduğu gibi Alakarga Sanat Yayınları etiketiyle okurun karşısına çıkıyor.

Çağdaş polisiye edebiyatın önde gelen yazarlarından Suat Duman, 1977 yılında Kars’ta dünyaya geldi. Ankara Hukuk’tan mezun oldu. Bir süre avukatlık yapan Duman 2009’da ilk romanı Cinayet Mevsimi ile yazın yolculuğuna başladı. Onu 2011’de Müruruzaman Cinayetleri takip etti. Dünyanın Leşleri ise 2015’te yayımlandı. Ardından 2018’de Rakun geldi. Bu eser yazara Dünya Gazetesi’nin verdiği Yılın Telif Polisiye Kitabı ödülünü getirdi.

Çeşitli antolojilerde de (Kanlakarışık 2018, Karmakarışık 2021) öyküleriyle yer alan yazarın uzun soluklu polisiye serisi 1918 ise 2020’de başladı. Serinin ilk kitabı Kalbim Kimsesiz Yurdum ve Ah Dehşet Dehşet! kısa aralıklarla yayımlandı. Üçüncü basamak ise 1918: Bir Hayalet Dolaşıyor oldu.

- Reklam -

Okuru 1. Dünya Savaşı’nın hemen sonrasındaki döneme götüren polisiye serisi, yeni kitaplar ile geniş bir evren sunmaya devam edecek.

1918: Bir Hayalet Dolaşıyor – Suat Duman | Arka Kapak Tanıtımı

1918: Bir Hayalet Dolaşıyor – Suat Duman

Galip devletlerin, İngiliz Yüksek Komiserliği’nde düzenlenen önemli bir baloda buluştuğu günlerde Kadıköy sahiline parçalanmış bir ceset vurur. Gazeteler cesedi bu hale getirenin bir köpekbalığı olduğunu yazmaktadır. Devrimden kaçan Rusların mahallelerinde dolaşan bir hayalet olduğu söylentisi kulaktan kulağa yayılmaktadır. Diğer taraftan ağır şartlar altında çalışan tersane işçileri bir yandan da işgalcilere karşı bilenmektedir. Ferda ve Miette kaynayan şehirden yükselen her sese kulak kabartıyor. Şehirde bir hayalet dolaşıyor.

- Reklam -

“Dışarda hava soğuk. Gökyüzü açık olmalıdır. Yıldızlar iştahla yanıyordur. Belki şimdi baksam, ölmeden önce son kez baksam bu pürüzsüz gecede Tanrı’yı bile görebilirdim. Şükürler olsun derdim o zaman. Tanrım sana şükürler olsun, işte gösterdin yüzünü bana. İşte sonunda gözlerim senin gözlerine bakıyor, işte. İşte gözlerim, benim yıldızlarım, yıldızlarınla, senin gözlerindir onlar, onlarla bir çizgide, bir ışıkta buluştu. Kırpmadan korkmadan bakıyorum gözüne.”

Toplamda 184 sayfadan oluşan 1918: Bir Hayalet Dolaşıyor kitabı 6 Eylül 2021 tarihinden itibaren raflardaki yerini almaya başladı.

Suat Duman polisiyeleri ve yazarın son kitabı hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Christopher Nolan Yeni Filmi Universal pictures

Christopher Nolan Yeni Filminde Universal ile Çalışacak

She-Ra Dizi Live-Action Amazon

She-Ra Animasyonu Live-Action Amazon Dizisi Olmaya Hazırlanıyor