in

1984.4: Philip Kerr Alternatif Bir Distopya ile Geliyor

Bernie Gunther adlı meşhur dedektif romanları ile tanınan Philip Kerr, şimdi de okurun karşısına 1984.4 adlı alternatif distopyası ile çıkıyor.

1984.4 - Philip Kerr
- Reklam -
- Reklam -

Türkçede pek çok tarihi dedektiflik, bilimkurgu, fantastik ve çocuk romanları ile tanıdığımız Philip Kerr, şimdi 1984.4 adlı romanıyla Türkçedeki yolculuğuna devam ediyor. Eser, yazarın özel izni ile dünya çapında ilk defa Türkçe olarak yayımlanıyor.

2018’de aramızda ayrılan İngiliz yazar Philip Kerr’in ilk defa yayımlanan eseri, isminden de anlayabileceğiniz gibi George Orwell’ın 1984 romanına bir alternatif olarak okurun karşısına çıkıyor.

Philip Kerr imzasını Bernie Gunther adlı meşhur dedektif romanlarının altında sık sık gördük. Aynı zamanda Lamba Çocukları ve Dâhi İkizlerin Serüvenleri gibi fantastik çocuk kitaplarıyla da sık sık karşımıza çıktı. Yazarın çocuk kitaplarında P.B. Kerr ismi ile karşımıza çıktığını hatırlatalım.

- Reklam -

Philip Kerr tarafından kaleme alınan güncel eserler dilimize Alfa Kitap tarafından kazandırılıyor.

Paralel evrenlerdeki diğer ihtimallere eğilen 1984.4 romanı konusu itibarıyla distopya edebiyatını seven okurların da dikkatini çekecek cinsten.

1984.4 – Philip Kerr | Arka Kapak Tanıtımı

1984.4 - Philip Kerr

- Reklam -

VIII. Henry’nin sekiz karısının olmadığı, Amerika’nın 1776’da bağımsızlığını kazanmadığı ve John F. Kennedy’nin suikasta kurban gitmediği bir dünya hayal edin. Bilim insanları, birbirlerini belli belirsiz şekillerde etkileyen paralel evrenlerde bu tür dünyaların var olabileceğini söyler. Böylece tüm ihtimaller aynı anda gerçekleşir. Bazı dünyalar bizimkine benzerken bazıları çok farklıdır. Bazı dünyalarda Adolf Hitler doğmamıştır; diğerlerinde Neil Armstrong 1969’da aya ilk ayak basan kişi değildir. Benzer derecede önemli olarak bazı dünyalarda George Orwell meşhur kitabı 1984’ü yazmamıştır. Paralel bir evrene ait olan 1984.4, George Orwell’in 1984’ü gibi olsa da, aynı zamanda ondan çok farklıdır. Bunun kimseyi şaşırtmaması gerekir: Bu dünyadaki bir düşünce paralel evrendeki diğer zihnin türevini de bir şekilde etkiler. 1984.4, 1984’ten etkilenmiştir; 1984.4’ün 1984’ü etkileyip etkilemeyeceğini ise zaman gösterecek.

Ian Rankin ve Claire Seeber gibi yazarları dilimize kazandıran Cem Demirkan tarafından Türkçeye kazandırılan 260 sayfalık kitabın editörlüğü Sibel Hacıoğlu’na ait. Kitabın kapak tasarımı ise Füsun Turcan Elmasoğlu’nun ellerinden çıkıyor.

1984.4 romanı Haziran 2020 tarihi itibarıyla raflardaki yerini alıyor.

Peki siz daha önce Philip Kerr romanlarıyla tanışmış mıydınız? Yazarın bu kitabı ilginizi çekti mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

30 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Lucifer Lucifer dedi ki:

    Bu kitabı Goodreads’te bulamadım. Link atabilecek olan var mı?

  2. Avatar for toz toz dedi ki:

    Goodreads’te yok. Yazarın kendi sitesinde bile yok bu kitap. Google’a sadece kitabın ismini yazınca da çıkmıyor. Kitabın ismi mi farklı acaba?

  3. Avatar for Edward Edward dedi ki:

    Kitap ilk duyurulduğunda ben de araştırmıştım ama bulamadım dediğiniz gibi :frowning:

  4. Avatar for zehir zehir dedi ki:

    Gerçekten çok ilginç bir şekilde Alfa’nın hazırladığı tanıtım metnine uyan bir Kerr kitabı bulmak mümkün değil sanki. Biraz bakındım ve en iyi tahminim daha önce Form Yayınları’nın “Felsefi Bir Soruşturma” adıyla yayınladığı A Philosophical Investigation olabilir bu kitap.

    @alfakitap gelip de doğru bilgiyi verirse ne güzel olur tabi.

  5. Avatar for Howl Howl dedi ki:

    Böyle bir entari var kitap hakkında. o_O

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

25 cevap daha var.

Dennis O'Neil çizgi roman batman

Çizgi Roman Yazarı Denny O’Neil Aramızdan Ayrıldı

Spike Lee, Woody Allen

Spike Lee, Woody Allen Yorumu İçin Özür Diledi