in ,

2018 TBD Bilimkurgu Öykü Yarışması Başlıyor

Türkiye Bilişim Derneği tarafından bu yıl yirmincisi düzenlenen bilimkurgu öykü yarışmasının katılım şartları ve ödülleri açıklandı.

tbd bilimkurgu oyku yarismasi
- Reklam -
- Reklam -

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından 1998 yılından beri aralıksız olarak düzenlenen Bilimkurgu Öykü Yarışması‘nın bu yılki ayağı duyuruldu.

“Çünkü Ursula K. Le Guin’in dediği gibi: hikâye anlatıcısı, hakikat anlatıcısıdır. Gerçekliğe en çok yaklaştığımız yer hayal gücümüzü kullandığımız yerdir.” Bu güzel cümle ile gayet açık bir şekilde özetlemişler durumu. Bununla birlikte öykülerde bilimkurgusal öğeler kullanılması şart elbette.

En fazla 2000 kelimeden oluşması istenen öykülerde Türkçe yazılması, bilimkurgusal öğeler barındırması, daha önce basılı ya da dijital olarak herhangi bir mecrada yayımlanmamış olması ve özgün olması şartları aranıyor. Yarışmaya önceki yıllarda birincilik ödülü alan yazarlar katılamıyor. Her yazar sadece bir öyküyle katılabilecek. Bunun dışında yarışma TBD Yönetim Kurulu üyeleri ile TBD Bilişim Dergisi Yayın Kurulu üyeleri haricindeki herkesin katılımına açık.

- Reklam -

Son öykü teslim tarihi  31 Ağustos 2018 olan yarışmaya katılmak için yazarların, internet sitesinde “Onaylıyorum” adlı belgeyi doldurmaları gerekiyor. Jüride ise Asiye Bendon, Barış Emre Alkım, Bülent Akkoç, Cem Kılıçarslan, Kadir Yiğit Us, Murat Başekim, Özgür Tacer, Sedef Özkan, Seda Uyanık, Tevfik Uyar ve Ümit Dağcı yer alacak.

Sonuçların 12 Kasım 2018 tarihinde açıklanacağı yarışmada jürinin değerlendirmesi sonunda birinciye 3 bin lira, ikinciye 2 bin lira ve üçüncüye ise bin lira ödül verilecek.

- Reklam -

Dereceye giren öykülerden jüri tarafından yayımlanmaya değer bulunanlar kitap olarak basılacak. Öykülerin internet sitesinde, Bilişim Dergisi’nde ya da kitaplaştırılarak yayımlanması için bu adreste bulunan “Onaylıyorum” belgesini doldurmanız ve belgeyi tarayarak e-posta yoluyla TBD’ye göndermeniz gerekiyor. Aksi takdirde katılımcılar yarışmaya kabul edilmeyecek.

Yarışmayla ilgili koşullara ve diğer ayrıntılara detaylı olarak buradan ulaşabilirsiniz. Başarılar!

Emin Özçay

94 yılında hayata gözlerini açan ben, yaşamanın amacını farklı dünyaları keşfetmede buldum. Halihazırda uzatmalı üniversite öğrenciliğine devam ederken, günlük yaşamın rutininden büyülü dünyalarda geçirdiğim zamanlarla kurtulmayı başardım. Çocukluğumda bilgisayar oyunları ve çizgi dizilerle başlayan serüvenim, şu zamanki hayatımın temelini oluşurdu. Keşfettiğim dünyaların büyüsüne kapıldığımdan, bu dünyayı pek sevmiyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for hayalperest44 hayalperest44 dedi ki:

    Verdiğiniz ikinci link 2017 Öykü Yarışması’na yönlendiriyor. Düzeltir misiniz?

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Düzelttik. Teşekkürler uyarınız için.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Çevirmenin Çemberi: Merdivenler Kenti

Çevirmenin Çemberi: Merdivenler Kenti

Bir Astronotun Sonsuz Yolculuğu - Jaroslav Kalfar

Sıra Dışı Çek Bilimkurgusu “Bir Astronotun Sonsuz Yolculuğu” Bizlerle