in ,

2019 World Fantasy Awards Sonuçları Açıklandı

1975 yılından bu yana dağıtılan ve alanında önemli bir yer edinen World Fantasy (Dünya Fantazi) Ödülleri’nin 2019 kazananları belli oldu.

world fantasy 2019
- Reklam -
- Reklam -

Dünya Fantazi ekibi tarafından organize edilen ve her sene bir önceki yılın çalışmaları için verilen ödüller, etkinliğin merkezi olarak adlandırılan yıllık kongrede açıklanmaya devam ediyor. Ödülün ilk verildiği yıllardan bu yana, sunulan bazı kategoriler değişti. Şu an World Fantasy Ödülleri, toplamda beş kitap kategorisi, bir sanatçı kategorisi ve iki tane de özel ödül olmak üzere 8 kategoride veriliyor.

Aynı zamanda adayların açıklandığı sırada yaşam boyu başarı ödülü verilen isimler de belli oluyor. Bu yılın yaşam boyu başarı ödülleri Hayao Miyazaki ve Jack Zipes’a verildi.

En İyi Roman dalında C. L. Polk’un kaleme aldığı Witchmark ipi göğüsledi. Polk’un henüz dilimize çevrilmemiş eseri entrika, sihir, ihanet ve romantizmi birleştiren çarpıcı, bağımlılık yaratan bir fantastik roman olarak tanımlanıyor.

- Reklam -

En İyi Uzun Kurgu dalında ise Kij Johnson, kaleme aldığı The Privilege of the Happy Ending (Mutlu Sonun Ayrıcalığı) ile ödülün sahibi oldu. Kansas Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapan Johnson da dilimize herhangi bir eseri bulunmayan isimlerden. Yazarın bugüne kadar Clarkesworld Dergisi’nde birçok öyküsü yayımlandı.

Kısa Kurgu Ödülü İki Farklı İsme Verildi

En İyi Kısa Kurgu ödülünü ise bu yıl iki isim paylaştı. Mel Kassel’ın Ten Deals with the Indigo Snake (Çivit Yılanıyla On Anlaşma) ve Emma Törzs’ün Like a River Loves the Sky (Bir Nehir Gibi Gökyüzünü Sever) kurguları ödüle layık görüldü.

- Reklam -

En İyi Antoloji’de de yine bir Tor eseri ödülü kazandı. Irene Gallo’nun düzenlediği Worlds Seen in Passing: Ten Years of Tor.com Short Fiction, ödülün sahibi oldu.

En İyi Derleme’de de Paolo Bacigalupi ve Tobias S. Buckell’in birlikte derlediği The Tangled Lands (Karışık Diyarlar) bulunuyor. Türk okurları Bacigalupi’yi  dilimize çevrilen Kurma Kız ve Suda Bıçak İzleri kitaplarıyla tanıyor. Bilimkurgu yazarı olan Buckell, birçok romanı ve Nebula adaylığı bulunmasına rağmen henüz herhangi bir eseri Türkçeye çevrilmedi.

Son olarak En İyi Sanatçı ödülünü Rovina Cai, Profesyonel Özel Ödül’ünü The Writer’s Map: An Atlas of Imaginary Lands ile Huw Lewis-Jones ve Amatör Özel Ödül’ü de Beneath Ceaseless Skies: Literary Adventure Fantasy ile Scott H. Andrews kazandı.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Miyazaki ömür boyu başarı ödülü alsın varsa.

  2. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    En iyi sanatçı ödülü Rovinia Cai’ye verilmiş. Çok sevindim. :heart_eyes: İnşallah yeni çizimlerinin olduğu romanlar da çizimlerle birlikte ülkemizde yayınlanır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Linda Hamilton Terminator

Miller, Eski Terminator Filmlerinin Eksiğini Açıkladı

Dracula

Yeni Dracula Biseksüel Olacak