in ,

2020 Philip K. Dick Ödülü Adayları Duyuruldu

Bilimkurgu edebiyatının usta isimlerinden Philip K. Dick anısına düzenlenen Philip K. Dick Ödülü’nün 2020 adayları belli oldu.

2020 Philip K. Dick Ödülü
- Reklam -
- Reklam -

Philip K. Dick Vakfı ve Philadelpha Bilimkurgu Topluluğu tarafından her yıl verilen Philip K. Dick Ödülü için 2020 adayları belli oldu.

Ödül töreni, Yüksek Şatodaki Adam, Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi?, Karanlığı Taramak ve Ubik gibi romanların yazarı Philip K. Dick anısına 1982’den bu yana her yıl düzenleniyor. Her sene, bir önceki yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde çıkmış olan ciltsiz ve bilimkurgu türünde kitapların yarıştığı ödül töreninde bugüne dek birçok isim yarıştı.

Kazananlar arasında William Gibson (1984, Neuromancer), Ian McDonald (1991, King of Morning, Queen of Day), Carol Emshwiller (2002, The Mount), Ramez Naam (2015, Apex), Carrie Vaughn (2017, Bannerless), Audrey Schulman (2018, Theory of Bastards) gibi isimler yer alıyor. Ödülü son olarak geçen yıl kazanan isim ise Sooner or Later Everything Falls into the Sea: Stories adlı kitabıyla Sarah Pinsker olmuştu.

- Reklam -

Nihayet bu yılın adayları da belli oldu.

2020 Philip K. Dick Ödülü

İşte 2020 Philip K. Dick Ödülü Adayları

  • Failed State adlı kitabı ile Christopher Brown (Harper Voyager)
  • The Book of Koli adlı kitabı ile M. R. Carey (Orbit)
  • Dance on Saturday adlı kitabı ile Elwin Cotman (Small Beer Press)
  • Bone Silence adlı kitabı ile Alastair Reynolds (Orbit)
  • Road Out of Winter adlı kitabı ile Alison Stine (Mira)
  • The Doors of Eden adlı kitabı ile Adrian Tchaikovsky (Orbit)

Ödüle aday olan isimlerden Alastair Reynolds’ın son olarak Keşif Uzayı 3. kitabı Arınma Geçidi, geçen haftalarda Türkçe olarak raflardaki yerini almıştı. Ancak şu an için aday olan kitaplar dilimize henüz çevrilmemiş durumda.

- Reklam -

Bu yılki ödülün jüri üyeleri arasında Jessica Reisman (Başkan), F. Brett Cox, Brendan A. DuBois, Cynthia Felice ve Tim Pratt yer alıyor. 2020 Philip K. Dick Ödülü kazananı da 2 Nisan 2021 tarihinde çevrim içi olarak Norwescon 43 etkinliğinde duyurulacak.

2020 Philip K. Dick Ödülü’ne aday olan isimler arasında okuduğunuz bir kitap bulunuyor mu? Hangi yazarın seçilmesini umut ediyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Philip Dick Award

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for holysega holysega dedi ki:

    Bu ödülleri daha önce duymamıştım. Adına ödül töreni düzenlenen bu kişinin önemli biri olduğu çıkarımı üzerine kitaplarına göz gezdirme niyetindeyim. Bilim kurgudan ziyade fantastik edebiyat tutkusuna sahibim. Ama yeniliklere her zaman açık olmalıyız.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Superman and Lois fragmanı

Superman & Lois Fragmanı: The CW Dizisi Yakında Başlıyor

Yeni Game of Thrones Dizisi Tales of Dunk and Egg

Yeni Game of Thrones Dizisi Tales of Dunk and Egg Geliyor