in

Roberto Bolano’nun En İddialı Yapıtı “2666” Tekrar Türkçede

Latin Amerika edebiyatının önemli yazarı Roberto Bolano’nun dev yapıtı 2666, Can Yayınları etiketiyle bir kez daha raflardaki yerini alıyor.

2666 - Roberto Bolano
- Reklam -
- Reklam -

Roberto Bolano imzalı 2666 bir kez daha raflara geliyor. Eserin yeni baskısı, Can Yayınları imzasıyla okurun karşısına çıkıyor.

Latin Amerika edebiyatının en önemli yazarları arasında gösterilen Şilili Roberto Bolano’nun kült romanı bir kez daha raflarda. Daha önce Pegasus Yayınları etiketiyle yayımlanan eser, aynı çeviri ve yeni bir edisyonla Can Yayınları’nın Modern Serisi kapsamında yayıma hazırlandı.

Can Yayınları bir süredir yazarın diğer eserlerini de okurlarla buluşturmayı sürdürüyordu. Son olarak Gerçek Bir Polisin Çilesi, Mösyö Pain ve Tılsım raflardaki yerini almıştı.

- Reklam -

Yazarın ilk olarak 2004 yılında orijinal dilinde yayımlanan dev eseri, basıldığı tarihten bu yana pek çok edebiyat ödülünün sahibi olmayı başarmıştı. Bolano’nun en iddialı romanlarından birisi olan 2666, ülkemizde de geniş kitlelerce okunmuş bir eser.

1953 yılında Şili’de doğan Roberto Bolano, 1998 tarihli Vahşi Hafiyeler kitabıyla adını dünyaya duyurmuştu. 2003 yılında, henüz 50 yaşında aramızdan ayrılan yazar Latin Amerika edebiyatının en gözde isimlerinden birisi.

2666 – Roberto Bolano | Arka Kapak Tanıtımı

2666 - Roberto Bolano

Meksikalı entelektüellerin güçle ilişkisi bilinen hikâyedir. Hepsi aynıdır demiyorum. Kayda değer istisnalar var. Güce teslim olanların kötü niyetli olduklarını da söylemiyorum. Hatta tamamen teslim olduklarını bile iddia etmiyorum. Sadece bir iş deyip geçebiliriz ama devlet için çalışmaktan bahsediyoruz. Avrupa’da entelektüeller yayınevleri veya gazeteler için çalışır, karıları onlara bakar veya aileleri zengindir ve kendilerine aylık ödenek bağlatmıştır veya işçidirler ya da suçludurlar ve yaptıkları işten dürüstçe para kazanırlar. Meksika’da, ve bu söylediğim Arjantin hariç bütün Latin Amerika için de geçerli, entelektüeller devlet için çalışır.

2666’yı meydana getiren birbirinden bağımsız okunabilecek beş roman ortak unsurlar içerdiği gibi ortak bir amaca da hizmet eder. Romancılardan akademisyenlere, mahkûmlardan spor yazarlarına, öğrencilerden savaş suçlularına uzanan karakterlerin yolları ABD-Meksika sınırındaki, kadın cinayetleriyle ün salan meşum bir şehirde kesişir…

- Reklam -

Yaşamının son yıllarında inşa ettiği 2666, Roberto Bolaño’nun belki de en iddialı yapıtı.

#kültroman #maksimalizm #ikincidünyasavaşı #şiddet #kadıncinayetleri #suç

Toplamda 1192 sayfadan oluşan kitabın çevirmeni değişmiyor: Zeynep Heyzen Ateş. Eserin editörlüğü ise Emrah İmre’ye ait.

Yayınevinin Modern dizisinde yer alan diğer kitaplara buradan göz atabilirsiniz.

2666 ve Roberto Bolano imzalı diğer eserler hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kmives Out 2 ve 3 Daniel Craig

Knives Out 2 ve 3 Netflix ile Geliyor: Daniel Craig Yeniden Başrolde

Rocky dizisi Sylvester Stallone

Rocky’nin Öncesini Konu Alan Dizi Yolda: Sylvester Stallone Duyurdu