in

“365 Gün 365 Cinayet” Ön Siparişte

Üstat Mümtaz Arıkan’ın tamamen elle resimlediği “365 Gün 365 Cinayet,” İthaki Yayınları aracılığıyla bizlerle buluşuyor.

365 gun 365 cinayet ust
- Reklam -
- Reklam -

Hem Cumhuriyet Gazetesi’nde hem de NTV’de yayınlanan “Tarihte Bugün” adlı çizgi belgeselin yaratıcısı olan ünlü çizer Mümtaz Arıkan, bu kez bir polisiye araştırmasıyla karşımızda.

Dünyada iz bırakan bütün büyük cinayetleri araştıran Arıkan’ın her güne bir meşhur cinayet gelecek şekilde derlediği kitap, tamamen el çizimi görsellerle dolu. Ünlü çizer kitabı oluşturmak için yedi yıl boyunca dünyayı dolaşmış.

365 Gün 365 Cinayet’in arka kapak yazısı şöyle:
365 gun 365 cinayetİnsanlık tarihi cinayetle başlar; Mümtaz Arıkan bu bilgiden yola çıkarak yedi senesini dünya tarihinin seyrini etkileyen cinayetleri araştırarak, resimleyerek, öyküleyerek geçirdi. Faili meçhullerden seri katillere, kan donduran sadistliklerden nefret cinayetlerine uzanan bu cinayet takvimi gazeteci ve çizer Mümtaz Arıkan’ın bilgisayar kullanmadan, tamamen elde hazırladığı titiz bir çalışmanın ürünü.

- Reklam -

Mümtaz Arıkan kimdir?

- Reklam -

1947’de Üsküdar’da doğdu. Ankara Kurtuluş Lisesi’nde öğrenciyken, Son Baskı ve Tasvir gazetelerinde ilk resimli romanları ve sinema yazıları yayımlandı (1967). Daha sonra İstanbul’da Güzel Sanatlar Akademisi’nin Grafik Bölümü’nü bitirdi. Bir yılı bulan bir süre, Lütfi Akad’ın TV için çekilen Ömer Seyfettin’in Hikâyeleri dizisinde çalıştı. Daha sonra da Muzaffer Aslan’ın filmlerinde asistan olarak görev yaptı. Doğan Kardeş, Hürriyet ve Gırgır’da çalıştı. Çizgiroman, karikatür, illüstrasyon, afiş gibi ürünler verdi. 1980’de bir davet üzerine Bahreyn’e gitti ve ülkenin tanıtımı için yapılan çizgi filmlerde çalıştı. 1983’ten itibaren Cumhuriyet gazetesinde çalışan Mümtaz Arıkan, “Tarihte Bugün” çizgi bandını 30 yıl hazırladı. 2004-2005 yılları arasında, “Tarihte Bugün” belgesel çizgi programı, NTV kanalında aralıksız 1,5 yıl yayımlandı.
Ayla Duru Karadağ‘ın editörlüğüyle İthaki Yayınları’ndan çıkacak 488 sayfalık kitap şu anda ön siparişte. Sanal ve fiziki kitap mağazalarında yerini alma tarihiyse 8 Haziran

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

yayınevlerine sorduk ekonomi

Yayınevlerine Sorduk: “Ne Olacak Bu Ekonominin Hâli?”

Han Solo banner

Çizgi Düşler’den Yeni Bir Star Wars Çizgi Romanı: Han Solo