in

Genç-Yetişkin Serisi 39 İpucu’nun İlk Üç Kitabı Çıktı

Aralarında Rick Riordan’ın da bulunduğu pek çok farklı yazar tarafından kaleme alınan “39 İpucu” serisinin ilk üç kitabı Artemis Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

39 ipucu ust
- Reklam -
- Reklam -

Artemis Yayınları birçok farklı yazarın ortaklaşa katkıda bulunduğu, iki kardeşin maceralarını konu alan 39 İpucu adlı genç-yetişkin serisini basmaya başladı ve aynı anda ilk üç kitabı çıkararak açılışı yaptı.

Serinin ilk romanı Kemik Labirenti (The Maze of Bones), Amerikalı yazar Rick Riordan tarafından yazıldı. Öncesinde dilimize Doğan Egmont Yayıncılık tarafından çevrilen Percy Jackson ve Olimposlular, Olimpos Kahramanları ve Magnus Chase ve Asgard Tanrıları gibi serileriyle yazarı tanımıştık. 2008 yılında çıkan kitapta, iki kardeş Amy ve Dan Cahill’e, büyükannelerinin mirası okunduktan sonra, kendilerine ipucu mu bir milyon dolar mı diye sorulduğunda ipucu şeklinde yanıtladıklarında macera da başlıyor. Gelin seriyi başlatan romanın tanıtım bültenine hep birlikte bakalım:
39 ipucu 1BİR MİLYON DOLAR MI, YOKSA İPUCU MU?

Ailenizin bir zamanlar insanlık tarihindeki en güçlü ailelerden biri olduğunu öğrenseniz ne yapardınız? Ve size bu benzersiz güce dünyanın dört bir köşesine dağılan 39 İpucu’nu toplayarak ulaşabileceğiniz söylense? Size sunulan bir milyon doları kabul edip ipuçlarından vazgeçer miydiniz?

- Reklam -

Yoksa hiç düşünmeden bu tehlikeli yolculuğa mı çıkardınız?

MACERA BAŞLIYOR

- Reklam -

Büyükannelerinin mirası okunduktan sonra Dan ile Amy Cahill’e soruluyor: Bir milyon dolar mı, yoksa ipucu mu? Onlar da ilk ipucunu almayı tercih edip kendilerini Paris’te buluyor. Böylece ailenin diğer üyeleriyle amansız bir yarışa giriyorlar. Rakipleri, kazanmak için her yolu deneyecek. Ve ipucu avı devam ettikçe, tehlike artacak.
Serinin ikinci romanı Yanlış Rota (One False Note), Yetenek(siz) ve Adadakiler eserlerinden tanıdığımız Gordon Kormon tarafından yazılmış. Kemik Labirenti’ndeki olayların devamını işleyen kitapta, sırada ikinci ipucu var. Bu sefer kardeşler, Mozart’ın şifreli bestesi şeklindeki ipucuyla Viyana’ya giderler. Çocuk kitaplarında New York Times En İyi Satanlar listesine de giren eserin tanıtım bülteni şöyle:
AVA DEVAM

Amy Cahill ve erkek kardeşi Dan, 39 İpucu’nu bulmak için girdikleri yarışta rakiplerine rağmen önde gidiyor. Bu kez araştırmaları onları Viyana’ya götürüyor ve sıradaki ipucu için ellerinde Mozart’ın şifreli bir bestesi var. Açgözlü akrabaları peşlerindeyken, Amy ve Dan zafere mi koşuyor, yoksa ölümcül bir tuzağa mı?

 39 ipucu 2  39 ipucu 3

Kılıç Hırsızı adlı üçüncü kitabıysa , Pegasus Yayınları tarafından çıkarılan Yedi Harika Kolossus’un Yükselişi’yle tanıdığımız Peter Lerangis yazıyor. Bu sefer kardeşlerle birlikte, üçüncü ipucunu aramak için Japonya’ya gidiyoruz, bu eserin bülteniyse şu şekilde:
TEHLİKELİ BİRLİKTELİK

İpucu avı on dört yaşındaki Amy Cahill’le erkek kardeşi Dan’i Japonya’ya götürüyor. Üçüncü ipucunu bulmak için amcaları Alistair Oh’a güvenmek zorundalar. Peki, onunla iş birliği yapmaya cesaret edebilecekler mi? Ama Cahill ailesinde birine güvenmenin bedeli ağır olabilir.
Artemis Yayınları tarafından yayınlanan kitaplar raflardaki yerini aldı bile.

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

prenses leia nin gunlugu ust

Carrie Fisher’dan Son Anı Kitabı: Prenses Leia’nın Günlüğü

turklerin seytani masallari ust

“Türklerin Şeytani Masalları” Çok Yakında Raflarda