in

47 Yerli Yazarın Katılımıyla Oluşan “Bilimkurgu Öykü Seçkisi 2018” Raflarda

Yerli Bilimkurgu Yükseliyor oluşumun hazırladığı ve Özgen Berkol Doğan Kütüphanesi’ne ithaf ettiği “Bilimkurgu Öykü Seçkisi 2018” raflarda.

bilimkurgu oyku seckisi ust
- Reklam -
- Reklam -

Geçtiğimiz sene aramıza katılan ve türün hayranlarını bir araya getirme misyonunu üstlenen Yerli Bilimkurgu Yükseliyor sitesi, kurulduğu günden bu yana yerli bilimkurguya dair eski ve yeni, kıyıda köşede kalmış ne varsa hayranlarıyla buluşturmaya ve bizlere bu konular hakkında etkileşimde bulunabileceğimiz nitelikli bir platform sağlamaya devam ediyor. Daha önce yine sitemizden duyurduğumuz öykü yarışmalarıyla adından söz ettiren oluşum, şimdi de genç yaşında aramızdan ayrılan çevirmen ve fizikçi Özgen Berkol Doğan‘a ithaf edilen 2018 öykü derlemesinin basılı versiyonu olan Bilimkurgu Öykü Seçkisi 2018 ile karşımızda.

Bazılarına Bilimkurgu Kulubü‘nden de aşina olduğumuz isimlerin yer aldığı derlemede Selma Mine, Müfit Özdeş, Haldun Aydıngün, Orkun Uçar, Gurur Asi, Kemal Mükremin Barut, Zübeyir Tokgöz, Yüksel, Yılmaz, Metin Uçar, Gri Esin Akyıldız ve Esra Uysal gibi yerli ve çağdaş yazarların öyküleri bulunuyor.

Kitabın arka kapak yazısıysa bizden birine, Genel Yayın Yönetmenimiz M. İhsan Tatari‘ye ait:
“İyi bilimkurgu iyi edebiyattır.”

- Reklam -

bilimkurgu oyku seckisiÖzgen Berkol Doğan’ın bir rüyası vardı; çok sevdiği bilimi ve bilimkurguyu ülkemizde daha çok insana ulaştırmak. Bu uğurda hem CERN’e kabul edilen sayılı Türk fizikçilerden biri olmayı başardı hem de Ben Efsane, Gece Kanatları gibi değerli eserleri dilimize çevirdi. Ne yazık ki kendisini 2007’de yaşanan bir uçak kazasında kaybettik. Ama rüyası yaşamaya devam ediyor…

Bilimkurgu bugün ülkemizde daha önce hiç olmadığı kadar yaygın. Üstelik sadece okumuyoruz, yazıyoruz da… Ve elinizdeki kitap bunun en güzel kanıtlarından biri. 47 yerli yazarımızın 51 öyküsünü içeren bu derlemede Gurur Asi, Haldun Aydıngün, Müfit Özdeş, Orkun Uçar, Özlem Kurdoğlu, Selma Mine ve Yüksel Yılmaz gibi romanları ve öyküleriyle bizleri sayısız kez başka alemlere götüren önemli yazarlarımızın yanı sıra Abdülkadir Doğanay, Esra Uysal, Gökcan Şahin, Gri Esin, Kenan Çetinkaya ve Tuğrul Sultanzade gibi umut vadeden genç yetenekler de bulunuyor.

- Reklam -

Bu bile Özgen Berkol Doğan’ın anısına kurulan Bilimkurgu Kütüphanesi ile “bilimkurgu’yu tanıtma ve sevdirme” sloganıyla yola çıkan Yerli Bilimkurgu Yükseliyor oluşumunun ortaklaşa çalışmalarıyla hazırlanan bu öykü seçkisini iki kez okunası, iki kez bağırlara basılası kılıyor. Kapağı aralamak için daha ne bekliyorsunuz?

– M. İhsan Tatari
Kayıp Rıhtım
47 yazarın 51 öyküsünü içeren, Paradigma Yayınları aracılığıyla bizlerle buluşturan Bilimkurgu Öykü Seçkisi 2018, okurlarını birbirinden farklı kurgusal evrenlere çağırmak üzere satışa sunuldu bile efendim. Şimdiden herkese iyi okumalar!

Seray Soysal

Okumayı ve yazmayı öğrendiğimden beri bir şeyler yazıyorum. Daha çok da okuyorum. Sosyoloji okuduğum için inceleme alanım bu dünyanın insanları olsa da ilgi alanım başka dünyalar olduğu için artık MSGSÜ Felsefe Bölümü'nde yüksek lisans öğrencisiyim. Bir Bellatrix, Auri kadar olmasa da ben de pek buralardan sayılmam zaten.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yüzyıl Serisi "Yeşil Adam"

Yüzyıl Serisi “Yeşil Adam” ile Devam Ediyor

Paul Tremblay Soylesi

Paul Tremblay: “Karakterlerimi Yaratırken Hep Empatiden Yola Çıkarım”