in

50 Kuşağını Aydınlatan Arkadaş Mektupları Çıktı

50 Kuşağı’nın önemli yazarlarından Erdal Öz, Adnan Özyalçıner ve Kemal Özer’in mektupları, Arkadaş Mektupları adlı derlemede bir araya getirildi.

Arkadaş Mektupları
- Reklam -
- Reklam -

Can Yayınları, edebiyat tarihimiz adına dikkat çeken bir işe imza atıyor. Aynı zamanda yayınevinin de kurucusu olan Erdal Öz’ün mektuplarını da içeren yeni bir çalışma ortaya çıkartıldı. Yalçın Armağan tarafından derlenen mektuplar 50 Kuşağı yazarları arasında önemli isimleri barındırıyor.

Erdal Öz, Adnan Özyalçıner ve Kemal Özer üçlüsünün 1955 ve 1973 seneleri arasında kaleme aldıkları mektuplar; Arkadaş Mektupları adlı kitap aracılığıyla okurların beğenisine sunuldu.

Kuşağın önemli yazarlarını bir araya getiren eser, odaklandığı 18 yılda hem yazarların kişisel geçmişlerini hem de kenarda köşede kalmış edebiyat tarihini gözler önüne seriyor.

- Reklam -

50 Kuşağı Yazarlarının Mektupları Yıllar Sonra Ortaya Çıktı

1935 doğumlu Erdal Öz yıllarca yayıncılıkla uğraştı. Öykü ve romanlar yazdı. 1978 senesinde Orhan Kemal Roman Ödülü’nü aldı. Yayın dizileri yönetti ve 1981’de Can Yayınları’nı kurdu. Sait Faik Hikâye Armağanı, Sedat Simavi Öykü Ödülü gibi pek çok ödüle layık görüldü. Öz, 2006 yılında hayatını kaybetti.

Eserde mektupları bulunan bir diğer yazar ise 1934 doğumlu Adnan Özyalçıner. Öykü, romna, inceleme, deneme, halk hikâyesi gibi türlerde sayısız eser verdi. Sait Faik Hikâye Armağanı’nı iki defa kucakladı, pek çok ödül aldı.

- Reklam -

Arkadaş Mektupları’nda karşımıza çıkan son isim ise 1935 doğumlu şair ve yazar Kemal Özer var. Pek çok şiir ödülüne layık görülen Özer, bir dönem İkinci Yeni akımının da içinde yer aldı. Ardından, toplumcu gerçekçi bir anlayışa yöneldi.

Eseri derleyerek bizlerle buluşturan Yalçın Armağan ise 1977 Kayseri doğumlu. Doktorasını Türk Edebiyatı Bölümü üzerine yapan Armağan, İmkânsız Özerklik: Türk Şiirinde Modernizm adlı eseriyle tanınıyor.

5 Kasım 2019 itibarıyla raflarda olacak Arkadaş Mektupları 392 sayfadan oluşuyor.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Çin Ulusal Uzay Dairesi

Çin, Ay Görevi Hazırlıklarını Tamamladı

Game of Thrones

Game of Thrones Yazarı, Kitaba Öncelik Verecek