in

7 Korku, Savaşın Gerçekliğini Yüzümüze Vurmaya Geliyor

Bosna-Hersekli yazar Selvedin Avdic, Bosna Savaşı’nın sonrasını çarpıcı bir şekilde anlatıyor.

7 korku ust
- Reklam -
- Reklam -

Savaşlarla ilgili anlatılan şeyler, genellikle üzerinde bolca kahramanlık sosu ve dram baharatıyla karşımıza çıkıyor. Ancak bazen kötü şeyleri anlatmanın en etkili ve iyi yolu, onları apaçık anlatmaktır. İşte 7 Korku adlı romanıyla Selvedin Avdic de bunu yapıyor.

Dedalus Kitap etiketiyle raflardaki yerini alan 7 Korku, Avrupa’nın göbeğinde yaşanan Bosna Savaşı’ndan hemen sonrasını anlatıyor. Savaşın insanlar üzerinde yarattığı yıkımı fantastik ve mitolojik öğelerle süsleyerek okuyucuyla buluşturan kitabın tanıtım metni şu şekilde:

Yedi Korku, dokuz ay boyunca sadece üç gün uyuyabilen bir roman.7 korku Delilik ile uzlaşma, savaş ile barış, yaşayanlarla ölüler, evlilik ile yalnızlık dilemmalarını tutuyor içinde. Bosna Savaşı’nın ardından insanların bölünmüşlüğü üzerine yoğunlaşan, gerçeküstü ögelerle harmanlamış büyük bir roman bu. Salgın bir hastalık gibi hızla yayılan ve insanları esir alan korkular. Karanlığa, savaşın tamtamlarına bulaşan histerik körlüğümüz. Slav mitleri ile Pegasus. Balkanların, sıra dışı yazarı Selvedin Avdić’in kaleminden dökülen bu başyapıtla yıkım dolu bir dünyaya başımızı önümüze eğerek giriyoruz.

- Reklam -

Selvedin Avdic’in ilk romanı olan 7 Korku önce 2009’da Bosna’da yayınlandı. Kitap İngilizce’ye çevrildikten sonra 2013’te Recognition of Excellence Derneği’nin verdiği Bilimkurgu ve Fantastik Çeviri Ödülleri‘ne, bir sonraki sene ise Uluslararası Dublin Edebiyat Ödülü‘ne (International IMPAC Dublin Literary Award) aday oldu.

- Reklam -

176 sayfalık bu etkileyici romanı dilimize kazandıran isimse, daha önce Çevirmenin Çemberi köşemizde ağırladığımız Öznur Özkaya. Şimdiden keyifli okumalar…

Türker Beşe

Müzmin arkeolog adayı. 4 yaşında atari oynamakla başlayan oyunculuk macerası şiddetle devam etmektedir. Okuma zevki günden güne değişmekle birlikte, tuhaf kurgu, büyülü gerçeklik ve tekinsiz korkudan aldığı keyfi hiçbir türden alamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

kan ve gul ust

Kan ve Gül: Bu Şarkıyı Siz de Biliyorsunuz

tefrika dizisi

“Tefrika Dizisi” Edebiyatımızın Unutulan Sayfalarını Aydınlatacak