in

Oya Baydar’ın Koronavirüs Günlükleri Kitap Oldu

Usta yazar Oya Baydar’ın Koronavirüs günlerinde tuttuğu günlükleri 80 Yaş Zor Zamanlar Günlükleri ile kitap oldu.

80 Yaş Zor Zamanlar Günlükleri - Oya Baydar
- Reklam -

Oya Baydar yeni kitabı 80 Yaş Zor Zamanlar Günlükleri ile karşımıza çıkıyor. Yazarın günlük türündeki eseri, Can Yayınları’nın Çağdaş dizisi kapsamında yayımlanıyor.

1940 yılında dünyaya gelen Oya Baydar, Notre Dame de Sion Fransız Kız Lisesi’nde kaleme aldığı Allah Çocukları Unuttu adlı gençlik romanı ile yazarlık kariyerine başladı. 1964 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nü tamamladı. Doktora tezini Türkiye’de İşçi Sınıfının Doğuşu üzerine yazdı. 12 Eylül döneminde yurt dışına çıktı. 12 yıl Almanya’da sürgün kaldı. 1991 yılında yazdığı Elveda Alyoşa ile Sait Faik Hikâye Armağanı’na layık bulundu. Onu 1993 yılında Kedi Mektupları ile Yunus Nadi Roman Ödülü takip etti. 2001 senesinde Orhan Kemal Roman Armağanı’nı Sıcak Külleri Kaldı ile aldı. 2004’te Erguvan Kapısı ile Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü’nü kazandı.

Yazarın Çöplüğün Generali, Hiçbiryer’e Dönüş, Kayıp Söz ve Sıcak Külleri Kaldı gibi kitapları Can Yayınları etiketiyle yayımlandı. Baydar’ın Koronavirüs günlerinde tuttuğu günlüklerini bir araya getiren 80 Yaş Zor Zamanlar Günlükleri geçen günlerde raflardaki yerini aldı.

- Reklam -

80 Yaş Zor Zamanlar Günlükleri – Oya Baydar | Arka Kapak Tanıtımı

80 Yaş Zor Zamanlar Günlükleri - Oya Baydar

İnsan 80 yaşına varıp da yaşayacak az zamanı kaldığında bir ömrün bütün çabalarının, umutlarının, acılarının, sevinçlerinin sıfırlanmasını kabullenemiyor. Yaşamımın anlamı neydi sorusuna, hiçbir anlamı yoktu, cevabını vermenin ağırlığına dayanamıyor O zaman, bir virüsün yıkıcılığından medet umuyor, insanlığın bu enkazın altından kalkabileceği, başka bir dünyayı mümkün kılabileceği umuduna sarılıyor bir an, ama sadece bir an.

Oya Baydar’ın, 2020 yılında tüm dünyayı kasıp kavuran pandeminin ilk günlerinden yıl sonuna kadar tuttuğu bu notlarda Covid-19’un toplumsal hayattaki etkilerini gün gün takip ediyoruz. Bir virüsün anlı şanlı insan uygarlığını perişan etmesi, halkın hastalığa yaklaşımı, tüm sokakları saran korku, sivil toplumun her şeye rağmen mücadeleye devam etme çabası, iktidarların çaresizliği, 65 yaş üstü insanların yaşadıkları kapanma/kapatılma günleri…

- Reklam -

Tüm bunlar, 80 yıl boyunca mücadeleyi bir an olsun bırakmamış bir kalemin anıları, kendi hayatının muhasebesi ve geleceğe dair beklentileriyle yoğruluyor.

Usta bir yazarın yaşanan bu ilginç zamanlara düştüğü, yıllar sonra bile tekrar tekrar dönülüp okunabilecek zihin açıcı notlar.

Toplamda 320 sayfadan oluşan günlük türündeki eser, Şubat 2021 tarihinden itibaren raflardaki yerini aldı. Eser, Can Yayınları Çağdaş Serisi’nin yeni üyesi olarak karşımıza çıkıyor. Dizideki kitapların geneline buradan göz atabilirsiniz.

Peki siz Oya Baydar kitaplarını takip ediyor musunuz? Yazarın günlükleri hakkındaki düşünceleriniz nasıl? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Yetmez ama evet diyorum. :slight_smile:

  2. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Ben böyle Corona ile ilgili günlük tutsam basmaya değer görülmez :joy:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

netflix oyun

Netflix Türkiye Abone Sayısı 3,5 Milyonu Aştı

Lupin 1. Sezon 2. Kısım Fragmanı

Lupin 1. Sezon 2. Kısım Fragmanı Yayınlandı: Netflix’in Yeni Polisiye Dizisi Yola Devam Ediyor