in

9 Postmodernist Öykü Tanıdık İsimlerle Geliyor!

Kayıp Rıhtım ekibinden de bolca tanıdık ismi barındıran “9 Postmodernist Öykü” kitabı raflardaki yerini aldı! Önyargıları yıkan ve Postmodernizm’i güncel örnekleriyle öne çıkaran eser Vapur Yayınları etiketiyle çıktı.

9 postmodern oyku ust
- Reklam -
- Reklam -

Kayıp Rıhtım ekibinden isimleri kitaplarda, dergilerde, yayınevlerinde görmek uzun süredir sıradan bir haber. Bugün ise birden fazla Rıhtım sakinini bir öykü derlemesinde görüyoruz. “9 Postmodernist Öykü” raflardaki yerini aldı!

Yazar ve editör Arda Kıpçak’ın yayıma hazırladığı ve Vapur Yayınları etiketiyle çıkan kitabın yazar kadrosu şöyle: Arda Arel, Berkan M. Şimşek, Bülent Ayyıldız, Can Erol, Elif Şeyda Doğan, Melida Tüzünoğlu, Onur Selamet, Ozan Çınar ve Özgürcan Uzunyaşa.

Tanıdık isimlere gelirsek… Bülent Ayyıldız’ın Kayıp Rıhtım Yılın Enleri 2018 anketinin Yılın En İyi Yerli Fantastik Romanı kategorisinde birinci seçildiğini hatırlatarak başlayabiliriz.

- Reklam -

Elif Şeyda Doğan’ı ise Rıhtım için hazırladığı mitoloji testleri ve Öykü Seçkisi’ndeki hikâyeleriyle biliyoruz. Özgürcan Uzunyaşa da Seçki’nin eski gediklilerinden. Uzunyaşa’yı ayrıca çektiği ödüllü kısa filmlerden de hatırlıyoruz.

9 postmodernist oyku kapak

- Reklam -

Onur Selamet ise genel yayın yönetmenlerimizden, aynı zamanda Öykü Seçkisi‘ni yayına hazırlayan ekipten. Kendisinin ilk kitabı Ölü Dalgıcın Sonbaharını geçtiğimiz eylül ayında okuma fırsatımız olmuştu.

Rıhtım’da ağırlama fırsatı bulamasak da Arda Arel, Berkan M. Şimşek, Ozan Çınar ve Melida Tüzünoğlu’nu daha önce çeşitli basılı eserlerle tanımıştık. Can Erol’un ise görebildiğimiz kadarıyla bu ilk adımı.

Sanal temasında postmodern yaklaşımlarla kaleme alınan öyküleri içeren “9 Postmodernist Öykü”nün tanıtım bülteni şöyle:
Dokuz yazarın “sanal” teması çerçevesinde Postmodernist teknikler kullanarak yazdıkları ve çağımızın bir nimeti olduğu kadar vebası olarak da nitelendirilen teknoloji, internet, bilgisayar oyunları ve sosyal medyaya temas ettikleri öyküler edebiyatımızda Postmodernizm’e güncel örnekler sunuyor, önyargıları yıkarak Postmodernizm’i bilindiği değil olduğu gibi gözler önüne seriyor.
Mayıs 2019 tarihli kitap, 9 yazarın elinden yazılmış 9 postmodern öykü barındırıyor. Yolu açık olsun, bol bol okunsun diyoruz!
Üst görsel illüstrasyonu: Shan Jiang

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Marius Marius dedi ki:

    Ooo @darlyopus hiç demiyorsun…

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Ben bu kitabı nasıl gözden kaçırmışım yav? Bizim forumdan Onur var, Özgür var. Bülent Ayyıldız ve Elif Şeyda Doğan da var. Hiç haber vermiyorsunuz :slight_smile:

    Okuru bol olsun.

  3. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Kimse yorum atmasa benim de haberim yokmuş. :smiley: Neyse alırız efendim. Diğer açıdan ben @Osman_Eliuz ’ da görmek isterdim. Bir gün mutlaka diyerek ayrılıyorum. :blush: (Varsa da biri tıklatsın. :sweat_smile: )

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ezel akay

Ezel Akay: “Televizyon 5 Sene İçinde Tarih Olacak”

avengers endgame disney plus

Avengers: Endgame Filminin Disney+’ta Yayınlanacağı Tarih Belli Oldu