in

96 Yaşında Kendi İmkânları ile Yayımladığı Şiir Kitabı Çoksatar Oldu

96 yaşındaki Gordon McCulloch, kendi imkânları ile Amazon’da yayımladığı şiir kitabı 101 Poems ile çoksatar listelerine girdi. Her şey torununun bir Tweet’i ile başladı.

92 yaşında çoksatar şair Gordon McCulloch 101 poems
- Reklam -
- Reklam -

96 yaşındaki Gordon McCulloch, kendi imkânları ile yayımlattığı 101 Poems kitabı ile Amazon‘da en çok satan şair listelerine girdi. Her şeyi başlatan ise torununun sosyal medyada paylaştığı bir gönderi oldu.

İskoçyalı Gordon McCulloch’in kendi imkânları ile yayımladığı şiir kitabı, torununun sosyal medya takipçilerine kitaptan bahsetmesi üzerine geçen haftalarda Amazon’da Amanda Gorman ve Rupi Kaur gibi popüler isimlerden daha fazla satmayı başardı.

Gordon McCulloch 24 Mart 2021 tarihinde kendi başına yayımladığı 101 Poems kitabı, geçen haftalarda İngiltere’de şiir kitabı kategorisinin en çok satanlarından oldu ve beş yıldızlı 1000 yoruma ulaştı. Aşk, ilişkiler, din, dua, hayatın anlamı, ölüm ve Yaratıcı ile olan ilişki konularını ele alan kitap, çok satanlara sürpriz bir giriş yaptı. Yayımlandıktan sonra şiir kitabı kategorisinde, İngiltere Amazon’da 14. ve Amerika’da 8. sırayı aldı.

- Reklam -

92 yaşında çoksatar şair Gordon McCulloch 101 poems

Tek Tweet ile En Çoksatan Şair Listesine Uzanan Yolculuk

McCulloch’in torunu Jessica Keachie’nin Tweet‘i üzerine kitabın satışları birden yükselmeye başladı. Tweet yaklaşık 300.000 beğeni alarak, dünyanın dört bir yanından insanlara ulaştı. Keachie bu beklenmedik artış üzerine attığı Tweet’le düşüncelerini şöyle ifade ediyor:

“Dedemin, aile ve arkadaşlar çevresinde bilinen şiirleri şimdi hayal edemediği kadar insana ulaştı. Toplam kitap satışı 100 kadar olur diye düşünüyorduk ama şimdi dedemin mısraları tüm dünya tarafından biliniyor. Onun yüzünü güldürebildiğim için sizlere teşekkür borçluyum.  Çünkü tüm istediğim buydu.”

McCulloch’in oğlu William, babasının yıllardır şiir yazdığını ve farklı yerlere gönderdiğini ama her defasında reddedildiğini ifade etti. Babasının kanserden ölen eşi Mary ve kendi hayatı hakkında samimi bir şekilde yazdıklarının insanlarının kalbine dokunduğunu çünkü onlara kendi ailelerini hatırlattıklarını söyledi.

- Reklam -

Resimlendirilmesi de Gordon McCulloch tarafından yapılan 101 Poems, “Diğer kitapların aksine en içten duygularınızı uyandırmak için yazıldı,” cümlesiyle tanıtıldı.

Torunu Jessica Keachie Twitter hesabından takipçilerine teşekkür etti ve şöyle konuştu:

“Dedem oldukça yaşlı ve herkes tarafından çok bilinmeyen özel bir hayatı var. O yüzden bu Tweet dedem hakkında yazdığım son şey olacak. Umarım bu inanılmaz olay hayallerini gerçekleştirmek isteyen insanlara umut verir ve hiçbir hayalin çok geç olmadığına onları inandırır.”

Gordon McCulloch’in 101 Poems Kitabındaki “You” Şiiri

Seni bulduğum şu hayatta / Benim için oluşturduğun dünya,
İçinde kendimden geçtiğim bir cennet / ve yaşamaya değer bir hanedir.
bir anımız olsa beraber / beraber geçireceğimiz bir an
asla unutmayacağım ve asla pişman olmayacağım / sadece beraber bir an

Siz geç gelen bu başarı hakkında ne düşünüyorsunuz? Sosyal medyanın edebiyata olan etkisine dair görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Guardian

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Stranger Things 4. Sezon Yeni Video Eleven

Stranger Things 4. Sezondan Yayınlanan Yeni Video Eleven’ın Geçmişine Çağırıyor

Joker 2

Joker 2 için Çalışmalar Devam Ediyor: Joaquin Phoenix’li Yeni Film Yolda