in

Koleksiyonluk Yeni Resimli Harry Potter Kitabı Yolda – A Magical Year: The Illustrations of Jim Kay

Yeni Resimli Harry Potter kitabı duyuruldu. A Magical Year: The Illustrations of Jim Kay adını taşıyan eser bu sonbaharda raflarda olacak.

A Magical Year: The Illustrations of Jim Kay harry potter
- Reklam -
- Reklam -

Bloomsbury Yayıncılık Jim Kay’in illüstrasyonlarının eşlik edeceği ve seriden alıntıların olacağı yeni bir Harry Potter kitabı basmaya hazırlanıyor. Koleksiyonluk bu baskının adı A Magical Year: The Illustrations of Jim Kay.

Harry Potter ve Felsefe Taşı’nın 2013’te yapılan yeni tam illüstrasyonlu basımının ardındaki sanatçı Jim Kay’in çalışmaları,  J.K Rowling’in de içinde bulunduğu jüri tarafından seçilmişti.

Kate Greenaway Madalyası sahibi sanatçının Harry Potter için olan bir diğer çalışması ise yeni basım A Magical Year kitabı için oldu. Okuyucuları Hogwarts’ın tüm mevsimlerine şahit olacağı yolculuğa çıkaracak muhteşem fırça darbeleri ve ayrıntılı çizimlerle, Jim Kay, Büyücülük Dünyası’na tekrar yaşam veriyor. Bloomsbury’nin açıklamasına göre, üzerinde buzlar sarkan Hogwarts şatosunun ve Diagon Yolu’nun kalabalığının resmedildiği daha önce görmediğimiz birçok çizim görebileceğiz.

A Magical Year: The Illustrations of Jim Kay harry potter

A Magical Year: The Illustrations of Jim Kay Kitabı Harry Potter Kitaplarından Kısa Alıntılar İçeriyor

Yılın her gününe ayrılacak şekilde toplamda 366 (ve gelecek yıl için fazladan bir tane) kısa alıntının bulunduğu bir Harry Potter hediye kitabı niteliğinde olan eserde okuyucu, Felsefe Taşı’ndan Ölüm Yadigârları’na tüm seriyi tekrar gözden geçirebilecek.

A Magical Year - The Illustrations of Jim Kay harry potter kitap

- Reklam -

A Magical Yearbook adıyla bir diğer hediye kitabı 2017’de Scholastic Yayıncılık etiketiyle basılmıştı. Bu kitap ise Fantastik Canavarlar Nedir ve Nerede Bulunur ve Harry Potter filmlerinden fotoğraflarla okuyucuyu 1920’lerin büyücü dünyasından, Lord Voldemort’la yapılan Hogwarts Savaşı’na uzanan sinematik bir yolculuğa çıkartıyor ve okuyucuya çizim alanları sunuyor.

Jim Kay Kimdir?

Patrick Ness’in A Monster Calls (Canavarın Çağrısı) kitabı için yaptığı illüstrasyonlarla 2012’de Kate Greenaway Madalyası kazanan Jim Kay, Westminster Üniversitesi’nden mezun oldu. Tate Britain galerisinde çalışmasının ardından botanik resimleme üzerine Royal Botanic Gardens’da asistanlık yaptı. Richmond Galerisi’nde bir yayıncı tarafından keşfedilmesiyle kariyerine serbest çizimler yapacağı şekilde devam etti.

A Magical Year - The Illustrations of Jim Kay harry potter rowling

İllüstrasyon çalışmalarının yanında dizi ve filmler için birçok konsept çalışmalarında da bulunan Kay, serinin ilk dört kitabına yaptığı çizimlerle tüm dünyada adını duyurdu ve okuyucunun ilgisini çekti. Serinin beşinci kitabı Zümrüdüanka Yoldaşlığı için çıkacak yeni resimli baskı tarihi için öngörülen tarih ise 2022. Sanatçı serinin diğer kitapları için de Bloomsbury ile çalışmaya devam edecek.

5 Ekim 2021’de orijinal dilinde yayımlanacak olan A Magical Year: The Illustrations of Jim Kay kitabının Türkçe baskı tarihi ise henüz belli değil.

Siz bu koleksiyonluk Harry Potter baskıları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Bookseller

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Women's Prize for Fiction 2021 Kısa Listesi

The Women’s Prize for Fiction 2021 Kısa Listesi Açıklandı

Invincible 2. Sezon ve 3. Sezon Onayı Amazon Prime Video

Amazon’un Invincible Dizisi, 2. ve 3. Sezon Onayını Birlikte Aldı