in

Absentium: Yazarın Dönüşü – Orkun Uçar’dan Bir Yazarın Sorgulatan Öyküsü

Orkun Uçar, yeni kitabı “Absentium: Yazarın Dönüşü” ile raflarda. Antares Yayınları’ndan çıkan ve bir yazarın öyküsünün anlatıldığı kitap, bazı sorular da soruyor.

Absentium - Orkun Uçar
- Reklam -
- Reklam -

Metal Fırtına ve Derzulya Serisi gibi eserleriyle tanınan Orkun Uçar, yeni kitabı Absentium: Yazarın Dönüşü ile raflarda.

Son olarak 2019 yılında yayınladığı bilimkurgu romanı Kült ile okurların karşısına çıkan Orkun Uçar’ı, yine benzer tarihlerde dört yazarla birlikte kaleme aldığı ve beş farklı distopyanın anlatıldığı Yüksek Doz Çürüyüş ile okumuştuk. Yazar, kısa bir sessizliğin ardından yine önce blogunda kaleme almaya başladığı bir kitabıyla karşımıza çıktı.

Cinayetten hüküm giyen ve itibarı yerle bir olan bir yazarın macerasını anlattığı kitabın tanıtım yazısı şu şekilde:

- Reklam -

Absentium: Yazarın Dönüşü – Orkun Uçar | Arka Kapak Yazısı

İlk kitabıyla popüler olmuş, çoksatan bir yazar cinayetten hüküm giyer ve on iki yıl hapis yatar. Tüm itibarı yerle bir olmuş, kitapları toplatılmıştır. Halkın ve basının gözünde bir yazardan çok bir katildir artık. Hiçbir şey yazmaz olur. Özgürlüğüne kavuştuktan sonra da değişen bir şey olmaz. Yoksul ve bitkindir.

Ama hayatın her zaman söyleyecek yeni bir sözü, insanı şaşırtacak bir sürprizi vardır.

Yazarın dönüşü için, zaman çarkı dönmeye başlamıştır.

Bir eser, yaratıcısından bağımsız düşünülebilir mi? Adaletin terazisi kusursuz mu çalışır? Sosyal medyada linç edilmek sanıldığı kadar kötü müdür? Absentium: Yazarın Dönüşü, biraz da bu soruların çemberinde tekinsizce dolaşan bir hikâye.

Kitaplarıyla yüzbinlerce okura ulaşan Orkun Uçar’dan yine soluksuz okunacak yepyeni bir roman.

- Reklam -

Absentium - Orkun Uçar

Orkun Uçar, kaleme aldığı Absentium: Yazarın Dönüşü romanının konusunu, “Yazar, aynı zamanda iyi bir insan olmak zorunda mı?” sorusunun üzerine düşünerek kurguladığını belirtti. Aynı zamanda geçmişte ülkemizde de yaşanan ve yazarların dahil olduğu bazı konuların da, yine kendi geçmişinde yaşadığı deneyimlerin de bu kitabın başlangıcına önemli bir etken olduğunu açıkladı. Kitap, bir yandan kurgusal bir karakterin serüvenini anlatırken, bir yandan da bazı soruların cevaplarını arıyor.

144 sayfadan oluşan Absentium: Yazarın Dönüşü, Antares Yayınları etiketiyle raflardaki yerini almış durumda. Kitabı ayrıca dijital satış platformlarından da temin etmeniz mümkün.

Ek olarak yazarın, başta şu sıralar baskısı bulunmayan diğer kitapları olmak üzere eserlerinin Antares Yayınları imzasıyla yayıma hazırlandığını da belirtelim.

Orkun Uçar’ın daha önceki kitaplarını okumuş muydunuz? Yazarın yeni kitabının konusunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Spider-Man 3 Örümcek Adam 3

Spider-Man 3 Setinden İlk Fotoğraf: Maske İçinde Maske

Yeni Mass Effect oyunu

Yeni Mass Effect Oyunu Geliyor: BioWare Duyurdu!