in ,

Açlık Oyunları Serisinde Yeni Kitap Konusuyla Tepki Çekti

Açlık Oyunları serisinin yeni kitabı The Ballad of Songbirds and Snakes’in konusu belli oldu. Hayranlar Suzanne Collins’e tepkili.

Açlık Oyunları Yeni Kitap
- Reklam -
- Reklam -

Açlık Oyunları serisinin yeni romanı olan The Ballad of Songbirds and Snakes (Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı) kitabının konusu belli oldu.

Suzanne Collins tarafından kaleme alınan ve dünyanın popüler gençlik serilerinden birisi haline gelen Açlık Oyunları (Hunger Games) için yeni bir kitabın geleceğini duyurmuştuk. Yeni kitabın adının The Ballad of Songbirds and Snakes (Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı) olacağı açıklanmış ve kapağı da paylaşılmıştı.

Ayrıca serinin yeni üyesinin Katniss Everdeen’in devriminin altmış dört yıl öncesini anlatacağı da belirtilmişti. Söz konusu dönem, Panem’in Karanlık Günleri olarak anılıyor.

- Reklam -

aclik oyunlari kotu karakter

Yapılan yeni açıklamada, yeni kitabın Başkan Coriolanus Snow’un köklerini anlatacağı belirtildi. Entertainment Weekly’nin duyurusunda Snow’un Panem’in diktatörü olmadan önce gönülleri kazanmış bir kahraman olduğu da söylendi ve bir görsel de paylaşıldı. Görselde Snow’un gençlik halini ve imzası haline gelmiş beyaz gülünü görüyoruz.


“Açlık Oyunları’nın öncesini anlatan hikâyenin yıldızı kim? İlk özel alıntıyı okuyun.”
Kitaptan yayınlanan tadımlık bölümü İngilizce olarak buradan okumanız mümkün.

Yeni Açlık Oyunları Kitabının Odak Noktası Eleştiri Topladı

Duyuru, sosyal medyayı ikiye bölmüş durumda. Bazı hayranlar Snow’un geçmişini öğrenecek olmaktan memnunken bazıları hâlâ Snow’un ellerinde ölen karakterler hakkında bir şeyler görmek istiyor.

Görüşüne göre yazar, “anlatılacak onca hikâye” arasından Snow’u tercih ettiği için eleştiri oklarından kaçamıyor. Collins’in Snow’u yanlış anlaşılmış bir kahraman olarak tanıtma ihtimali hayranlardan tepki çekerken Snow için günümüzün moda tabirlerinden birisi olan boomer yakıştırması yapılıyor.

- Reklam -

Collins bir röportajında yeni kitapta doğanın durumunu, kim olduğumuzu ve hayatta kalmak için nelere ihtiyacımız olduğunun keşfine çıkmak istediğini söylemişti. Yine yazar tarafından verilen bilgiye göre savaştan sonraki on yıl boyunca süren toparlanma süreci, karakterlerin birçok sorusuna yanıt aradığı ve insanlığa bakış açılarının şekillendiği bir dönemi içeriyor.

Ön siparişe açılan yeni kitap The Ballad of Songbirds and Snakes, 19 Mayıs 2020’de orijinal dilinde raflarda olacak. Lionsgate tarafından seriye spin-off yapımların gelebileceğinin sinyalinin çok öncesinden verildiğini de hatırlatalım. Dolayısıyla yeni kitabın da filmini görmemiz olası.

aclik oyunlari snow karakteri
Çizim: Charles Chaisson

Kitap Türkçeye tüm dünya ile aynı anda 19 Mayıs 2020 tarihinde kazandırılacak. Serinin Türkiye’deki güncel yayın hakları DEX Kitap’ın elinde bulunuyor.

The Ballad of Songbirds and Snakes kitabının içeriği hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce de kötü karakterin geçmişini öğrenecek olmak heyecan verici mi yoksa özlenen karakterlere odaklanılması daha doğru bir tercih mi olurdu?

Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* J.K. Rowling, Cormoran Strike’ın 5. Kitabını Tamamladı

Kaynak: Cnet

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kobe Bryant - Paulo Coelho

Kobe Bryant ve Paulo Coelho’nun Birlikte Yazacakları Kitap Yarım Kaldı

Uncharted Vizyon Tarihi

Uncharted Filminde Vizyon Tarihi Yine Ertelendi