in

Adana’yı Öykülere Taşıyan “Adana Sokakları Turunç Kokuyor” Kitabı Yayımlandı

Adana temalı öyküleri bir araya getiren “Adana Sokakları Turunç Kokuyor” kitabı raflardaki yerini alıyor. Eser, h2o Kitap tarafından yayımlanıyor.

Adana Sokakları Turunç Kokuyor - Kolektif
- Reklam -
- Reklam -

Adana temalı 38 öyküyü bir araya getiren antoloji Adana Sokakları Turunç Kokuyor okurla buluşuyor. h2o Kitap etiketini taşıyan eserin editör koltuğunda Süreyya Köle yer alıyor.

Adana sokaklarını, sokaktaki Adanalıyı, Portakal Çiçeği Karnavalı’nı, Lezzet Festivali’ni ve çok daha fazlasını edebiyat dünyasına taşıyan öyküler Adana Sokakları Turunç Kokuyor adlı eserde buluşuyor.

Eserin editörlüğünü üstlenen Süreyya Köle daha önce Adana temalı Göçün Çukurovası ve Emeğin Çukurovası kitaplarının ve Pavyon Öyküleri‘nin derleyiciliğini üstlenmişti.

- Reklam -

Adana Sokakları Turunç Kokuyor – Kolektif | Arka Kapak Tanıtımı

Adana Sokakları Turunç Kokuyor - Kolektif

Adana, güneşin kenti… Yaşamın da sımsıcak sürüp gittiği, içtenlikle yol aldığı, sokağa taştığı açık hava tiyatrosu. Tablacıları gibi seyyar değişken bir âlem. Göreni hayrete düşüren, hadi canım sen de, dedirten bir karmaşa. Köprüleri, kıyıları, mahalleleri, sinemalarıyla topyekûn bir hafıza mekânı…

Adanalının attığı her adım olay, ettiği her söz gündem. Yeri geldiğinde güneşe silah sıktığı da doğrudur; selam verircesine su gibi akıcı küfrettiği de; ayaklı sinir trafosu, yüksek gerilim hattı olduğu da.

İyi de hırsızın hiç mi suçu yok? O delirten sıcağın? Tembel gölgenin işe yaramazlığının? Cımcılık uyanılan, uyudum demeye bin şahit ister gecelerin?

Cehennem hakkını dünyada savandır Adanalı. Onun için gerginliğini mazur görmek gerek. Karşılaştığınızda şefkatle yaklaşmak. İçindeki kelebeğin kanat çırpmasına, gelip kalbinize konmasına izin vermek.

- Reklam -

Bir bahane, Adana’ya düşürün yolunuzu! Portakal Çiçeği Karnavalı’ydı, Lezzet Festivali’ydi, Jakaranda Festivali’ydi derken, Adanalıyı yerinde görün, sevin…

İşte o güne kadar da bu öykülerle tanıyın Adana sokaklarını, sokaktaki Adanalıyı.

Eserde öyküleri yer alan yazarlar şu şekilde sıralanıyor:

Nihat Ziyalan, Sabah Duru, Özcan Karabulut, Süreyya Karacabey, Zafer Doruk, Feryal Tilmaç, Seyhan Arman, Kaan Kara, Müge Koçak, Gıyasi Aydemir, Hasan Hüseyin Gündüzalp, Adnan Gerger, Demet Duyuler, Mehmet Taşar, Özlem Gece Eraslan, Duran Aydın, Fulya Bayraktar, Zeynep Paftalı, Baran Arslan, Cabir Özyıldız, M. Demirel Babacanoğlu, Selahattin Avcı, Alişer Avcı, Mustafa Özke, Nuray Cihan Gündüzalp, Sadık Çil, Saba Kırer, İlay Bilgili, Gül Parlak, Ali Ozanemre, Demet Eşmekaya Selçuk, Sevim Sezer, Halit Gökmen, Seçim Seziş, Durmuş Ali Özkale, Aysel Yenidoğanay, Meral Saklıyan ve Süreyya Köle.

Toplamda 240 sayfadan oluşan öykü antolojisi 24 Ocak 2023 tarihi itibarıyla raflarda ve dijital satış noktalarında yerini almaya başladı.

Adana Sokakları Turunç Kokuyor hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum‘da paylaşabilir, bizleri Google Haberler üzerinden de takip edebilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Fosil Arı Kovanı Çıktı

Hindistan’da Bulunan 550 Milyon Yıllık Sansasyonel Fosilin Yalnızca Çürümüş Bir Arı Kovanı Olduğu Ortaya Çıktı

Creed 4 - Michael B. Jordan

Henüz Üçüncü Filmi Çıkmamıştı: “Creed 4” Resmi Ağızdan Onaylandı